Empisteutiko.gr
08.05.26 || 22:11
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ο Κασσελάκης προτείνει να μετονομαστεί το κόμμα του σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο

07.02.2026
in Πολιτική
Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη δήλωση του συντρόφου του, Τάιλερ Μακμπέθ – «Είναι αγχωμένος για τις εκλογές»

Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στον Πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Share TweetShareEmail

Με το σύνθημα «το αύριο είναι τώρα» ξεκίνησαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Κινήματος Δημοκρατίας, με την πρώτη ημέρα να επικεντρώνεται στην ομιλία του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. Ο κύριος Κασσελάκης επικεντρώθηκε σε «6 καθαρές λύσεις», δίνοντας έμφαση στην υγειονομική περίθαλψη, τη στεγαστική κρίση, τις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.

Αιφνιδιάζοντας άπαντες, ο κύριος Κασσελάκης πρότεινε το κόμμα να μετονομαστεί σε «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο», λέγοντας πως «το κόμμα μας δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβερνητική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, σε κανένα εκλογικό σενάριο και σε καμία εκλογική φάση, ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά».

Επιπλέον, «δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σε κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όσο αυτό παραμένει συνδεδεμένο με πρακτικές που συνέβαλαν στη θεσμική και οικονομική αποδόμηση της χώρας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, περιγράφοντας πως «δεν χρειαζόμαστε άλλη ανακύκλωση προσώπων. Ούτε δεξιά της ανισότητας. Ούτε κέντρο της αδράνειας. Ούτε αριστερά της νοσταλγίας».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κασσελάκης: Έχω καπνίσει δύο φορές μαριχουάνα – Είμαι ανοιχτός στο να νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα

Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει σεξιστική συμπεριφορά στο στούντιο του OPEN: “Έζησα μια απίστευτη σκηνή”

18.04.2026
Κασσελάκης: Μετεκλογικά θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με την Καρυστιανού

Κασσελάκης: Μετεκλογικά θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με την Καρυστιανού

03.02.2026

Την ίδια στιγμή, «μια νέα δημοκρατική παράταξη που αξίζει στον ελληνικό λαό χρειάζεται να έχει και το όνομα που της αντιστοιχεί, δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας», όπως είπε, προτείνοντας το κόμμα να ονομαστεί «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ». «Εμπνεόμαστε από τον Ούλοφ Πάλμε, από τον Μπέρνι Σάντερς, από τον Μπαράκ Ομπάμα, από τη μεγάλη οικογένεια των δημοκρατικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο», συνέχισε.

Οι 6 «καθαρές λύσεις»

Ο κύριος Κασσελάκης έκανε λόγο για ένα «πακέτο επάρκειας», το οποίο περιλαμβάνει 6 καθαρές λύσεις:

  • Τριετές πάγωμα αυξήσεων στις υφιστάμενες μισθώσεις στα ενοίκια – κανάλι πωλήσεων που μπορεί να γλιτώνει 180 ευρώ τον μήνα σε κάθε νοικοκυριό.
  • Δημόσια οδοντιατρική φροντίδα.
  • Δωρεάν 100 κιλοβατώρες τον μήνα ανά άτομο.
  • Τριετές πάγωμα στα ενοίκια και αύξηση προσφοράς.
  • Πράσινο κοινωνικό εισιτήριο στην Αττική – 1 ευρώ την ημέρα με απεριόριστες διαδρομές, 200–300 ηλεκτρικά λεωφορεία.
  • Δωρεάν παιδεία από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι το Πανεπιστήμιο – δωρεάν στέγαση φοιτητών, ολοήμερα σχολεία αντί για φροντιστήρια.
  • Ο ίδιος τόνισε ότι «όλα αυτά αρχίζουν από την επάρκεια τώρα για όλους», λέγοντας πως «δεν είναι κανονικότητα το να αγχώνεσαι για το σούπερ μάρκετ και τα δόντια σου».
  • «Όπου υπάρχει δημοσιονομικό κόστος, θα το καλύψουμε με τους τρόπους που σας παρουσίασα στη ΔΕΘ, από τράπεζες και servicers, 1,1 δισ. ευρώ τον χρόνο», τόνισε και έθεσε τρεις κόκκινες γραμμές «σε όλη αυτή τη συζήτηση περί κυβερνητικών συνεργασιών».

Οι 3 «κόκκινες γραμμές»

Πρώτον, το κράτος δικαίου: τεράστιες τομές στη Δικαιοσύνη, τέλος σε όλες τις ασυλίες βουλευτών και υπουργών.

Δεύτερον, τα δικαιώματα: «δεν πάμε πίσω στο δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της, δεν πνίγουμε μετανάστες, δεν πάμε πίσω στο δικαίωμα ενός ανθρώπου να παντρευτεί όποιον θέλει, παλεύουμε για την ισότητα και την αποδοχή, με πρώτους τους ΑμεΑ».

Τρίτη κόκκινη γραμμή, το πακέτο επάρκειας: «δεν θα συμβιβαστούμε στο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να ζήσει με αξιοπρέπεια».

«Δεν θέλω να συμβιβαστούμε, δεν πάμε απλά για να μπούμε στη Βουλή, πάμε για να συγκρουστούμε και να αλλάξουμε το μέλλον αυτού του τόπου», είπε, ζητώντας καταστατικές αλλαγές.

«Λίγες προσωπικές φιλοδοξίες και αγκυλώσεις χάλασαν το κλίμα για τους πολλούς» συνέχισε και τόνισε ότι «πρέπει το κόμμα μας να λειτουργήσει σωστά για να πετύχει». «Δεν μπορούμε να συγκρουστούμε με θηρία, αν έχουμε συγκρούσεις μέσα μας». Για αυτό «προτείνω την απλοποίηση και την αποκέντρωση της κομματικής δομής», καθώς και την απόδοση της ευθύνης της προεκλογικής εκστρατείας στις Δημοτικές Οργανώσεις.

Ως προς το πακέτο επάρκειας, «θα έχετε μαζί σας μια διαδραστική ιστοσελίδα και εφαρμογή, το “Stop Ακρίβεια”, θα κάνουμε καταγγελίες», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ενώ τόνισε πως «υπάρχει εναλλακτική, το “Μητσοτάκης ή χάος” είναι εκβιασμός και στον εκβιασμό λέμε όχι».

Tags: ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Κασιδιάρης για ποινική δίωξη: «Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού»
Πολιτική

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κόμματος: «Επιστρέφω δυναμικά» (Βίντεο)

08.05.2026
ΔΕΘ 2025 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέτρα για το στεγαστικό
Πολιτική

Μητσοτάκης στην ΚΟ: Τρίτη τετραετία θα αποτρέψει την επιστροφή σε όσα ζήσαμε

07.05.2026
Next Post
Ο Τσίπρας στον Economist με “Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης”

Τσίπρας: Δεν απευθύνομαι στους βολεμένους, αυτοί έχουν την κυβέρνηση που θέλουν

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Τραγωδία στην Καβάλα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους στο Κρυονέρι

06.05.2023
Ανοδική πορεία των τιμών για αγορά και ενοικίαση σπιτιού – Οι ακριβότερες και οι οικονομικότερες περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Μπαράζ» ελέγχων από Τροχαία – 300 κλήσεις για παρκάρισμα σε ένα 24ωρο

19.11.2023
Προβάδισμα Ιμάμογλου με 49,5% δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη

Μέχρι και δύο χρόνια μπορεί να παραμείνει στη φυλακή ο Ιμάμογλου

24.03.2025

ΤΑΣΗ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026
Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Τσουαμενί άφησε αναίσθητο τον Βαλβέρδε με δεξί κροσέ, στο νοσοκομείο ο Ουρουγουανός με αναπηρικό καροτσάκι

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Τσουαμενί άφησε αναίσθητο τον Βαλβέρδε με δεξί κροσέ, στο νοσοκομείο ο Ουρουγουανός με αναπηρικό καροτσάκι

07.05.2026
Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

10.04.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved