Empisteutiko.gr
09.09.26 || 15:00
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ξέσπασαν οι συγγενείς των μηχανοδηγών στα Τέμπη: Από πού κι ως πού έβγαλαν το παιδί μου λαθρέμπορο; Αρχηγοί κομμάτων μίλαγαν για παράνομο φορτίο

09.09.2026
in Ελλάδα
Ξέσπασαν οι συγγενείς των μηχανοδηγών στα Τέμπη: Από πού κι ως πού έβγαλαν το παιδί μου λαθρέμπορο; Αρχηγοί κομμάτων μίλαγαν για παράνομο φορτίο
Share TweetShareEmail
Με ένταση συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών, όταν κατά τη διάρκεια καταθέσεων συγγενών των δύο μηχανοδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας έγινε αναφορά σε εκδήλωση για την τραγωδία, στη Λάρισα προκαλώντας την αντίδραση του Αντώνη Ψαρόπουλου.

Η αναφορά αφορούσε περιστατικό κατά το οποίο, σύμφωνα με τις καταθέσεις, συγγενείς των μηχανοδηγών δεν έγιναν δεκτοί σε εκδήλωση για τα Τέμπη στη Λάρισα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Ψαρόπουλου, ο οποίος απάντησε σε υψηλούς τόνους, με αποτέλεσμα η έδρα να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση.

Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ακούστηκαν μεταξύ άλλων οι εξής διάλογοι:

Ψαρόπουλος: «Θα αναγκαστώ να απαντήσω αρκετά πια».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τραγωδία στα Τέμπη: Προκαταρκτική εξέταση για το βιντεοληπτικό υλικό

Δίκη για τα Τέμπη: Δικηγόροι κατηγορούμενων διαφωνούν με την εισαγγελική πρόταση για απόρριψη των αιτημάτων αναβολής της δίκης

27.07.2026
Τραγωδία στα Τέμπη: Προκαταρκτική εξέταση για το βιντεοληπτικό υλικό

Χρήστος Τριαντόπουλος: Ειδικό δικαστήριο για το «μπάζωμα» στα Τέμπη, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

22.07.2026

Βούλγαρης: «Γιατί μας πετάξατε έξω;»

Ψαρόπουλος: «Εγώ ήθελα να σας προστατεύσω, αλλά εσείς πού να καταλάβετε…»

Βούλγαρης: «Σαν δεν ντρέπεστε λίγο…»

Μετά τη σύντομη διακοπή, η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των συγγενών του Δημήτρη Μασσαλή, μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, καθώς και της συντρόφου του.

Οι συγγενείς του υποστήριξαν ότι ο Δημήτρης Μασσαλής προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να αντιδράσει και να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία, καθώς, όπως ανέφεραν, βρέθηκε νεκρός πάνω στην ακαριαία πέδηση.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην πίεση που δέχθηκαν μετά τις πληροφορίες και τις αιτιάσεις που είχαν διατυπωθεί σχετικά με πιθανή μεταφορά παράνομου φορτίου από τους δύο μηχανοδηγούς.

Όπως τόνισαν, ο Δημήτρης Μασσαλής πραγματοποιούσε τους προβλεπόμενους ελέγχους στην αμαξοστοιχία πριν από κάθε αναχώρηση και δεν θα δεχόταν σε καμία περίπτωση να μεταφέρει παράνομο φορτίο.

Ο αδελφός του ανέφερε επίσης ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα, προκλήθηκαν αντιδράσεις ακόμη και μετά θάνατον, κάνοντας λόγο για καταστροφή του μνημείου που είχε τοποθετηθεί στη μνήμη του μηχανοδηγού στα Τέμπη.

Επίσης είπε πως στην έδρα: «Ακόμη και μετά στη Βουλή υπήρχαν αρχηγοί κομμάτων που έλεγαν ότι υπήρχε παράνομο φορτίο. Μας έλεγαν κάποιοι πως κάνουμε λαθρεμπόριο καυσίμων».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο περιστατικό της εκδήλωσης στη Λάρισα, με τους συγγενείς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απομάκρυνσή τους από την εκδήλωση.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο πατέρας του Σπύρου Βούλγαρη, του δεύτερου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι οι οικογένειες των μηχανοδηγών αντιμετωπίστηκαν ως υπεύθυνες λόγω των αναφορών για πιθανή μεταφορά παράνομου φορτίου.

Η μητέρα του Σπύρου Βούλγαρη, Ιωάννα Σταμούλη, μιλώντας στο δικαστήριο, αναφέρθηκε στην προσπάθεια, όπως είπε, να πληγεί η μνήμη του γιου της μετά το δυστύχημα.  «Δυστυχώς τώρα νιώσαμε ανασφάλεια με τα τρένα, τώρα που χάσαμε το παιδί μας. Δυστυχώς το παιδί μας το σκοτώσανε πολλές φορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υποστήριξε ότι διακινήθηκαν αναφορές που προκάλεσαν αναστάτωση στην οικογένεια, λέγοντας: «Είπαν ότι ήταν φίλος του Μητσοτάκη, ότι ήταν εθελοντής στο γραφείο του Μητσοτάκη. Θα πω ονόματα ξεκάθαρα, ό,τι λέω είναι αλήθεια».

«Από πού κι ως πού έβγαλαν το παιδί μου λαθρέμπορο; Σε όλα φταίει η εμπορική (σ.σ. όπως αναφέρθηκε στην κατάθεση). Λοιδορήθηκαν και οι δύο μηχανοδηγοί της εμπορικής», πρόσθεσε. Η κ. Σταμούλη υποστήριξε ακόμη ότι «τα 57 παιδιά δολοφονήθηκαν», σημειώνοντας πως η υπόθεση αφορά ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις: «Εδώ μιλάμε για ανθρώπινα λάθη. Γι’ αυτό το χαρακτηρίζω έγκλημα».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι οικογένειες των δύο μηχανοδηγών ρωτήθηκαν από την έδρα αν είχαν γνώση πριν από το δυστύχημα για προβλήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι μάρτυρες απάντησαν ότι για τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας ενημερώθηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από την έδρα, και οι δύο οικογένειες κλήθηκαν να απαντήσουν αν γνώριζαν πριν από το δυστύχημα για προβλήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Όπως ανέφεραν, ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας του δικτύου μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Πηγή: protothema.gr
Tags: ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙΣΥΓΓΕΝΕΙΣΤΕΜΠΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 4 τραυματίες
Ελλάδα

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 4 τραυματίες

09.09.2026
Πώς πείστηκε ο δισεκατομμυριούχος, Κρις Ρόκος, να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα – Τα δελεαστικά κίνητρα και τα οφέλη
Ελλάδα

Πώς πείστηκε ο δισεκατομμυριούχος, Κρις Ρόκος, να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα – Τα δελεαστικά κίνητρα και τα οφέλη

09.09.2026

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Οι 20 «χρυσές» συμβουλές κατά την αναζήτηση φοιτητικής στέγης -Τι πρέπει να προσέχουμε

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη περιοχή Ζωγράφου (Άνω Ιλίσια)

30.03.2026

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους -Τι ισχύει για rapid test, εστίαση, μάσκες

24.08.2021
Βουδαπέστη: Ανεξέλεγκτα κοράκια επιτίθενται σε πολίτες – Σοβαροί τραυματισμοί (Βίντεο)

Βουδαπέστη: Ανεξέλεγκτα κοράκια επιτίθενται σε πολίτες – Σοβαροί τραυματισμοί (Βίντεο)

27.05.2023

ΤΑΣΗ_

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

26.08.2026
Τράπεζες: Πότε θα κλείσουν για 4 ημέρες – Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

Μην πετάξετε ποτέ την απόδειξη του ATM στον κάδο – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

29.08.2026
Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι -Πού θα έχει 40άρια

Καιρός: Ξεκινά το «εξπρές της ζέστης» – Η δυσκολότερη ημέρα και η άγνωστη λήξη του καύσωνα

20.08.2026
Ολική έκλειψη Ηλίου στις 12 Αυγούστου: Τι θα δούμε στην Ελλάδα και πού θα φανεί ο Ήλιος να χάνεται

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα – Πού θα είναι ορατή

12.08.2026
Σταύρος Φλώρος: Η πρώτη εικόνα έξω από το νοσοκομείο – «Η πραγματική δύναμη είναι να βρίσκεις τον τρόπο να σηκώνεσαι»

Survivor: Ο Σταύρος Φλώρος μηνύει την παραγωγή και αξιώνει $100 εκατ. μετά το φρικιαστικό ατύχημα

03.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved