Empisteutiko.gr
17.09.26 || 23:02
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Βόρεια προάστια: Ανήλικα «βαποράκια» έσπρωχναν ναρκωτικά σε σχολεία και γήπεδα – Οι αυστηροί κανόνες, τα βασανιστήρια και ο «εγκέφαλος»

20.12.2025
in Κόσμος
Αθήνα: Αστυνομικός σκύλος εντόπισε ναρκωτικά (βίντεο)
Share TweetShareEmail

Χειροπέδες πέρασαν οι αρχές σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα βόρεια προάστια, που μάλιστα ανάμεσα στα μέλη του ήταν ανήλικοι μαθητές που έσπρωχναν κοκαΐνη και χασίς σε συνομηλίκους τους.

Το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με δράση σε σχολείο των βορείων προαστίων εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων έξι ανήλικοι μαθητές, ενώ ακόμη 7 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν κυρίως κοκαΐνη και κάνναβη, ακόμη και κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών, με τις πληροφορίες να δείχνουν ότι οι ενήλικοι του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ως βαποράκια τους μαθητές για να σπρώχνουν ναρκωτικά ακόμη και στην εξαήμερη εκδρομή στα Χανιά.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αυτός είναι ο λόγος που αυξάνεται η βία μεταξύ ανηλίκων – Ειδικός εξηγεί τις αιτίες και τις λύσεις

Αυτός είναι ο λόγος που αυξάνεται η βία μεταξύ ανηλίκων – Ειδικός εξηγεί τις αιτίες και τις λύσεις

25.10.2024
Σέρρες: 13χρονος με 15χρονο “άνοιξαν” δύο φορές την ίδια επιχείρηση

Συνελήφθη 23χρονος στην Αθήνα για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

18.10.2024

Οι αρχές εκτιμούν ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 200 αγοραπωλησίες, με τη συντριπτική πλειονότητα να λαμβάνει χώρα εντός του σχολικού χώρου, ενώ η δράση τους ήταν κατά κύριο λόγο στις περιοχές της Νέας Χαλκηδόνας, των Άνω Πατησίων και της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα, προέκυψε ότι τα ενήλικα μέλη χρησιμοποιούσαν τους ανήλικους για τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσα στο σχολείο, ενώ για την απόκρυψή τους αξιοποιούσαν «καβάντζες» και αποθηκευτικούς χώρους.

Η δράση του κυκλώματος επεκτεινόταν και εκτός σχολείου, σε πλατείες και δημόσιους χώρους.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και οι φερόμενοι ως αρχηγός και υπαρχηγός της οργάνωσης, ενώ αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης τους.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης ακόμα και εντός σχολικών συγκροτημάτων.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 18-12-2025 σε περιοχές της Αττικής, -12- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός και ο υπαρχηγός, ηλικίας από 15 έως 56 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται -7- επιπλέον μέλη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες με συνακόλουθη την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ακόμα, συνελήφθησαν -5- άτομα, ασκούντες τη γονική μέριμνα των ανηλίκων δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Άμεσης επέμβασης Ναρκωτικών και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και στοιχείων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ως προς τη δομή και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, αυτή ήταν ιεραρχικά δομημένη, με επικεφαλής αρχηγό και υπαρχηγό, στους οποίους υπάγονταν τρεις διακριτές επιχειρησιακές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός ασκούσε τον πλήρη έλεγχο στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, δίνοντας εντολές και χαράσσοντας την επιχειρησιακή στρατηγική της. Σε αυτόν υπάγονταν δύο ομάδες τα μέλη των οποίων συνεργάζονταν στενά μαζί του και ήταν επιφορτισμένα με την πραγματοποίηση των αγοραπωλησιών ναρκωτικών ουσιών.

Επόμενος στην ιεραρχία της οργάνωσης ήταν ο υπαρχηγός, ο οποίος χρησιμοποιούσε την οικία του ως κεντρικό χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα». Σε αυτόν υπαγόταν έτερη ομάδα τα μέλη της οποίας ήταν επιφορτισμένα με τη διανομή των ναρκωτικών ουσιών στα κατώτερα μέλη, σύμφωνα με το σχέδιο κατανομής που είχε αναπτύξει ο αρχηγός, που λάμβανε χώρα σε πάρκο στην περιοχή των Πατησίων.

Επιπλέον, μέλος της εν λόγω ομάδας ήταν υπεύθυνο για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών εντός γηπέδου ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Ενδεικτικό της θρασύτητας της δράσης της οργάνωσης αποτελεί το γεγονός ότι -2- ανήλικα μέλη της μετέφεραν ναρκωτικές ουσίες κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην περιοχή των Χανίων.

Από τη μέχρι τώρα προανακριτική έρευνα έχουν διαπιστωθεί περισσότερες από -260- αγοραπωλησίες κατά βάση στις περιοχές της Νέας Χαλκηδόνας, των Άνω Πατησίων και της Νέας Φιλαδέλφειας, πολλές εκ των οποίων λάμβαναν χώρα εντός σχολικών συγκροτημάτων ή σε χώρους πέριξ αυτών.

Από την περαιτέρω σκιαγράφηση της λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι αυτή διεπόταν από αυστηρούς κανόνες πειθαρχίας, η μη τήρηση των οποίων επέσυρε στα μέλη χρηματικές κυρώσεις, άσκηση σωματικής βίας ακόμα και υποβολή σε βασανιστήρια.

Σε μία περίπτωση μέλος της εγκληματικής οργάνωσης υπέστη βασανιστήρια με σβήσιμο αναμμένου τσιγάρου στο χέρι του, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση εγκαύματος.

Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ
Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους «επιχειρησιακούς χώρους» της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -60,87- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -28,09- γραμμ. κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των -4.845- ευρώ,
  • πλήθος «επιχειρησιακών» κινητών τηλεφώνων,
  • πιστόλι τύπου ρέπλικα,
  • γεμιστήρας,
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Tags: ΑΝΗΛΙΚΑΒΑΠΟΡΑΚΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Απίστευτη βόμβα Merkel: O Bill Gates κυβερνά τον πλανήτη – Μας εκβίαζε με τα εμβόλια, σκοτεινό σχέδιο υποταγής ηγετών
Επιλογές Συντακτών

Απίστευτη βόμβα Merkel: O Bill Gates κυβερνά τον πλανήτη – Μας εκβίαζε με τα εμβόλια, σκοτεινό σχέδιο υποταγής ηγετών

17.09.2026
«Βόμβα» Τραμπ: Απειλεί ακόμη και με διακοπή εμπορίου την ΕΕ αν ο Καναδάς γίνει «συνδεδεμένο» μέλος
Επιλογές Συντακτών

«Βόμβα» Τραμπ: Απειλεί ακόμη και με διακοπή εμπορίου την ΕΕ αν ο Καναδάς γίνει «συνδεδεμένο» μέλος

17.09.2026
Next Post
Λευτέρης Πανταζής: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που του είχε πει ο Βασίλης Καρράς

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής: «Νομίζουμε ότι είμαστε Σούπερμαν, αλλά δεν είναι πάντα έτσι»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Xανιά: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος για το τροχαίο στη Σούδα – Τραγικές φιγούρες ο πατέρας και ο δίδυμος αδερφός του 22χρονου Παναγιώτη

Χανιά: Στον Κορυδαλλό ο 45χρονος – Νέες αποκαλύψεις για το τι συνέβη πριν το μοιραίο τροχαίο

18.01.2025
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

09.11.2022

Αυτοκτόνησε ο Σταύρος Δογιάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός»

22.06.2021

ΤΑΣΗ_

Σπάραξαν η Μαρία και η Βάσω Μαζωνάκη έξω από το «ΕΛΠΙΣ», λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αδελφού τους

Σπάραξαν η Μαρία και η Βάσω Μαζωνάκη έξω από το «ΕΛΠΙΣ», λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αδελφού τους

09.09.2026
Αδιανόητο: Αθλήτρια συνέχισε αγώνα παρότι είχε διάρροια, περιττώματα έτρεχαν στα πόδια της

Αδιανόητο: Αθλήτρια συνέχισε αγώνα παρότι είχε διάρροια, περιττώματα έτρεχαν στα πόδια της

15.09.2026
Χριστίνα Παππά: Είχε πάει στο ιατρείο όπου πέθανε ο Μαζωνάκης – «Με επανέφεραν με απινιδωτή»

Χριστίνα Παππά: Είχε πάει στο ιατρείο όπου πέθανε ο Μαζωνάκης – «Με επανέφεραν με απινιδωτή»

16.09.2026
Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

26.08.2026
Τράπεζες: Πότε θα κλείσουν για 4 ημέρες – Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

Μην πετάξετε ποτέ την απόδειξη του ATM στον κάδο – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

29.08.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved