Empisteutiko.gr
16.08.25 || 02:43
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Το TEMU σταματάει να στέλνει παραγγελίες απευθείας στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πελάτες από τον κινέζικο κολοσσό

03.05.2025
in Κόσμος
Σε αυστηρό έλεγχο από την ΕΕ μπήκε το Temu – Ποιες άμεσες αλλαγές ζητά η ΕΕ από την κινεζική πλατφόρμα
Share TweetShareEmail
Ο κινέζικος κολοσσός Temu, δήλωσε ότι θα σταματήσει να πουλάει αγαθά που εισάγονται από την Κίνα στις ΗΠΑ απευθείας σε πελάτες, μέσα από την πλατφόρμα.

Οι πωλήσεις του Temu, στη μετά-Τραμπ εποχή, θα διεκπεραιώνονται πλέον από «τοπικά εγκατεστημένους πωλητές», με τις παραγγελίες να εκτελούνται εντός των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, που οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ στοχεύουν στον περιορισμό των αγαθών από την Κίνα…

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς κλείνει ένας κύκλος αφορολόγητου για πακέτα χαμηλής αξίας. Η Temu και ο αντίπαλος κινεζικός γίγαντας λιανικής Shein, είχαν προηγουμένως βασιστεί στη λεγόμενη απαλλαγή «de minimis» για να πωλούν και να αποστέλλουν αντικείμενα χαμηλής αξίας απευθείας στις ΗΠΑ χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν δασμούς ή φόρους εισαγωγής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η Temu τώρα, δηλώνει ότι προσλαμβάνει ενεργά αμερικανικές εταιρείες για να ενταχθούν στην πλατφόρμα. «Όλες οι πωλήσεις στις ΗΠΑ διεκπεραιώνονται πλέον από τοπικά εγκατεστημένους πωλητές, με τις παραγγελίες να εκτελούνται εντός της χώρας».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει πείνα στη Γάζα – Είναι ένα κραυγαλέο ψέμα»

Guardian: Η ΕΕ είναι ένας κολοσσός – Γιατί λοιπόν τρομοκρατείται μπροστά στον Τραμπ σαν ποντίκι;

06.08.2025
Βγάζει τα πυρηνικά υποβρύχια ο Τραμπ μετά τις δηλώσεις Μεντβέντεφ: «Τα λόγια συχνά οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες»

Βγάζει τα πυρηνικά υποβρύχια ο Τραμπ μετά τις δηλώσεις Μεντβέντεφ: «Τα λόγια συχνά οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες»

01.08.2025

«Η κίνηση αυτή έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους τοπικούς εμπόρους να προσεγγίσουν περισσότερους πελάτες και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε ο κινέζικος κολοσσός.

Οι υποστηρικτές του de minimis, το οποίο ίσχυε για δέματα αξίας κάτω των 800 δολαρίων (600 λιρών), υποστηρίζουν ότι βοήθησε στον εξορθολογισμό της τελωνειακής διαδικασίας. Αλλά τόσο ο Τραμπ όσο και ο προκάτοχός του, Τζο Μπάιντεν, είπαν ότι ζημίωσε τις αμερικανικές επιχειρήσεις και χρησιμοποιήθηκε για τη λαθραία διακίνηση παράνομων αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών.

«Σιγή» ακόμη από το Shein

Κινέζοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές όπως η Shein και η Temu είχαν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από το «παραθυράκι» του «de minimis». Και οι δύο πλατφόρμες προσέλκυσαν εκατομμύρια πελάτες στις ΗΠΑ με διαφημίσεις που παρουσίαζαν τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές τους. Και ήταν το «de minimis» που τους βοήθησε να προσφέρουν αυτές τις προσφορές τόσο φθηνά.

Η Shein για την ώρα, δεν έχει κάνει κάποιες επίσημες δηλώσεις για το θέμα…

Τον περασμένο μήνα, σε σχεδόν πανομοιότυπες δηλώσεις, η Shein και η Temu δήλωσαν ότι είδαν τα λειτουργικά τους έξοδα να αυξάνονται «λόγω των πρόσφατων αλλαγών στους παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες και τους δασμούς», προσθέτοντας ότι θα προβούν σε «προσαρμογές των τιμών» από τις 25 Απριλίου.

Από τότε που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλει φόρους έως και 145% στις κινεζικές εισαγωγές. Η κυβέρνησή του δήλωσε τον Απρίλιο ότι όταν οι νέοι δασμοί προστεθούν στους υφιστάμενους, οι εισφορές σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα θα μπορούσαν να φτάσουν το 245%.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν επίσης την επιτυχία εταιρειών όπως η Temu και η Shein για την επιβάρυνση των συνοριακών αρχών, καθώς ο αριθμός των δεμάτων που εισέρχονται στις ΗΠΑ βάσει του «παραθύρου« που υπήρχε, αυξήθηκε από περίπου 140 εκατομμύρια πριν από μια δεκαετία σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο πέρυσι.

Τι σημαίνει αυτό για τους διαδικτυακούς αγοραστές

Τα πακέτα που αποστέλλονται στις ΗΠΑ από την ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ με αξία έως 800 δολάρια αντιμετωπίζουν πλέον φορολογικό συντελεστή 120% ή υπόκεινται σε κατ’ αποκοπήν τέλος. Το τέλος ξεκίνησε στα 100 δολάρια και πρόκειται να αυξηθεί στα 200 δολάρια στις αρχές Ιουνίου.

Ακόμη και πριν τα πακέτα αυτά υποβληθούν σε φόρους εισαγωγής, οι Αμερικανοί καταναλωτές είχαν προειδοποιηθεί για πιθανές αυξήσεις των τιμών.

Το Αμερικανικό Φόρουμ Δράσης, μια πολιτική ομάδα με δεξιό προσανατολισμό, εκτίμησε πέρυσι ότι η κατάργηση της απαλλαγής θα είχε ως αποτέλεσμα «8 έως 30 δισ. δολάρια σε πρόσθετο ετήσιο κόστος που τελικά θα μετακυλιόταν στους καταναλωτές».

Οι κινεζικοί διαδικτυακοί λιανοπωλητές έχουν επίσης επωφεληθεί από παρόμοιους κανόνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει τη δράση των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την επανεξέταση των εισαγωγών χαμηλής αξίας που εισέρχονται στη χώρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο ισχύων κανόνας επιτρέπει στους διεθνείς λιανοπωλητές να στέλνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πακέτα αξίας κάτω των 135 λιρών χωρίς να επιβαρύνονται με φόρους εισαγωγής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης προτείνει σχέδια για την κατάργηση των απαλλαγών από τους δασμούς για δέματα αξίας κάτω των 150 ευρώ (127,50 λίρες Αγγλίας, 169,35 δολάρια). Πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ θα μπορούσαν επίσης σύντομα να δουν τις τιμές να αυξάνονται.

Σύμφωνα με την ένωση υπέρ του ανοικτού εμπορίου National Foreign Trade Council (NFTC), η κατάργηση της εξαίρεσης de minimis θα «μετατοπίσει την προσοχή της CBP μακριά από τα σύνορα, όπου εισέρχεται η συντριπτική πλειονότητα των παράνομων ουσιών και προϊόντων στη χώρα».

«Η CBP θα πρέπει να προσλάβει και να εκπαιδεύσει νέο προσωπικό, γεγονός που θα κοστίσει εκατομμύρια στην υπηρεσία ή θα την αναγκάσει να μετακινήσει πράκτορες από τα ήδη επιβαρυμένα νότια σύνορα»…

Σχόλια
Tags: TEMUΗΠΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Πάτρα: «Μπράβο λεβέντη μου» φώναζαν στον 25χρονο που κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του γηροκομείου
Ελλάδα

Πάτρα: «Μπράβο λεβέντη μου» φώναζαν στον 25χρονο που κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του γηροκομείου

15.08.2025
Guardian: Ο Τραμπ δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος, αλλά τα δολάρια του ΝΑΤΟ μπορούν να αποδειχτούν πιο πειστικά από την προπαγάνδα του Πούτιν
Επιλογές Συντακτών

Συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στην Αλάσκα: «Ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρόκειται να τα βάλει μαζί μου», λέει ο Αμερικανός

15.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μύκονος ΤΩΡΑ – Λουκέτο στο «NAMMOS». Παγώνουν την άδεια λειτουργίας γιατί…

Μύκονος ΤΩΡΑ – Λουκέτο στο «NAMMOS». Παγώνουν την άδεια λειτουργίας γιατί…

19.05.2023

Δημήτρης Μουζακίτης (Πρόεδρος Κορφιάτικων Βραβείων): Πάψτε ατάλαντες και ατάλαντοι να το παίζετε βιασμένες(Εικόνες)

28.01.2021

Ξέφυγε η Bild: «Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία»

27.07.2022

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Μουρτζούκου για το εγκεφαλικό επεισόδιο της μητέρας της: «Θα στεναχωρηθώ αν πάθει κάτι κακό» [βίντεο]

Ειρήνη Μουρτζούκου: Δέχθηκε επίθεση στη φυλακή

19.07.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved