Yλικά
660 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
70 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
375 γρ. Γάλα
75 γρ. Νερό
3 κ.γ. Μαγιά ξηρή
50 γρ. Ζάχαρη
2 τμχ. Αυγά
1 πρζ. Αλάτι
1 τμχ. Βανίλια
1 πρζ. Κανέλα
ΓΛΆΣΣΟ
400 γρ. Άχνη ζάχαρη
2 κ.γ. Μέλι
90 γρ. Νερό
Η συνταγή
Ξεκινάμε ρίχνοντας τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε στο μίξερ το νερό με τη μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι στο μίξερ.
Στο τέλος το ζυμάρι μας θα είνα πολύ μαλακό.
Παίρνουμε ένα ανάλογο μπολ και αλείφουμε με λίγο λάδι.
Βάζουμε μέσα το ζυμάρι και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να αφήσουμε να φουσκώσει στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, αλεύρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο μας.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και αλεύρωνουμε πάλι καλά. Δουλεύουμε το ζυμάρι μας και το ζυμώνουμε σε μπάλα.
Το ζυμάρι είναι ελαστικό και κολλώδες, αλλά αυτό κάνει τη συνταγή ξεχωριστή. Αλευρώνουμε καλά, αλλά όχι πολύ.
Ανοίγουμε το ζυμάρι περίπου 1 δάχτυλο πάχος.
Κόβουμε τα ντόνατς με κουπάτ. Θα χρειαστούμε ένα κουπάτ να τα κόψουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ένα μικρότερο να κάνουμε την τρύπα στη μέση.
Κόβουμε τα ντόνατς και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγώ τα έβαλα σε αλευρωμένο ταψί). Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Στο μεταξύ, μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλάσσο μας.
Απλώς ενώνουμε τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο μας.
Μόλις έιναι έτοιμα, τηγανίζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 1.5 λεπτό από κάθε μεριά.
Μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Μεταφέρουμε τα τηγανισμένα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια να βουτάμε στο γλάσο και τα βάζουμε σε μία σχάρα μέχρι να στεγώσει το γλάσσο.
Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!!
Καλή απόλαυση!!!!