Οι θυμωμένες πένες!!! Η ακριβής μετάφραση του arrabbiata, καθώς όποιος τρώει αυτές τις πένες, παίρνει θυμωμένη έκφραση. Και αυτό γιατί, η συνταγή αυτή καίει!! Καίει πολύ!!! Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του πιάτου. Εξάλλου έχει και πιπεριά τσίλι! Αν δεν καίει, απλά δεν είναι arrabbiata. Στη συνταγή που θα σας δώσω, δεν είναι τυχαία η προσθήκη του ξύσματος από το λεμόνι. Η αντίθεση της οξύτητας με το καυτερό, εμένα προσωπικά είναι η αγαπημένη μου. Για το λόγο αυτό άλλωστε, υπάρχει η ντομάτα στη συνταγή. Αλλά θέλει μια ένταση παραπάνω!! Ας δούμε τη συνταγή.
Υλικά
- 200 γρ πένες
- 1 πιπεριά τσίλι κόκκινη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 40 γρ βότκα
- 400 γρ σάλτσα ντομάτας
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- φρέσκος βασιλικός
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
Μέθοδος
- Αρχικά θα βράσουμε τις πένες. Σε καλά αλατισμένο νερό που βράζει, θα βάλουμε τις πένες και θα τις βράσουμε για 6 λεπτά.
- Όσο γίνονται οι πένες, σε άλλο τηγάνι θα κάνουμε την σάλτσα arrabbiata. Σε μέτρια θερμοκρασία, θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και θα προσθέσουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και την τσίλι πιπεριά κομμένη λεπτές ροδέλες.
- Μόλις πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο, σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε μέσα το ξύσμα από το λεμόνι και τον βασιλικό.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα, ρίγανη και ζάχαρη. Μόλις αρχίζει και στεγνώνει η ντομάτα, θα προσθέσουμε περίπου 200 γρ από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
- Στη συνέχεια, αφού περάσουν τα 6 λεπτά, προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ωραία σαλτσούλα και να βράσουν οι πένες.
- Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και ελαιόλαδο.
Βήματα
1
|
Αρχικά θα βράσουμε τις πένες. Σε καλά αλατισμένο νερό που βράζει, θα βάλουμε τις πένες και θα τις βράσουμε για 6 λεπτά. |
2
|
Όσο γίνονται οι πένες, σε άλλο τηγάνι θα κάνουμε την σάλτσα arrabbiata. Σε μέτρια θερμοκρασία, θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και θα προσθέσουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και την τσίλι πιπεριά κομμένη λεπτές ροδέλες. |
3
|
Μόλις πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο, σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε μέσα το ξύσμα από το λεμόνι και τον βασιλικό. |
4
|
Προσθέτουμε τη σάλτσα, ρίγανη και ζάχαρη. Μόλις αρχίζει και στεγνώνει η ντομάτα, θα προσθέσουμε περίπου 200 γρ από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. |
5
|
Στη συνέχεια, αφού περάσουν τα 6 λεπτά, προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ωραία σαλτσούλα και να βράσουν οι πένες. |
6
|
Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και ελαιόλαδο. |