Αγγουράκι, ντοματούλα, κρεμμύδι, φέτα και λάδι. Αυτά είναι τα βασικά υλικά για την αγαπημένη χωριάτικη σαλάτα. Υπάρχουν όμως κίνδυνοι; Ρώσος επιστήμονας εξηγεί.
Αγγούρια και ντομάτες είναι ένα δημοφιλές και ανάρπαστο «δίδυμο» για σαλάτες σε πολλές κουζίνες του πλανήτη, ωστόσο ένας Ρώσος γιατρός προειδοποιεί πως ο συνδυασμός τους… δεν είναι καλός για την υγεία μας.
Αφενός, υπάρχει η άποψη ότι αυτός ο συνδυασμός στερεί από το σώμα βιταμίνες και μέταλλα που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε τρώγοντας αυτά τα λαχανικά ξεχωριστά και αφετέρου, αγγούρια και ντομάτες μαζί φέρονται να προκαλούν βλάβη σε νεφρά και ήπαρ.
Ο γιατρός και διατροφολόγος Αλεξέι Κοβάλκοφ, με βίντεο στο YouTube εξηγεί αρχικά πως τα διαφορετικά τρόφιμα που προσλαμβάνουμε όλη την ημέρα «μπορούν να παραμείνουν στο γαστρεντερικό σωλήνα για ώρες και μερικές φορές, ακόμη και για ημέρες».
Συνεχίζει λέγοντας πως μπορούμε να φάμε τα πάντα, καθώς όλα καταλήγουν στο στομάχι μας και αναμειγνύονται, ωστόσο ενδείκνυται να καταναλώνουμε τρόφιμα που μεγαλώνουν πάνω από το έδαφος, ειδικά τα λαχανικά.
Πάντως, σε περίπτωση που θέλουμε να χάσουμε βάρος ή κάνουμε δίαιτα, τονίζει ο κ. Κοβάλκοφ, είναι καλύτερα να αποκλείσουμε από τη διατροφή μας λαχανικά όπως τα καρότα, το λάχανο, τα τεύτλα και άλλα.
Μάλιστα, ο Ρώσος διατροφολόγος, μας συμβουλεύει να ξεκινήσουμε το γεύμα μας πρώτα τρώγοντας μια χούφτα με πίτουρο, καθώς βοηθά να μας κοπεί σχετικά η όρεξη και δεν θα φάμε πάρα πολύ τελικά.
«Φάτε πίτουρο, υπολογίστε περίπου μια χούφτα και πιείτε νερό. Θα σας δώσει μια αίσθηση πληρότητας και δεν θα τρώτε πλέον υπερβολικά» συστήνει ο Ρώσος γιατρός σε όλους όσους επιζητούν απώλεια βάρους.