«Βροχή» καταγγελιών για καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών: «Ωραία θα ήταν να κάναμε μια π@ρτουζίτσ@»(Εικόνες)

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες φοιτητριών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών για καθηγητή, που επιδιδόταν σε ακραία σεξιστικά σχόλια, ενώ οργάνωνε και «γιορτές με τσίπουρα» στα εργαστήριά του, όπου τις «σημάδευε σαν ζώα», μουτζουρώνοντας τα πρόσωπά τους με κάρβουνο.

Τα στόματα ανοίγουν και οι ιστορίες που αποκαλύπτουν φοιτήτριες, αυτή τη φορά της Σχολής Καλών Τεχνών, σοκάρουν για τις αδιανόητες συμπεριφορές καθηγητών, που αναγκάζονταν να υφίστανται αδιαμαρτύρητα.

Οι καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω πλατφόρμας, η οποία δημιουργήθηκε από την Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. 

Η εν λόγω ομάδα στο Facebook δημιουργήθηκε προκειμένου να δώσει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ορατότητα σε ένα φαινόμενο που ταλανίζει τη Σχολή εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον καταπίεσης και εξαναγκασμού: 

«Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη Σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων – ιδίως φοιτητριών  έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους», σημειώνεται.

Στην ομάδα αυτή, δημοσιοποιούνται ορισμένες μόνο από τις καταγγελίες, που κάνουν λόγο για περιστατικά παρενόχλησης, όπως απρεπή αγγίγματα και χυδαίες προτάσεις, έως και κακοποιητικές συμπεριφορές που σκοπό είχαν να υποβαθμίσουν την προσωπικότητα των φοιτητών.

Ορισμένες από τις καταγγελίες που δημοσιοποιούνται:

Καταγγελία ΑΣΚΤ

Καταγγελία ΑΣΚΤ

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Next Post

MHN ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ_

TRENDING_