Υλικά
250 γρ. μακαρόνια
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
15 – 20 τμχ. γαρίδες ελαιόλαδο
1 καρότο 1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για την σάλτσα μας. Σάλτσα ντομάτας, καρότο σε χοντρά κομμάτια, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το καρότο. Περίπου 30-40 λεπτά.
Όσο περιμένουμε να γίνει η σάλτσα, θα καθαρίσουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το τσόφλι και κρατάμε το κεφάλι και προαιρετικά την ουρά για ομορφιά. Καθαρίζουμε το έντερο σε περίπτωση που δεν είναι καθαρισμένο, πλένουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν για περίπου 8 λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
Βάζουμε λίγο λαδάκι στα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Αφού γίνει η σάλτσα μας, με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μιξεράκι, χτυπάμε τη σάλτσα μας. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφαιρούμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες για 1 λεπτό και αφαιρούμε.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και αφού ζεσταθούν τα μακαρόνια, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αν θέλουμε βάζουμε τις γαρίδες μέσα στα μακαρόνια, αλλά εγώ προτιμώ να είναι στο πλάι.
Η γαριδομακαρονάδα μας είναι έτοιμη να σερβιριστεί.
Καλή απόλαυση.