ΖΥΜΑΡΙ
245 γρ. Γάλα
76 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Ζάxαρη κρυσταλλική
2 1/2 κ.γ. Μαγιά ξηρή
2 Αυγά
630 γρ. Αλεύρι (γ.τσ.)
1 Αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ
110 γρ. Μαύρη ζάχαρη
25 γρ. Κανέλα
120 γρ. Βούτυρο ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ (ICING FROSTING)
200 γρ. Κρέμα τυρί
2 κ.σ. Βούτυρο
450 γρ. Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα, λιώνουμε το βούτυρο και τα ρίχνουμε σε μία μπασίνα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί μέσα στο μείγμα για να μπορέσει να δουλέψει καλύτερα.
Ρίχουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα, τα αυγά, το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά. Μόλις πάρει την μορφή ζυμαριού, βάζουμε και το αλάτι. Βάζουμε το αλάτι στο τέλος γιατί θέλουμε να δέσει τις γεύσεις και όχι να καταστρέψει τη μαγιά. Εάν βάζαμε το αλάτι στην αρχή, θα έκαιγε την μαγιά και δεν θα φούσκωνε το ζυμάρι μας.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει λείο, ελαστικό και να μην κολλέι στα χέρια μας. Προσέχουμε όμως να μην μας γίνει πολύ σκληρό γιατί τα ρολάκια μας δεν θα γίνουν αφράτα! Αν δούμε ότι το ζυμάρι έχει σφίξει πολύ, μπορούμε να το σώσουμε προσθέτοντας λίγο ζεστό γάλα.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, κλείνουμε την μπασίνα με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 1.30 – 2 ώρες. Μόλις το ζυμάρι φουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε το ζυμάρι πανω στον πάγκο. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω από το ζυμάρι και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι τόσο ώστε να γίνει ένα ορθογώνιο ούτε πολύ λεπτό αλλά ούτε πολύ χοντρό. Μόλις το ανοίξουμε, απλώνουμε το μαλακό βούτυρο σε όλο το ζυμάρι. Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη και απλώνουμε στο ζυμάρι.
Μετά περνάμε με τον πλάστη έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό από την πλευρά με το μεγαλύτερο πλάτος και έπειτα κόβουμε σε ρολάκια. Βγαίνουν περίπου 12 αναλόγως το μέγεθος που θέλετε. Το μέγεθος να είναι περίπου 2 δάχτυλα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, κλείνουμε με μεμβράνη και περίμενουμε να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ εμείς προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Μόλις φουσκώσουν και διπλασιαστούν σε μέγεθος, τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου.
Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει κρέμα. Μόλις τα ρολάκια μας βγουν από το φούρνο και κρυώσουν, περιχύνουμε από πάνω.
Έτσι θα έχουμε τα πιο αφράτα και απολαυστικά ρολάκια κανέλας που έχετε δοκιμάσει ποτέ εσείς και οι φίλοι σας ή η οικογένειά σας!!!!!!!