Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Βενεζουέλα, μετά τον διπλό σεισμό μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τη χώρα. Πλήθος κτιρίων έχουν καταρρεύσει και υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι βαρύς.
«Ως αυτή την ώρα, έχουμε λάβει πληροφορίες που κάνουν λόγο για 32 νεκρούς» και «πάνω από 700 τραυματίες», ανέφερε η υπηρεσιακή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες σε διάγγελμά της προς τους πολίτες, τονίζοντας ωστόσο πως ακόμη δεν διαθέτει στοιχεία για την πολιτεία Λα Γουαΐρα, κοντά στην πρωτεύουσα, που είναι κατά την αρχηγό του κράτους αυτή που υπέστη το πιο βαρύ πλήγμα.
Tenemos un objetivo central y esencial: salvar vidas en unión nacional, unidos vamos a superar esta tragedia. pic.twitter.com/OXlmrKZo9m
— Delcy Rodríguez (@delcyrodriguezv) June 25, 2026
Νωρίτερα, η Ροδρίγκες είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοινώνοντας ακόμη πως το διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα υπέστη σοβαρές ζημιές και η λειτουργία του αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας. Οι αρχές ανέστειλαν επίσης τη λειτουργία των σχολείων και των σιδηροδρόμων, σύμφωνα με την υπηρεσιακή πρόεδρο.
Βοήθεια προσφέρει ο Τραμπ
Τη βοήθεια των ΗΠΑ πρόσφερε στη Βενεζουέλα ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τους φονικούς σεισμούς.
«Οι δύο μεγάλοι σεισμοί που έπληξαν τον σπουδαίο λαό της Βενεζουέλας ήταν εξαιρετικά ισχυροί και έχουν προκαλέσει έναν καταστροφικό αριθμό θανάτων» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες, πρόθυμες και ικανές να βοηθήσουν. Έχω δώσει εντολή σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να προετοιμαστούν ώστε να κινηθούν άμεσα. Θα είμαστε στο πλευρό των νέων και μεγάλων φίλων μας. Οι πρώτες πληροφορίες δεν είναι καλές» σημείωσε ο Τραμπ.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ













