Οι παραβρισκόμενοι έψαλλαν το Χριστός Ανέστη ενώ ένας από τους παρόντες είπε: «πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τον Νίσι, ότι ο θάνατός του ήταν πρόωρος, ότι δεν χάρηκε τίποτα, ότι όλοι τον αγαπάμε, όλοι τον σκεφτόμαστε, όλοι τον αγαπάμε. Αυτά είναι γνωστά τα σκέφτεστε όλοι. Εγώ θα μείνω στη γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανά του και από αυτά να πάρουν ζωή τόσα άτομα από όλο τον κόσμο. Ένα μεγάλο χειροκρότημα για τον Νίσι και τους γονείς του». Στη συνέχεια οι παραβρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Εκπαιδευτικοί, συμμαθητές, γείτονες, φίλοι, όλοι συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο αντίο. Πολλοί μαθητές άφησαν λουλούδια και ζωγραφιές πάνω στο φέρετρο και έγραψαν μηνύματα όπως: «Μας λείπεις ήδη», «Να παίζεις μπάλα και εκεί ψηλά», «Ήσουν ο καλύτερός μας φίλος», σύμφωνα με το artinos.gr. Στο τέλος, η δασκάλα του, με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε: «Προάγεται τιμητικά στην έκτη τάξη. Προάγεται στην αιωνιότητα των παιδικών μας αναμνήσεων».
Η σορός του 12χρονου ταξίδεψε για την Αλβανία, όπου την Τετάρτη 18 Ιουνίου θα γίνει η κηδεία του.
Έδωσε ζωή με τον θάνατό του
Οι γονείς του 12χρονου πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, η διαδικασία λήψης. Ο Νίσι χάρισε τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες, το ήπαρ και τους κερατοειδείς.
Το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε και η μεταμόσχευση του ήπατος. Λήπτης είναι ένας 19χρονος με χρόνια ηπατικά προβλήματα. «Η εικόνα του 19χρονου είναι καλή αν και έχουν περάσει μόλις δύο ώρες που βγήκε από το χειρουργείο» είπε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο καθηγητής του ΑΠΘ, διευθυντής της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Γιώργος Τσουλφάς.
Στο μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται και η υγεία του 32χρονου στον οποίο μεταμοσχεύτηκε χτες ο νεφρός του 14χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τον 12χρονο. Ο 43χρονος που πήρε το ήπαρ του 14χρονου, είπε πως «είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης. Κρατήστε το αυτό, λείπει από την εποχή μας».
Αποχαιρέτισαν τον Σπύρο
Τη Δευτέρα κηδεύτηκε στην Αγία Παρασκευή Άρτας και ο 14χρονος Σπύρος, φίλος του 12χρονου. Το λευκό φέρετρο πέρασε μέσα από το χωριό Αγία Παρασκευή σιωπηλά, με τους κατοίκους να το συνοδεύουν με δάκρυα στα μάτια. Η σορός έφτασε στην εκκλησία συνοδεία πλήθους κόσμου ενώ τον Σπύρο αποχαιρέτισε και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης. Δεκάδες ήταν και τα στεφάνια με συγκινητικά μηνύματα έξω από την εκκλησία, μεταξύ των οποίων ήταν και του Γκόγκα Λεβιάν, του ανθρώπου που βούτηξε στον Άραχθο για να σώσει τα παιδιά. «Έκανα τα πάντα για να σε σώσω. Συγγνώμη που δεν τα κατάφερα παλικάρι μου», γράφει το στεφάνι του κ. Λεβιάν.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί, φίλοι, συγγενείς και δεκάδες κάτοικοι τίμησαν τον Σπύρο. O ιερέας συγκινημένος, μίλησε για ένα παιδί με ψυχή καθαρή σαν το νερό, που πέρασε στην αιωνιότητα ως ήρωας.













