Empisteutiko.gr
24.06.26 || 07:31
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
in Επιλογές Συντακτών, Καιρός
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές
Share TweetShareEmail

Η κακοκαιρία ERMINIO θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα μέχρι και την Πέμπτη 2 Απριλίου, με την Αττική να βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που θα βρίσκονται στο «κόκκινο».

Όπως αναφέρουν τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα επηρεάζουν κυρίως τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα.

Όμως, από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά, οι βροχές και οι καταιγίδες επεκτείνονται στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ στο Ιόνιο αναμένονται μέτριοι έως τοπικά ισχυροί νότιοι άνεμοι.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

23.06.2026
Καιρός: Διαδοχικά κύματα ζέστης μέχρι τις 15 Ιουνίου – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40°C

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία -Θα αγγίξει τους 36°C

22.06.2026

Τα φαινόμενα από το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη Νότια Ιταλία αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω από την Τετάρτη 1/4.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»
Το καιρικό σύστημα Erminio, αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας την Τετάρτη 1/4 και την Πέμπτη 2/4, προκαλώντας μεγάλης διάρκειας και έντασης βροχές και καταιγίδες, καθώς και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Αύριο, Τετάρτη, στην ανατολική χώρα θα πνέουν ανατολικοί και νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 έως 9 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 10 μποφόρ, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο

Τετάρτη 1 Απριλίου

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στα νησιά του Ιονίου από τις πρώτες πρωινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).

β. Στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).

γ. Στην Αττική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ (κόκκινη προειδοποίηση).

δ. Στις Κυκλάδες (κυρίως στα βόρεια) και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από νήσο Χίο και νοτιότερα) από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση).

ε. Στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα (κόκκινη προειδοποίηση).

Β. Την Πέμπτη (02-04-26) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).

β. Στην ανατολική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων) από τις πρώτες ώρες μέχρι το μεσημέρι (πορτοκαλί προειδοποίηση).

γ. Στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας: Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική και Σερρών από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).

δ. Στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά και τα νότια) από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).

ε. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).

στ. Στα Δωδεκάνησα τις πρώτες ώρες της ημέρας (κόκκινη προειδοποίηση) και εκ νέου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).

ΕΜΥ: Ο καιρός από την Τετάρτη έως το Σάββατο
Ο καιρός την Τετάρτη 01-04-2026
Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ισχυρά, με μεγάλη διάρκεια και ένταση, από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και από το απόγευμα στις Κυκλάδες (κυρίως στα βόρεια), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από Χίο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα είναι πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα νότια πελάγη σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 02-04-2026
Αστατος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ισχυρά από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων), από το πρωί στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας: Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική και Σερρών, από το μεσημέρι στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά και τα νότια), από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς και αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια ορεινά θα είναι πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη έως 7 και μόνο στο βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι το πρωί θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5 με 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή 03-04-2026
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, τοπικά στα νότια 7 και από το μεσημέρι θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο 04-04-2026
Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα (πλην της περιοχής της Θράκης) θα εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣΤΡΙΤΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους ιατροδικαστές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πάτρας
Ελλάδα

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Κατέληξε 36χρονη γιατρός μετά από επιπλοκές στον τοκετό

23.06.2026
Σεισμός τώρα στην Ξάνθη – Στα 4,5 Ρίχτερ η πρώτη εκτίμηση
Ελλάδα

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Εύβοια

23.06.2026
Next Post
Βουλιάζει η ζήτηση για ελληνικά καύσιμα, διευρύνεται το εμπορικό έλλειμμα

Έρχεται «φωτιά» στη βενζίνη – Στα 2,20€ το λίτρο βλέπουν οι πρατηριούχοι

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μητσοτάκης: Θέλουν να μετατρέψουν τα Τέμπη σε σημείο διχασμού και φτηνό πολιτικό σύνθημα – Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα κριθούμε το 2027

Μητσοτάκης: Θέλουν να μετατρέψουν τα Τέμπη σε σημείο διχασμού και φτηνό πολιτικό σύνθημα – Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα κριθούμε το 2027

05.03.2025
Σκάνδαλο στη Γαλλία: Στέλεχος υπουργείου έριχνε διουρητικό στον καφέ γυναικών για να τις βλέπει να ουρούν, 240 τα θύματα

Σκάνδαλο στη Γαλλία: Στέλεχος υπουργείου έριχνε διουρητικό στον καφέ γυναικών για να τις βλέπει να ουρούν, 240 τα θύματα

05.12.2025
Έκρηξη σε ρωσικό εργοστάσιο πυρομαχικών στην πόλη Κοπέισκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί

Έκρηξη σε ρωσικό εργοστάσιο πυρομαχικών στην πόλη Κοπέισκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί

23.10.2025

ΤΑΣΗ_

Εξωφρενικό το ποσό της ακριβότερης παραγγελίας που έγινε στην Ελλάδα μέσω Wolt

Εξωφρενικό το ποσό της ακριβότερης παραγγελίας που έγινε στην Ελλάδα μέσω Wolt

09.06.2026
Ξεκίνησε η δίκη για τον βιασμό στο σπίτι του Schumacher – Τι υποστήριξε η νοσοκόμα, τι είπε ο οδηγός αγώνων

Ξεκίνησε η δίκη για τον βιασμό στο σπίτι του Schumacher – Τι υποστήριξε η νοσοκόμα, τι είπε ο οδηγός αγώνων

03.06.2026
Μίνα Καραμήτρου: Στο νοσοκομείο η δημοσιογράφος μετά από έκρηξη κλιματιστικού

Μίνα Καραμήτρου: Στο νοσοκομείο η δημοσιογράφος μετά από έκρηξη κλιματιστικού

18.06.2026
Σκληρά πλάνα: Τελευταίο τσιγάρο πριν τη βουτιά στο κενό (Βίντεο)

Σκληρά πλάνα: Τελευταίο τσιγάρο πριν τη βουτιά στο κενό (Βίντεο)

18.06.2026
Κτηνωδία στη Γαστούνη: Οδηγός αυτοκινήτου σταματάει μπροστά από σκυλί, το κοιτάει και το πατάει – Δείτε βίντεο

Κτηνωδία στη Γαστούνη: Οδηγός αυτοκινήτου σταματάει μπροστά από σκυλί, το κοιτάει και το πατάει – Δείτε βίντεο

20.06.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved