Επικίνδυνα αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν σε διάφορα σημεία των νότιων ακτών του Ιράν. Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι το Ιράν θέλει συμφωνία με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δεν ξέρει αν αξίζει τον κόπο.
Πρόκειται για εκρήξεις που έγιναν λίγο μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι προχώρησαν σε νέο γύρο επιθέσεων, για δεύτερη διαδοχική νύχτα, εναντίον του Ιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι εκπρόσωποι του Ιράν επικοινώνησαν μαζί του ζητώντας να επιτευχθεί συμφωνία, μετά τα συνεχόμενα αμερικανικά πλήγματα στην περιοχή, αλλά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο η Τεχεράνη «αξίζει» κάτι τέτοιο.
«Με κάλεσαν πριν από λίγο και θέλουν τόσο πολύ να κάνουν μια συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα της Τουρκίας. «Απλώς δεν ξέρω αν αξίζουν να κάνουν μια συμφωνία», πρόσθεσε.
CENTCOM: Χτυπήσαμε 90 στόχους
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν «κατά προσέγγιση 90 στόχους» στο Ιράν, ανάμεσά τους συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, εγκαταστάσεις παράκτιας επιτήρησης, αποθήκες πυραύλων και μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων, στη δεύτερη σειρά βομβαρδισμών τους σε ισάριθμα βράδια στο Ιράν, ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο τους το οποίο είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).
«Δυνάμεις της CENTCOM ολοκλήρωσαν επιπρόσθετο κύκλο πληγμάτων εναντίον του Ιράν την 8η Ιουλίου, προκειμένου να μειώσουν περαιτέρω τη δυνατότητα του Ιράν να επιτίθεται εναντίον της εμπορικής ναυσιπλοΐας και αθώων εργαζόμενων στο πολιτικό ναυτικό στο στενό του Ορμούζ», αναφέρει το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε μέσω X.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ













