Υλικά
1.5 κιλό χοιρινός λαιμός ελαιολαδο
2 κ.σ. ρίγανη 2 κ.σ. αλάτι λίγο πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. κύμινο
1 πατάτα ξύλινα σουβλάκια
κρεμμύδι
ντομάτα
Συνταγή
Από την προηγούμενη μέρα, κάνουμε μια άλμη για το κρέας. Βράζουμε ένα λίτρο νερό με 100 γρ. ζάχαρη και 100 γρ. αλάτι.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα το κρέας. Βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το κρέας από την άλμη και το στεγνώνουμε πολύ καλά. Το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και το μαρινάρουμε με το λάδι, το αλάτι , τη ρίγανη , το κύμινο, το πιπέρι, την καπνιστή και τη γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια πατάτα και την κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε την πατάτα σε ταψί με λαδόκολλα και από πάνω καρφώνουμε 2 σουβλάκια.
Κόβουμε σε φέτες 1 κρεμμύδι.
Τοποθετούμε το κρέας στα ξυλάκια το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα βάζουμε και τις φέτες από το κρεμμύδι. Πάνω πάνω κόβουμε μια ντομάτα στη μέση και την τοποθετούμε στα 2 ξυλάκια.
Καλύπτουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ξεροψηθεί ο γύρος.
Περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε το ξεροψημένο μέρος και βάζουμε για άλλα 10 λεπτά στο φούρνο. Βγάζουμε και ψιλοκόβουμε όλο το γύρο.
Καλή σας όρεξη!!!