Empisteutiko.gr
22.04.26 || 09:46
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους – Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση

22.11.2024
in Πολιτική
Live η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Share TweetShareEmail
Το πλαίσιο κρατικής αρωγής για τη στήριξη ιδιοκτητών και ενοικιαστών που διέμεναν στην πολυκατοικία στην οδό Αρκαδίας στους Αμπελοκήπους, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από την έκρηξη βόμβας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε το πρωί μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο Ελληνικό Δημόσιο θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση της πολυκατοικίας –στην οποία υπάρχουν 44 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων 9 επαγγελματικών χώρων- έχοντας εξασφαλίσει ιδιωτική δωρεά από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Παράλληλα, οι ένοικοι θα αποζημιωθούν για την οικοσκευή τους που καταστράφηκε.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση

Για τους 9 έως 12 μήνες που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες στην πολυκατοικία, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος για την εύρεση κατοικίας προς ενοικίαση και τη μετεγκατάσταση στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Άγιο Ανδρέα. Οι ενοικιαστές, καθώς θα αναζητούν νέα στέγη, θα μπορούν να διαμείνουν στις κατοικίες του Αγίου Ανδρέα έως το τέλος Μαρτίου 2025.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση

Επίσης, για όσους από τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές το επιθυμούν, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί η διαμονή τους στο ξενοδοχείο όπου στεγάζονται σήμερα με κρατική δαπάνη, μέχρι την εξεύρεση ενοικίου.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη και αντιπολίτευση: Ενώ είναι ζητούμενο η ενότητα, εσείς ανασύρετε αφορμές διχασμού, δείτε live από τη Βουλή

Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ – Τα σενάρια στο τραπέζι

21.04.2026
Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Πρόταση εισαγγελέα να απαλλαχθούν λόγω αμφιβολιών ο Νίκος Ρωμανός και δύο ακόμη κατηγορούμενοι

Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Πρόταση εισαγγελέα να απαλλαχθούν λόγω αμφιβολιών ο Νίκος Ρωμανός και δύο ακόμη κατηγορούμενοι

21.04.2026

Τα έξοδα της μεταφοράς της οικοσκευής των ιδιοκτητών σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους ίδιους θα καλυφθούν από το κράτος, ενώ διευκόλυνση θα υπάρξει και για τους ενοικιαστές.

Ειδική μέριμνα αναμένεται να υπάρξει και για όσους έχουν υποστεί ζημιά στην άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την πολυκατοικία.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση
Η κατάρτιση του νέου πλαισίου αρωγής δρομολογήθηκε άμεσα αφότου η πολυκατοικία κρίθηκε συνολικά ακατάλληλη για κατοίκηση με βάση δεύτερη πραγματογνωμοσύνη στατικότητας, την οποία ζήτησε η κυβέρνηση από το ΤΕΕ προκειμένου να διασφαλιστεί απόλυτα η προστασία των κατοίκων της περιοχής.

Από το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής ορίστηκε σύνδεσμος επαφής με τους κατοίκους για τα όποια προβλήματα προκύπτουν, ενώ σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται μαζί τους η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Την αναλυτική παρουσίαση του πλαισίου κρατικής αρωγής έκανε στους πληγέντες ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και κατοίκων:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώς ήρθατε, καταρχάς, και χαιρόμαστε που σας έχουμε μαζί μας. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη και σοκαριστική πρέπει να ήταν αυτή η εμπειρία. Κληθήκαμε και εμείς να διαχειριστούμε μία κατάσταση την οποία δεν την είχαμε αντιμετωπίσει πάλι, με ένα ουσιαστικά τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο δεν εκδηλώθηκε όπως ήταν ευτυχώς προγραμματισμένο, όμως είχε τραγικές επιπτώσεις ως προς τη δική σας καθημερινότητα και τις περιουσίες σας, μια πλήρη διαταραχή του τρόπου με τον οποίον ζούσατε. Γι΄ αυτό και σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα και θα θέλαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων, βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο.

Αυτό το οποίο μπορώ εγώ να σας πω – πριν δώσω το λόγο στον Άκη και στη Σοφία, να σας πούμε πώς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε από τώρα μέχρι που να ξανακατασκευαστεί η πολυκατοικία – είναι ότι έχω εξασφαλίσει μία δωρεά από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ώστε να κάνει όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες χρειάζονται στην πολυκατοικία το συντομότερο δυνατόν ως προς την στατικότητά της, λαμβάνοντας υπόψη και τη μελέτη και τη δουλειά που έχει κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο, ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να μπορείτε να επανέλθετε στην κανονική σας ζωή και να αποκαταστήσουμε την πολυκατοικία και να την κάνουμε και καλύτερη από ό,τι ήταν πριν.

Οπότε, αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να το δρομολογήσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και μας μένουν, προφανώς, όλες οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να σας υποστηρίξουμε από τώρα μέχρι που να παραδοθεί η πολυκατοικία.

Πριν δώσω τον λόγο στον Άκη, να μου δώσετε μία εικόνα αν υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει εγώ προσωπικά να γνωρίζω γι’ αυτό το οποίο έγινε και πόσο παραπάνω μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Γιάννης Τερζής: Καταρχήν, ευχαριστούμε που μας δεχτήκατε. Μας δίνετε τουλάχιστον μια ελπίδα, γιατί έχουμε σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο διαμονής και επαγγελματικής αποκατάστασης. Μέχρι στιγμής εκεί που μένουμε είμαστε καλά, αλλά θέλουμε όσο γίνεται πιο σύντομα να μπούμε πάλι στην καθημερινότητά μας, στο πρόγραμμά μας.

Αντώνης Ψαρουδάκης: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και τώρα που είμαστε πιο ψύχραιμοι αντιλαμβανόμαστε ότι το κράτος όταν θέλει μπορεί να στέκεται δίπλα στον πολίτη, γιατί στην αρχή κι εμείς ήμασταν απελπισμένοι και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Θέλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία, γιατί είχαμε μία άμεση επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος στάθηκε κοντά μας, τον κ. Παπαγεωργίου ο οποίος στάθηκε και στέκεται ακόμα κοντά μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλο το ενδιαφέρον που έχει δείξει και την αποκατάσταση που έκανε στους πληγέντες με τη στέγη και τη σίτιση.

Και ιδιαίτερη μνεία στην Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων, η οποία δεν στάθηκε μόνο σαν επαγγελματίας, αλλά και σαν άνθρωπος, δηλαδή είναι απίστευτο. Η Χριστίνα μας, εμείς τη λέμε Χριστίνα πια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, οι Υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Tags: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Οργή Μελόνι κατά Ελβετίας για υπέρογκες χρεώσεις σε τραυματίες του Κραν Μοντανά: «Λογαριασμοί πάνω από 70.000 ευρώ»
Πολιτική

Οργή Μελόνι κατά Ελβετίας για υπέρογκες χρεώσεις σε τραυματίες του Κραν Μοντανά: «Λογαριασμοί πάνω από 70.000 ευρώ»

21.04.2026
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη και αντιπολίτευση: Ενώ είναι ζητούμενο η ενότητα, εσείς ανασύρετε αφορμές διχασμού, δείτε live από τη Βουλή
Πολιτική

Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ – Τα σενάρια στο τραπέζι

21.04.2026
Next Post
Τραγωδία στα Τέμπη – Ξέσπασε η μητέρα της Κέλλυς: «Ατυχείς συμπτώσεις» λέει το ΑΠΘ για τη μη απονομή τιμητικού διπλώματος

Τραγωδία στα Τέμπη - Ξέσπασε η μητέρα της Κέλλυς: «Ατυχείς συμπτώσεις» λέει το ΑΠΘ για τη μη απονομή τιμητικού διπλώματος

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Γυναίκα πήρε αποζημίωση και διαζύγιο, γιατί ο σύζυγος της δεν έκανε μπάνιο

Γυναίκα πήρε αποζημίωση και διαζύγιο, γιατί ο σύζυγος της δεν έκανε μπάνιο

07.02.2024

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη

07.02.2023
Μαλλιά κουβάρια οι Μαχητές στο Survivor: «Ο Rob Θα κατουράει στο κεφάλι μου;»(Βίντεο)

Μαλλιά κουβάρια οι Μαχητές στο Survivor: «Ο Rob Θα κατουράει στο κεφάλι μου;»(Βίντεο)

29.01.2024

ΤΑΣΗ_

Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

24.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved