Τι κι αν η Βάσω Λασκαράκη έχει φτάσει πλέον τα 42 της χρόνια, το σώμα της παραμένει καλλίγραμμο και υπέροχο. Η ίδια προσέχει πολύ τη διατροφή της και φροντίζει να μην παρασύρεται από τα υπέροχα φαγητά που της ετοιμάζει ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος.
Ενώ λοιπόν η ηθοποιός ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα, φροντίζει να μένει σταθερή στα κιλά της, ακόμα και το καλοκαίρι.
Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, το υγιεινό και δυναμωτικό πρωινό που απόλαυσε μαζί με τον σύζυγό της.
Το πρωινό που επιλέγει η Βάσω Λασκαράκη
Συγκεκριμένα, η ηθοποιός έφαγε δύο φρυγανιές με αυγά ποσέ και αβοκάντο, ένα πρωινό που συστήνουν πολλοί διαιτολόγοι.
Τα οφέλη του αβοκάντο για την υγεία
Το αβοκάντο είναι αειθαλές δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Ο καρπός του δέντρου έχει γεύση βουτυρώδη και δεν τρώγεται αμέσως μετά την συγκομιδή, αλλά αφού πρώτα ωριμάσει μετά από μία βδομάδα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (15-25°C) ή 2-8 βδομάδες στο ψυγείο (θερμοκρασία 4,4-13°C και σχετική υγρασία 85-90%). Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και τρώγεται και ως ορεκτικό με λεμόνι και αλάτι. Στην Ελλάδα παράγεται κυρίως στην Κρήτη.
- Βοηθάει τη λειτουργία της καρδιάς αφού είναι πλούσια σε Κάλιο (έχει καλύτερη διατροφική αξία από την μπανάνα)
- Περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δηλαδή αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην απορρόφηση του φωτός που μπορεί να βλάψει την όραση
- Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά γεγονός που βοηθάει στην απώλεια βάρους στους υπέρβαρους
- Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, το οποίο βελτιώνει τη διάθεση και βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης
- Είναι πλούσιο σε σύμπλεγμα βιταμινών Β (συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β1, Β2, Β3). Ειδικά η υψηλή περιεκτικότητά του σε νιασίνη (Βιταμίνη Β3) αντιμετωπίζει τις φλεγμονές στο σώμα και προστατεύει τις αρτηρίες βελτιώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων
- Είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά γεγονός που βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και αρτηριακής υπέρτασης
- Είναι πλούσια πηγή σε βιταμίνη Ε, με έντονα αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γεγονός που βοηθάει στη μνήμη (νόσος Alzheimer, άνοια)
- Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Κ που ενισχύει τα οστά βελτιώνοντας την οστική πυκνότητα και μειώνοντας τον κίνδυνο καταγμάτων
- Εξαιτίας της μικρής περιεκτικότητάς του σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, είναι ιδανική τροφή για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Επιπλέον, ως μέρος μιας δίαιτας πλούσιας σε φυτικές ίνες, μπορεί να μειώσει κατά 20% τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη
- Η βιταμίνη C που περιέχει βοηθάει το δέρμα από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας και προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στα εγκαύματα από τον ήλιο εφαρμόζοντας τοπική επάλειψη στην πάσχουσα περιοχή του δέρματος
- Περιέχει ολεϊκό οξύ, ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, με αντικαρκινικές ιδιότητες, ειδικά στον καρκίνο του μαστού
- Περιέχει β-σιτοστερόλη, μια φυτική στερόλη, που βοηθάει στην υπερτροφία του προστάτη στους άνδρες
ΠΗΓΗ: youweekly.gr