Empisteutiko.gr
26.12.25 || 14:42
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα της κρίσης για Κασσελάκη – Η πρόταση μομφής καθορίζει το μέλλον του

08.09.2024
in Πολιτική
Ασκήσεις εσωκομματικών ισορροπιών από τον Κασσελάκη, με «καρότο και μαστίγιο»
Share TweetShareEmail

Kρίνεται σήμερα (08.09.2024) το μέλλον του Στέφανου  Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα στελέχη της ΚΕ θα ψηφίσουν για τρεις ολόκληρες ώρες (10.00-13.00) για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν χθες οι «87».

Να σημειώσουμε ότι τα στελέχη που διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκη, είχαν χθες μία νίκη στα σημεία, καθώς πέρασε η πρόταση τους η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθούν κάλπες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στους 212, οι 122 ψήφισαν να στηθούν κάλπες, 86 να μην στηθούν, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά .

Το αποτέλεσμα αιφνιδίασε τους προεδρικούς, οι οποίοι ξεκίνησαν τις επαφές με στελέχη που θεωρητικά βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη. Ήττα υπέστη και ο Νίκος Παππάς, καθώς δυο στελέχη της ομάδας του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Νίκος Παναγιώτοπουλος επιχειρηματολόγησαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας μου έλεγε «γιατί δεν κλείνεις Αυγή και Κόκκινο» – Βρήκα άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας μου έλεγε «γιατί δεν κλείνεις Αυγή και Κόκκινο» – Βρήκα άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ

27.11.2025
Στέφανος Κασσελάκης: Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ

Κασσελάκης για Τσίπρα: Είναι ομοφοβικός, δεν κατάλαβε η Μπέττυ τι έλεγε ο Τάιλερ στα αγγλικά για τα παιδιά στο Μαξίμου

24.11.2025

Έκπληξη στην όλη διαδικασία αποτέλεσε και η τοποθέτηση του Γιάννη Μαντζουράνη υπέρ της μυστικής κάλπης, καθώς μέχρι πρότινος στήριζε τις θέσεις και τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Η εξέλιξη αυτή έχει προφανώς την σημασία της, καθώς δημιουργήθηκαν εντυπώσεις. Ότι δηλαδή ο πρόεδρος δεν ελέγχει πλέον το κορυφαίο όργανο του κόμματος, που είναι η ΚΕ.

Προφανώς όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν οι 148 που χρειάζονται για να περάσει η πρόταση μομφής, ωστόσο θεωρούν ότι το κλίμα άλλαξε και τίποτα δεν αποκλείεται.

Πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με την απόλυτα διχαστική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε αναφερόμενος στους συντρόφους του λέγοντας «εμείς και εσείς» , ενώ τους προκάλεσε να καταθέσουν πρόταση μομφής.

«Στασίδι στα κανάλια»

Απευθυνόμενος στους συντρόφους του με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς μίλησε για βαρονίες και συνασπισμό φραξιών.

Τους κατηγόρησε ότι έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής, ενώ τους χαρακτήριζε νέους Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους. Έφτασε μάλιστα να πει ότι «αν κάποιοι επιθυμούν να μου προσάψουν μία φωτογραφία, ένα μενού, μία λίστα γάμου που διέρρευσαν παρά τη θέλησή μου, ας αντιληφθούν ότι δεν τους χωρίζει τίποτα από την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ».

Και κατέληξε: «Δεν μπορώ καν να ακουμπήσω την πλάτη μου (στην προεδρική καρέκλα) από τα μαχαίρια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να πάρει πίσω τις αναφορές του για τον Αλέξη Τσίπρα και το μαύρο χρήμα λέγοντας: «Μίλησα για το τι γίνεται στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Και αν η Νέα Δημοκρατία θίγεται, να φανερώσει τη ρύθμιση χρέους της, τις πιστωτικές κάρτες που πληρώνουν τις διαφημίσεις της στο Facebook και φυσικά να φανερώσουν τη συμβουλευτική εταιρεία που πλήρωνε τον κ. Γκρίνμπερκ. Να παρουσιάσουν τα εμβάσματα. Ξεκάθαρα και με θάρρος».

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι πριν από το καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αφήσει σαφέστατες αιχμές ενάντιον του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας. «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: ”πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Μιλώντας για τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει σαφή υπονοούμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα έφερνε μαύρα χρήματα.

Η μοναδική παραχώρηση που έκανε αφορά στο θέμα της ονομασίας, καθώς όπως επεσήμανε το θέμα αυτό καλό είναι να συζητηθεί στο συνέδριο.

Η ένταση για το lifestyle

Ένταση όμως υπήρξε μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη για τα θέματα που έχουν να κάνουν το lifestyle του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή ο Παύλος έκανε μία ανάρτηση που μιλούσε για lifestyle μασκαριλίκια, οφείλω να πω δυο λόγια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αγαπητέ Παύλο, ανεβάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με την οικογένειά σου, τα ψαρέματά σου, τη στολή σου συνεχώς. Και καλά κάνεις, είναι επιλογή σου. Πού αρχίζει όμως και πού τελειώνει το lifestyle;» και πρόσθεσε… «Εγώ, φίλε Παύλο, είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω από αυτά. Δεν επιλέγω κατά περίπτωση. Γιατί δεν είναι “προσωπική επιλογή” όπως έγραψες. Είναι η ζωή μου».

Απαντώντας ο Παύλος Πολάκης είπε ότι ουδέποτε ανέβασε τη σύζυγό του, Δώρα, στην εξέδρα μιας προεκλογικής του ομιλίας, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Η αναφορά αυτή έγινε, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης στις ευρωεκλογές είχε ζητήσει με μειλ να μην ανέβουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στην εξέδρα, καθώς θα ανέβαινε ο σύζυγος του.

Tags: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητσοτάκη από μαθητές, ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο Πίνατ
Ελλάδα

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητσοτάκη από μαθητές, ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο Πίνατ

24.12.2025
Καρυστιανού: «Όνειρα σε μπάζωμα, ξεκάθαρο το όφελος για το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο»
Πολιτική

Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται – Επιτροπή «σοφών» εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας

21.12.2025
Next Post
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για παύση της αγρανάπαυσης – Η πολιτεία δίπλα στον πρωτογενή τομέα

Πώς είδαν οι φορείς της αγοράς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην 88η ΔΕΘ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ozempic: Στις αποθήκες του ΙΦΕΤ 5.500 συσκευασίες την ώρα που οι διαβητικοί ψάχνουν θεραπεία

Ozempic: Στις αποθήκες του ΙΦΕΤ 5.500 συσκευασίες την ώρα που οι διαβητικοί ψάχνουν θεραπεία

14.11.2023
Nord Stream: Κατασκοπευτικό θρίλερ με τη δολιοφθορά στη Βαλτική – Ευρώπη: Θα απαντήσουμε

Υπόθεση Nord Stream: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Ουκρανού δύτη για τις εκρήξεις στους αγωγούς

14.08.2024
Η Κίνα ανακάλυψε 2 νέους κορονοϊούς σε νυχτερίδες και ισχυρίζεται ότι απέδειξε την προέλευση της COVID-19

Η Κίνα ανακάλυψε 2 νέους κορονοϊούς σε νυχτερίδες και ισχυρίζεται ότι απέδειξε την προέλευση της COVID-19

22.06.2023

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό

Eurovision 2026: Αυτή είναι η 5η χώρα που αποχωρεί λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

10.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved