Empisteutiko.gr
14.04.26 || 19:26
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Η Καρυστιανού στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών, σήμερα καταθέτει ο πρώην σύζυγός της

24.02.2026
in Ελλάδα
Η Καρυστιανού στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών, σήμερα καταθέτει ο πρώην σύζυγός της
Share TweetShareEmail
Συνεχίζεται για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η κατάθεση του Αντώνη Ψαρόπουλου, δικηγόρου και πατέρα της 21χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η υπόθεση που εκδικάζεται αφορά τον χειρισμό του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και ειδικότερα τη μη παράδοση των σχετικών βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, καθώς και την επανεγγραφή νέων δεδομένων στον ψηφιακό σκληρό δίσκο κατά τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα.

Ως αποτέλεσμα, όταν το υλικό παραδόθηκε τελικά στον εφέτη ανακριτή, δεν ήταν πλέον δυνατή η ανάκτησή του.

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να κληθούν ως μάρτυρες ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης και η γραμματέας του.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Θρήνος στην Καβάλα για τον θάνατο του 3χρονου σε τροχαίο – Το είχε αγκαλιά η μαμά του στη θέση του συνοδηγού

Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα ο πατέρας του 3χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Πώς έγινε η τραγωδία

12.04.2026
Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Νεκρή γυναίκα μετά από πτώση από το βράχο της μονής του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Νεκρή γυναίκα μετά από πτώση από το βράχο της μονής του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα

07.04.2026

Στο άκουσμα της απόφασης οι συγγενείς αντέδρασαν έντονα: «Ντροπή! Να σηκωθούμε να φύγουμε. Τρία χρόνια μετά και δεν ξέρουμε από τι πέθαναν τα παιδιά μας», «δεν σέβεστε τις μανάδες που είναι εδώ», «ωραία δικαιοσύνη έχετε! Θέατρο-παρωδία».

Η δίκη συνεχίζεται με μικροεντάσεις μεταξύ μαρτύρων και συνηγόρων.

Οι δηλώσεις η Καρυστιανού έξω από το δικαστήριο

Παρούσα στη διαδικασία είναι και η Μαρία Καρυστιανού, η οποία συνοδευόταν από τη συνεργάτιδά της και δικηγόρο Μαρία Γρατσία.

Η Μαρία Καρυστιανού αναφορικά με τις εκταφές θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας τόνισε σε δηλώσεις της έξω από το δικαστήριο πως η αρμόδια εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια της τις απαντήσεις από τα ελληνικά πανεπιστήμια που λένε πως δεν μπορούν να εξετάσουν τίποτα περισσότερο από το DNA .

«Θέλουμε να μάθουμε από ποια ουσία πέθαναν οι άνθρωποι μας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις προσωρινές ανακλητικές αποφάσεις της αρμόδιας εισαγγελέως Αικατερίνης Παπαϊωάννου για τη διενέργεια των εκταφών, μόλις τρεις συγγενείς έχουν τη δυνατότητα να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να λάβουν δείγματα.

Η Καρυστιανού στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών, σήμερα καταθέτει ο πρώην σύζυγός της
Η Καρυστιανού στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών, σήμερα καταθέτει ο πρώην σύζυγός της

Αναλυτικότερα η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε στις δηλώσεις της:

«Συνεχίζεται η δίκη για τα εξαφανισμένα βίντεο από την οποία απουσιάζουν οι άνθρωποι που πρώτοι τα ακούμπησαν, δηλαδή ο ανακριτής, οι αστυνομικοί της ΔΕΕ, οι εισαγγελικοί λειτουργοί που τους συνόδευαν, οι οποίοι και θα μας έδιναν τις πληροφορίες για το πού πήγαν. Επίσης λείπουν και μάρτυρες από την πλευρά της Interstar, οι οποίοι βρήκαν τα βίντεο δύο χρόνια μετά και προχώρησαν τη διαδικασία. Είναι δυνατόν να γίνεται μια δίκη και να απουσιάζουν αυτοί οι μάρτυρες; Τι δίκη είναι αυτή; Η μόνη λέξη που μου έρχεται, είναι πως έχουμε μια δίκη παρωδία στην οποία αναγκαστικά συμμετέχουμε, χωρίς όμως να σταματούμε να καταγγέλλουμε αυτά που γίνονται».

Όσον αφορά  τις εκταφές η ίδια πρόσθεσε ότι «μία εισαγγελέας η οποία έχει επιληφθεί του θέματος των εκταφών και η οποία πρέπει να κάνει τις εκταφές για να μάθουμε ποια ουσία έκαψε τους ανθρώπους μας, έχει στα χέρια της από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ότι αυτές οι εξετάσεις που χρειάζονται δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα, διαθέτει από εμάς τα υπομνήματα για το ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνουν και τα ειδικά εργαστήρια στην Ευρώπη που μπορούν να τις πραγματοποιήσουν κι η ίδια αποφασίζει ότι θα κάνει τις εκταφές όχι για να βρούμε την αιτία της απανθράκωσης, αλλά να κάνουμε DNA για το τι φάγανε και τι ήπιανε αυτοί που σκοτώθηκαν. Δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω, όχι στην Ευρώπη, ούτε στην Ουγκάντα, ούτε στην Κολομβία, ούτε πουθενά δεν θα γινόντουσαν τέτοια αίσχη. Και ο Άρειος Πάγος αντί να διορθώσει τα πράγματα, στηρίζει την Εισαγγελέα, προφανώς γιατί όλα είναι ενορχηστρωμένα από ένα κακόβουλο αφεντικό που συνεχίζει να δίνει εντολές».

Την ίδια ώρα, απαντώντας  στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη αναφορικά με τις εκταφές η Μαρία Καρυστιανού υπογράμμισε: «Ο κ. Φλωρίδης είναι νομικός, είναι υπουργός Δικαιοσύνης. Θα έπρεπε να καταλάβει ότι έχουν ήδη τα πανεπιστήμια απαντήσει ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτές οι εξετάσεις. Επομένως το να θέλει να βάλει χέρι στις σακούλες και να στείλουν εκείνοι ότι νομίζουν και όπως το νομίζουν στα άλλα εργαστήρια δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει».

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι η ίδια βρίσκεται στο απυρόβλητο η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε: «Δεν ήμουν ποτέ στο απυρόβλητο, γιατί από την πρώτη ημέρα δέχομαι πόλεμο».

Τι δήλωσαν Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου για τις εκταφές

Έξω από το δικαστήριο, ο Πάνος Ρούτσι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησαν και αυτοί σε δηλώσεις σχετικά με τις εκταφές των σορών.

Η Καρυστιανού στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών, σήμερα καταθέτει ο πρώην σύζυγός της
Η Καρυστιανού στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών, σήμερα καταθέτει ο πρώην σύζυγός της

«Μου υποσχέθηκαν όταν σταμάτησα την απεργία πείνας ότι θα γίνουν όλες οι εξετάσεις και τώρα μου λένε ότι δεν γίνεται. Για ποιο λόγο πρέπει άμεσα να κάνουν τις εκταφές, ενώ τους παρακαλάμε μήνες τώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε εμείς οι συγγενείς να πειράξουν τα παιδιά μας, θα είμαστε όλοι εκεί», είπε ο Πάνος Ρούτσι.

«Είμαστε γονείς και πονάμε, ας έχουν λίγη ανθρωπιά μέσα τους και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές.

«Σήμερα 3 χρόνια μετά είμαστε εδώ για δικαιοσύνη, για αλήθεια, έχοντας απέναντί μας αυτούς που θα έπρεπε να έχουμε στο πλευρό μας. Δικαστές και εισαγγελείς που έχουν βαλθεί να μπαζώσουν την υπόθεση και τα στοιχεία και να καταστρέψουν όποια στοιχεία συλλέγουν καθημερινά οι συγγενείς», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την παράνομη εντολή της εισαγγελέως Λάρισας να γίνει εκταφή του Ντένις Ρούτσι, χωρίς να πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις, χωρίς να έχουν βρεθεί και διοριστεί οι αναγκαίοι πραγματογνώμονες προκειμένου να διενεργήσουν τις οφειλόμενες εξετάσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων η ίδια.

Δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Οι κατηγορίες

Στο εδώλιο βρίσκονται ένας πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Interstar Security, της εταιρείας που από το 2017 έχει αναλάβει τη φύλαξη και τη βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου του Οργανισμού.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται αφορούν, κατά περίπτωση, υπεξαγωγή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και απείθεια (για το στέλεχος της Interstar), ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ηθική αυτουργία στην απείθεια (για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ την περίοδο 2023-2025), ενώ στον τότε πρόεδρο του ΟΣΕ αποδίδεται ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων για τις ενέργειες της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο κ. Ψαρόπουλος, μόλις ο δεύτερος μάρτυρας που καταθέτει μετά από 13 συνεδριάσεις, στην κατάθεση του και στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων τόνισε πως το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας είχε ζητηθεί εγγράφως από τον ίδιο κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης για την πολύνεκρη σύγκρουση τον Μάρτιο του 2023.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του κ. Ψαρόπουλου αναμένεται να αποφανθεί η πρόεδρος του δικαστηρίου επί του αιτήματος των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για να κληθεί να καταθέσει ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης. Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις δικαστικών πραγματογνωμόνων της κύριας υπόθεσης.

Πηγή: protothema.gr
Tags: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥΤΕΜΠΗΤΡΑΓΩΔΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη – Επιβάτης επιτέθηκε με γροθιές σε 41χρονο
Ελλάδα

Αναστάτωση σε πτήση από Βρυξέλλες προς Ηράκλειο: Επιβάτης κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σε αεροσυνοδό

14.04.2026
Χίος: 32χρονη χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ρουκέτα στον Βροντάδο την ώρα που πήγαινε στην Ανάσταση
Ελλάδα

Χίος: 32χρονη χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ρουκέτα στον Βροντάδο την ώρα που πήγαινε στην Ανάσταση

14.04.2026
Next Post
Καισαριανή: Τρεις Έλληνες Εβραίοι ανάμεσα στους 200 εκτελεσθέντες

Καισαριανή: Τρεις Έλληνες Εβραίοι ανάμεσα στους 200 εκτελεσθέντες

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

Ο Diddy έδωσε 100.000 δολάρια για το βίντεο του ξυλοδαρμού της Βεντούρα

04.06.2025
Χανιά: Ξεψύχησε στην πισίνα του σπιτιού που έμενε – Τον βρήκε νεκρό η γυναίκα του

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 3 συλλήψεις για τον πνιγμό του 5χρονου σε πισίνα ξενοδοχείου

11.10.2025
Γιατί η Ελλάδα είναι από τις χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανούν τα περισσότερα στην άμυνά τους

Γιατί η Ελλάδα είναι από τις χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανούν τα περισσότερα στην άμυνά τους

25.06.2025

ΤΑΣΗ_

Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Απτόητο το κύκλωμα της παράνομης συνταγογράφησης: Έγραψαν ξανά 200 κουτιά Xanax στο ΑΜΚΑ του ίδιου ασθενή

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός bodybuilder και TikToker για αναβολικά – Έφοδος της ΕΛΑΣ στο γυμναστήριό του

20.03.2026
Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

24.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved