Empisteutiko.gr
11.04.26 || 14:42
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ξεσπά ο θείος της καθηγήτριας Αγγλικών που πέθανε στη Θεσσαλονίκη: «Μαθητές και γονείς αμαυρώνουν τη μνήμη της και θα μηνυθούν»

13.03.2026
in Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας για τον θάνατο της 57χρονης καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: Να μην εξάγονται βεβιασμένα συμπεράσματα
Share TweetShareEmail

Τη θλίψη του για την απώλεια της 57χρονος καθηγήτριας Αγγλικών από τη Θεσσαλονίκη που πέθανε από εγκεφαλικό, εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής 13/3 ο θείος της. Όπως δε τόνισε ο θάνατός της συνδέεται με τα όσα γινόντουσαν στο σχολείο και τα περιστατικά bullying που βίωνε η εκπαιδευτικός ενώ διαμήνυσε ότι «μαθητές και γονείς αμαυρώνουν τη μνήμη της και θα μηνυθούν».

Σε συνέντευξή του στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο θείος της 57χρονης Δημήτρης Κωστόπουλος, σχολιάζοντας πως η εκπαιδευτικός είχε τίτλο διδακτορικής διατριβής, μεταδιδακτορική διατριβή, είχε κάνει τρία μεταπτυχιακά και είχε πολυετή εργασιακή εμπειρία, καθώς δίδασκε από το 1992 μέχρι το 2026 και δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Κωστόπουλος διάβασε απόσπασμα από το έγγραφο της Διευθύντριας του 3ου Λυκείου, το οποίο απέστειλε στη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψήφων για τον Δήμο Σερρών

Σέρρες: Προθεσμία πήρε ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη 78χρονη θεία του

30.01.2026

Θεσσαλονίκη: 36χρονη “έστησε” την απαγωγή της και εκβίαζε την θεία της και τον ξάδερφό της

07.05.2021
Θλίψη για την καθηγήτρια Αγγλικών που πέθανε από εγκεφαλικό στη Θεσσαλονίκη

«Με αφορμή τα περιστατικά αυτά», γράφει η διευθύντρια του 3ου Λυκείου, «σίγουρα υπάρχουν μαθητές οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα και τμήματα που είναι περισσότερο ζωηρά από κάποια άλλα.

«Το πιο ανησυχητικό όμως και αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι ότι οι μαθητές που εμπλέκονται στους διαπληκτισμούς είναι οι μαθητές που κυρίως αυτοί χρήζουν ειδικής παιδαγωγικής διαχείρισης και ενθάρρυνσης για τους λόγους που προκύπτουν όχι μόνον από γνωματεύσεις και τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, αλλά και από πρόσθετους λόγους που θα μπορούσα να αναφέρω στη Διεύθυνση, εφόσον ζητηθεί» υπογράμμισε ο θείος της εκπαιδευτικού.

«Με αυτές τις παραδοχές η Διευθύντρια του 3ου Λυκείου και η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έπρεπε να θέσουν σε εφαρμογή τον νόμο 5029 του 2023, ο οποίος έχει τίτλο “Ζούμε μαζί αρμονικά. Σπάμε τη σιωπή. Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία”.

Έπρεπε δηλαδή η Διευθύντρια του 3ου Λυκείου με το Συμβούλιο Σχολικής Ζωής να παραπέμψουν το θέμα σε μία επιτροπή ειδική της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από στελέχη ΚΕΔΑΣΥ, από ψυχολόγους κ.λπ., για να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει στην προκειμένη περίπτωση, με αυτά τα περιστατικά, γιατί η αείμνηστη Σοφία Χρηστίδου από τα 5 τμήματα που δίδασκε στο 3ο ΓΕΛ σε τμήμα είχε προβλήματα με μια ομάδα μαθητών που της δημιουργούσαν ζητήματα εκφοβισμού, απαξίωσης του μαθήματος της. Στα άλλα τέσσερα τμήματα δεν υπήρχε κανένα θέμα, δεν υπάρχει κανένα περιστατικό» συμπλήρωσε.

«Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε μήνυση αλλά μας πρόλαβε ο εισαγγελέας»

Παράλληλα κ. Κωστόπουλος τόνισε πως: «Η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντί να επιληφθεί με βάση το νόμο για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, εξέδωσε μία απόφαση με την οποία την παρέπεμψε σε ιατρική ψυχιατρική εξέταση από μία επιτροπή για να αποφανθεί εάν είναι πνευματικά διαταραγμένη, ώστε να μην μπορεί να ασκεί τα εκπαιδευτικά της καθήκοντα και επιπλέον πνευματικά διαταραγμένη, να μη μπορεί να ασκεί ούτε άλλα βοηθητικά καθήκοντα.

Γιατί οι εκπαιδευτικοί, αν δεν μπορούν να ασκούν εκπαιδευτικά καθήκοντα, μπορούν να τους βάλουν σε γραμματειακή υποστήριξη και με σκοπό να απολυθεί, διότι η διαδικασία αυτή αφορά τους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν προβλήματα ασθενειών, έχουν πάρει τουλάχιστον ένα χρόνο αναρρωτική άδεια, έχουν υποβληθεί σε διαθεσιμότητα».

«Επιλήφθηκε ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης για να γίνει προκαταρκτική εξέταση και τώρα ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε τα έγγραφα στους μάρτυρες και αυτά κ.λπ. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε τη μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά της διευθύντριας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά της διευθύντριας του 3ου Λυκείου, αλλά μας πρόλαβε ο εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως πλέον», δήλωσε ο κ. Κωστόπουλος.

Επισήμανε δε πως κατά τον θάνατό της υπάρχουν μαθητές και γονείς που αμαυρώνουν τη μνήμη της και για τον λόγο αυτό θα μηνυθούν για προσβολή της μνήμης νεκρού.

Tags: ΘΕΙΑΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Στην Αθήνα έφτασε το Άγιο Φως – Οι πτήσεις για να μεταφερθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα
Ελλάδα

Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή για το Άγιο Φως: Στις 18:30 με ειδική πτήση η άφιξή του στο Ελευθέριος Βενιζέλος

11.04.2026
Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών και η Ανάσταση
Ελλάδα

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών και η Ανάσταση

11.04.2026
Next Post
Ιράν: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ διαδέχεται τον δολοφονημένο πατέρα του και γίνεται «αρχιστράτηγος» στον πόλεμο

Τα λάθη στο πρώτο μήνυμα του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ εγείρουν ερωτήματα για την κατάστασή του

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Δίκη Φιλιππίδη – Χαμός με Μπιμπίλα: «Εσύ δεν είσαι φίλος, φίδι είσαι» – Διέκοψε η έδρα

Δίκη Φιλιππίδη – Χαμός με Μπιμπίλα: «Εσύ δεν είσαι φίλος, φίδι είσαι» – Διέκοψε η έδρα

14.09.2022

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Το εορταστικό ωράριο

12.12.2021
Ρωσία: Δυο γέφυρες κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ώρες – Εφτά νεκροί και 31 τραυματίες – Υποψίες για δολιοφθορά

Ρωσία: Δυο γέφυρες κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ώρες – Εφτά νεκροί και 31 τραυματίες – Υποψίες για δολιοφθορά

01.06.2025

ΤΑΣΗ_

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved