Empisteutiko.gr
09.04.26 || 18:26
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Βόρεια Ελλάδα: Ανησυχία για την «επιδημία των ανεμβολίαστων» -Το 94,9% στις ΜΕΘ δεν έχει κάνει εμβόλιο [πίνακας]

24.09.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Οι ανακοινώσεις για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ φανερώνουν ότι πλέον το επιδημιολογικό «βάρος» γέρνει προς τον Bορρά. Η Θεσσαλονίκη κατέγραψε για μια ακόμη φορά πάνω από 300 κρούσματα, ενώ αυξημένοι ήταν οι αριθμοί σε μια σειρά από περιφέρειες στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η Αττική κατέγραψε 403 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 118 στο κέντρο της Αθήνας, 62 στα νότια προάστια, 53 στην ανατολική Αττική και 57 στην ΠΕ Πειραιά. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο 345 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τη συμπρωτεύουσα να παραμένει σταθερά πάνω από τα 300 περιστατικά ημερησίως.

Αυξημένη η διάδοση και στην Πιερία, που έχει ανέβει σε επίπεδο 4 (mini lockdown), με 73 κρούσματα, ενώ 44 καταγράφουν η Πέλλα και η Καβάλα. Τέλος, 46 μολύνσεις εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο στην Κοζάνη. Αναφορικά με τη Δράμα, την Ξάνθη και την Καστοριά, περιοχές που μπήκαν σε μίνι lockdown, αυτές κατέγραψαν 39, 46 και 22 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Ηλιοφάνεια σήμερα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Σε ποια νησιά θα βρέξει

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, πού θα βρέξει -Η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα

09.04.2026
Έρχεται η «Δωροθέα»: Με καταιγίδες κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος – Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού από αύριο

Καιρός: Βροχερή Μεγάλη Τετάρτη -Η πρόγνωση έως και την Κυριακή του Πάσχα

08.04.2026

Τονίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διέψευσε τα σενάρια περί επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη.

«Καμπανάκι» από τη Μίνα Γκάγκα: Έτσι ξεκινήσαμε και πέρυσι

Η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σήμανε χθες τον πρώτο «συναγερμό»:

«Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα ανεβαίνουν. Έτσι ξεκινήσαμε και πέρυσι και θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε φέτος τα πολλά κρούσματα, την πολλή ταλαιπωρία των ασθενών και φυσικά τους θανάτους και όλα αυτά που έγιναν πέρυσι».

Η κυρία Γκάγκα εξήγησε σε εκείνο το σημείο ότι «τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα με τον εμβολιασμό». Δείχνοντας ένα γράφημα από την 4η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «αν δούμε αντίστοιχα το πόσοι νοσηλεύονται και ποιοι στις ΜΕΘ, είναι 59 άτομα στις ΜΕΘ, από τα οποία τα 55 είναι ανεμβολίαστοι και 4 εμβολιασμένοι. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το θυμηθούμε και να το θυμόμαστε γενικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην έχουμε κρούσματα, να μην κινδυνεύει κανείς και άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό και να κρατάμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε».

Τα σημερινά στοιχεία της 4ης ΥΠΕ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι:

Η «επιδημία των ανεμβολίαστων»

Στον ίδιο τόνο, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι «παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία, παρατηρούμε μία σταθερή αποκλιμάκωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με εξαίρεση βέβαια τη Βόρεια Ελλάδα όπου καθημερινά οι εισαγωγές είναι περισσότερες από τα εξιτήρια». Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων στην επικράτεια μειώθηκε στους 2.044 ασθενείς και ο κυλιόμενος μέσος όρος των νέων εισαγωγών του τελευταίου επταημέρου έπεσε κάτω από τα 200 άτομα την ημέρα, σε 192 εισαγωγές την ημέρα.

«Ο αριθμός των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού μειώθηκε αυτή την εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται καθημερινά παραμένει σταθερός. Όμως, ας μην ξεχνάμε, όπως είπε και η υπουργός μόλις πριν από λίγο, ότι η πανδημία σήμερα είναι μία επιδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών», σημείωσε.

Οι «κόκκινες» περιοχές

Η Βάνα Παπαευαγγέλου στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη Βόρεια Ελλάδα. «Στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία παρατηρούμε σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Καταγράφεται διπλασιασμός των νέων κρουσμάτων στην Ξάνθη, αύξηση κατά 60% στη Κοζάνη και περίπου 40% στη Δράμα, στον Έβρο και στην Πιερία. Το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει μια ηπιότερη μεν, αλλά σαφή σταδιακή αύξηση», εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα ανέβηκαν στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη, ενώ αποφασίστηκε η παράταση των ειδικών μέτρων, τοπικού χαρακτήρα, στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
  • Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.
    Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΩΡΟΝΟΙΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Άγιο Φως: Με ειδικές πτήσεις θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα – Τα δρομολόγια για τους 11 προορισμούς
Ελλάδα

Άγιο Φως: Με ειδικές πτήσεις θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα – Τα δρομολόγια για τους 11 προορισμούς

09.04.2026
Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;
Ελλάδα

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα;

09.04.2026
Next Post

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Αδιανόητες δηλώσεις από τον θείο του δράστη – «Δεν είναι όλες οι γυναίκες άγγελοι»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Αλεξανδρούπολη: Αυτοκίνητο έπεσε σε παγκάκι και εκσφενδόνισε γυναίκα στη θάλασσα

04.10.2021

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας – Νοσηλευόταν με κορονοϊό

14.12.2021
Στο πένθος «βυθίστηκε» η Καβάλα: Πέθανε ξαφνικά 17χρονη μαθήτρια

Στο πένθος «βυθίστηκε» η Καβάλα: Πέθανε ξαφνικά 17χρονη μαθήτρια

17.12.2023

ΤΑΣΗ_

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved