Empisteutiko.gr
14.11.25 || 10:01
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη – «Μπορούμε να δώσουμε τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία»

16.10.2025
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη – «Μπορούμε να δώσουμε τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία»
Share TweetShareEmail
Ολοκληρώθηκε έπειτα από πάνω από 1,5 ώρα η τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογός του συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη.

Ο Τραμπ κάνει λόγο για μια «πολύ παραγωγική συνομιλία» κατά την οποία ο Ρώσος ομόλογός του τον ευχαρίστησε για τη συμφωνία στη Μέση Ανατολή.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απασχόλησε έντονα τους δύο ηγέτες που συμφώνησαν να συναντηθούν στην Ουγγαρία σε χρόνο που ακόμη δεν έχει οριστεί. Αλλά τους απασχόλησε και η επόμενη ημέρα, με το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών όταν θα τελειώσει ο «άδοξος πόλεμος» Ρωσίας και Ουκρανίας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Πούτιν: Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του – Εμφανίστηκε με πρησμένο χέρι

Πούτιν: Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του – Εμφανίστηκε με πρησμένο χέρι

11.11.2025
Ντόναλντ Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης: «Μπορεί να βρουν λόγο για να μην μου το δώσουν» – Η Νορβηγία ετοιμάζεται για τα χειρότερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων το BBC – Η επιστολή της νομικής ομάδας του

10.11.2025

Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση κλιμακίων των ΗΠΑ και της Ρωσίας με τους υπουργούς Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και Σεργκέι Λαβροφ, οι οποίοι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά μετά τη Ντόχα. Σε αυτή τη συνάντηση, σε τόπο που δεν έχει οριστεί, θα τεθεί η ατζέντα της δεύτερης μέσα σε μερικούς μήνες συνάντησης Πούτιν και Τραμπ.

Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη - «Μπορούμε να δώσουμε τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος γράφει:

Μόλις ολοκλήρωσα την τηλεφωνική μου συνομιλία με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας, η οποία ήταν πολύ παραγωγική. Ο πρόεδρος Πούτιν συνεχάρη εμένα και τις Ηνωμένες Πολιτείες για το Μεγάλο Επίτευγμα της Ειρήνης στη Μέση Ανατολή, κάτι που, όπως είπε, ονειρευόταν εδώ και αιώνες. Πιστεύω πραγματικά ότι η Επιτυχία στη Μέση Ανατολή θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις μας για την επίτευξη τερματισμού του πολέμου με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Πούτιν ευχαρίστησε την Πρώτη Κυρία, Μελάνια, για την εμπλοκή της με τα παιδιά. Ήταν πολύ ευγνώμων και είπε ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Αφιερώσαμε επίσης πολύ χρόνο μιλώντας για το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών όταν τελειώσει ο πόλεμος με την Ουκρανία. Στο τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας, συμφωνήσαμε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Συμβούλων Υψηλού Επιπέδου την επόμενη εβδομάδα.

Οι αρχικές συναντήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών θα ηγηθούν από τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, μαζί με διάφορα άλλα άτομα, που θα οριστούν. Η τοποθεσία της συνάντησης πρόκειται να καθοριστεί.

Ο Πρόεδρος Πούτιν και εγώ θα συναντηθούμε στη συνέχεια σε μια συμφωνημένη τοποθεσία, τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, για να δούμε αν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον «άδοξο» πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι και εγώ θα συναντηθούμε αύριο, στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συζητήσουμε τη συνομιλία μου με τον Πρόεδρο Πούτιν και πολλά άλλα. Πιστεύω ότι σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος με τη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία.

Οι οκτώ συνομιλίες Τραμπ και Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησαν σήμερα 59 ημέρες μετά την προηγούμενη επικοινωνία τους. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, αυτή ήταν η όγδοη συνομιλία τους από την αρχή του έτους, μια αξιοσημείωτη συχνότητα σε σχέση με άλλες εποχές. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί σε πολύ καλό κλίμα στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου.

Η προηγούμενη συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 19ης Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά τις ρωσοαμερικανικές συνομιλίες στο Άνκορατζ. Σύμφωνα με το Axios, ο Τραμπ βρισκόταν τότε στο Λευκό Οίκο εκείνη τη στιγμή, σε συνάντηση με εκπροσώπους αρκετών ευρωπαϊκών χωρών και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά αποφάσισε να διακόψει και να καλέσει τον Πούτιν.

Οι δύο πρόεδροι είχαν προηγουμένως μιλήσει τηλεφωνικά στις 3 Ιουλίου. Τότε, ο Ρώσος είπε στον Τραμπ ότι η Μόσχα δεν θα υποχωρούσε από τους στόχους της σχετικά με την Ουκρανία.

Η πρώτη συνομιλία μετά την επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία (στις 20 Ιανουαρίου) πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου. Ήταν επίσης η πρώτη επαφή μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έπειτα από τρία χρόνια. Οι δύο ηγέτες μίλησαν στη συνέχεια τηλεφωνικά στις 18 Μαρτίου.

Ο Πούτιν και ο Τραμπ μίλησαν στη συνέχεια τηλεφωνικά στις 19 Μαΐου και στις 4 Ιουνίου, λίγο μετά τις άμεσες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη. Στις 14 Ιουνίου, ο Πούτιν ευχήθηκε στον Τραμπ για τα γενέθλιά του. Συζητήθηκε επίσης η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή που είχε ξεκινήσει εκείνη την ημέρα.

Τι θα συζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ζελένσκι

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έρχεται μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο. Οι συνομιλίες Τραμπ και Ζελένσκι αναμένεται να επικεντρωθούν στη δυνατότητα παραχώρησης στην Ουκρανία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Tomahawk.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι ενημέρωσε τον Ζελένσκι για την πιθανότητα να θέσει στον Ρώσο πρόεδρο ένα νέο τελεσίγραφο: είτε η Μόσχα θα προχωρήσει σε ουσιαστικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είτε το Κίεβο θα λάβει τους πυραύλους Tomahawk.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι η ουκρανική ηγεσία «θέλει να περάσει στην αντεπίθεση», ενόψει της συνάντησής του με τον Ζελένσκι. «Θα μιλήσουμε για τον πόλεμο μαζί του», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, αναφερόμενος στον Ζελένσκι. «Θέλουν να περάσουν στην αντεπίθεση», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα λάβει την τελική απόφαση, αλλά «η Ουκρανία θα ήθελε να επιτεθεί».

«Εργαλεία όπως οι Patriot και οι Tomahawk μπορούν να θέσουν τις βάσεις για μια μακροπρόθεσμη ειρήνη», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό του διάγγελμα την Τετάρτη.

Το Κίεβο προσβλέπει στη συνάντηση με τον Τραμπ για να εξασφαλίσει την προηγμένη οπλική τεχνολογία που χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσει σε νέα αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων. «Μπορούμε πράγματι να περάσουμε στην αντεπίθεση – όλα εξαρτώνται από τα όπλα που θα λάβουμε και το εγκεκριμένο σχέδιο», δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος στο Politico, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ελλάδα

Άγιος Δημήτριος: Μέλη σπείρας που «χτυπά» στην περιοχή οι διαρρήκτες που τραυμάτισαν αστυνομικούς εμβολίζοντας τις μηχανές τους

14.11.2025
ΗΠΑ: Τέλος εποχής για το «penny» – Η αμερικανική νομισματοκοπία σταματά την παραγωγή του κέρματος μετά από 230 χρόνια κυκλοφορίας
Κόσμος

ΗΠΑ: Τέλος εποχής για το «penny» – Η αμερικανική νομισματοκοπία σταματά την παραγωγή του κέρματος μετά από 230 χρόνια κυκλοφορίας

13.11.2025
Next Post
Gen Z: Διαδηλωτές ενώνονται πίσω από μια πειρατική σημαία και ρίχνουν κυβερνήσεις με όπλο τα social

Gen Z: Διαδηλωτές ενώνονται πίσω από μια πειρατική σημαία και ρίχνουν κυβερνήσεις με όπλο τα social

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κορωνοϊός-Εμβόλια: «Πράσινο φως» στις ΗΠΑ για τέταρτη δόση στους άνω των 50 ετών

29.03.2022
Αντίποινα Καναδά για τους δασμούς Τραμπ – Εκτός ραφιών ποτά, αντίδραση από την Jack Daniel’s

Αντίποινα Καναδά για τους δασμούς Τραμπ – Εκτός ραφιών ποτά, αντίδραση από την Jack Daniel’s

06.03.2025

Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και τον δήμο Ικαρίας: Παράταση μέτρων για Μεσσηνία και Ηράκλειο

03.09.2021

ΤΑΣΗ_

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

03.11.2025
Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

05.11.2025
Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

01.11.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved