Empisteutiko.gr
06.09.26 || 09:11
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το περίστροφο που του έκανε δώρο ο Ενρτογάν;

10.07.2026
in Ελλάδα
Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το περίστροφο που του έκανε δώρο ο Ενρτογάν;
Share TweetShareEmail

Ένα ασυνήθιστο δώρο από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα καταλήξει τελικά στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δωρίσει το συλλεκτικό περίστροφο που έλαβε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.

Το όπλο, το οποίο συνοδευόταν από πραγματικά πυρομαχικά, δόθηκε σε όλους τους ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο, με στόχο την προβολή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το γραφείο του προέδρου της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, το όπλο φαίνεται να είναι το Gumusay .357 Magnum, ένα σπάνιο εξάσφαιρο περίστροφο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 από την τουρκική εταιρεία οπλικών συστημάτων MKE. Το περίστροφο ήταν τοποθετημένο σε ξύλινη συλλεκτική θήκη, η οποία έφερε τη σημαία της Τουρκίας, το λογότυπο του ΝΑΤΟ και αναμνηστική επιγραφή στα τουρκικά και στα αγγλικά με τη φράση ότι πρόκειται για «το πρώτο περίστροφο που κατασκευάστηκε στη χώρα».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

«Αγκαλιά» Πούτιν και Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του Κιργιστάν – «Αλληλέγγυα με τον ιρανικό λαό η Ρωσία»

«Αγκαλιά» Πούτιν και Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του Κιργιστάν – «Αλληλέγγυα με τον ιρανικό λαό η Ρωσία»

01.09.2026
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Νετανιάχου: Σε ισχύ η εκεχειρία – Επιστρέφουν στη βάση τους τα ισραηλινά μαχητικά

«Ο Ερντογάν είναι αντισημιτικός δικτάτορας, έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο», λέει ο Νετανιάχου μετά το τουρκικό ένταλμα σύλληψης

21.08.2026

Τι έκαναν οι υπόλοιποι ηγέτες με το δώρο

Η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε ότι όλοι οι ηγέτες έλαβαν το ίδιο μοντέλο, με το όνομά τους χαραγμένο πάνω στην κάννη.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Μπαρτ ντε Βέβερ, παρέδωσε το περίστροφο στην αστυνομία του αεροδρομίου των Βρυξελλών, ώστε να φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο. Συνεργάτης του προέδρου της Πολωνίας, Κάρολ Ναβρότσκι, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM ότι το όπλο αναμένει τον εκτελωνισμό του στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί σε κατάλληλο χώρο, ώστε να είναι ασφαλές και να διατηρηθεί ως επίσημο δώρο. Όπως διευκρίνισε, «σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να πυροβολήσει με αυτό».

Τα γραφεία των πρωθυπουργών της Ολλανδίας και της Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι τα περίστροφα μεταφέρθηκαν στις πρεσβείες των χωρών τους στην Άγκυρα. Το ολλανδικό πρόκειται να απενεργοποιηθεί, ενώ το σουηδικό βρίσκεται σε αναμονή των απαραίτητων εγγράφων εισαγωγής.

Πηγή από τη Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι το όπλο που δόθηκε στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, συνοδευόταν από κιτ καθαρισμού και 500 σφαίρες. Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, έχει ήδη τοποθετήσει το περίστροφο στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, μαζί με τα υπόλοιπα κρατικά δώρα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σκοπεύει να δωρίσει το δικό της σε στρατιωτικό μουσείο, ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε αστειευόμενος ότι το δικό του δώρο με σιρόπι σφενδάμου προς τους οικοδεσπότες ήταν σαφώς πιο ταπεινό από το τουρκικό. Πρόσθεσε ότι δεν έχει δει ακόμη το περίστροφο, διαβεβαιώνοντας ότι είναι απενεργοποιημένο και εκτιμώντας πως πιθανότατα θα καταλήξει στο εθνικό πολεμικό μουσείο του Καναδά.

Συλλεκτικό όπλο με συμβολικό χαρακτήρα

Η σύγχρονη τουρκική βιομηχανία όπλων επικεντρώνεται κυρίως στην παραγωγή ημιαυτόματων πιστολιών, γεγονός που καθιστά το Gumusay ένα ιδιαίτερα σπάνιο και συλλεκτικό περίστροφο.

Παράλληλα, οι τουρκικές εταιρείες οπλικών συστημάτων έχουν ενισχύσει σημαντικά την παρουσία τους στην ευρωπαϊκή αγορά πολιτικών όπλων, διαθέτοντας οικονομικά πιστόλια και κυνηγετικά όπλα που ανταγωνίζονται παραδοσιακούς κατασκευαστές από την Ιταλία και το Βέλγιο.

Σύμφωνα με το Small Arms Survey, που εδρεύει στη Γενεύη, η Τουρκία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο στα φορητά όπλα κατά την περίοδο 2019-2024, με εξαγωγές που ανήλθαν περίπου στα 3 δισ. δολάρια, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία.

Tags: ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ελλάδα

Αγριότητες στη Σαντορίνη: Επιτέθηκαν σε ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τα γαϊδουράκια

05.09.2026
Συντριβή διθέσιου Phantom στην Τανάγρα – Νεκροί οι δύο πιλότοι
Ελλάδα

Συντριβή διθέσιου Phantom στην Τανάγρα – Νεκροί οι δύο πιλότοι

05.09.2026
Next Post
Τρόμος στον αέρα: Εννέα τραυματίες σε πτήση της Ryanair από αναταράξεις

Γιατί έσπασε το παράθυρο στην πτήση της Ryanair – Ο αέρας «ρούφηξε» επιβάτη

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Για παράνομες επιδοτήσεις 122.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου στα Μάλγαρα Κώστας Ανεστίδης

Μισή «συγγνώμη» Ανεστίδη για τις χυδαίες ύβρεις στον Μητσοτάκη – «Κόπηκε» από Μαξίμου (Βίντεο)

16.01.2026
27χρονη έπεσε δύο φορές από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στο Μαρούσι – Συνελήφθη ο σύζυγός της

27χρονη έπεσε δύο φορές από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στο Μαρούσι – Συνελήφθη ο σύζυγός της

06.04.2026
Θαύμα στην Ξάνθη – “Έφυγε” από ανακοπή καρδιάς και τον επανέφεραν μετά από 50 λεπτά

Πάτρα: 17 τα παιδιά που βρέθηκαν από τον παιδικό τους σταθμό σε νοσοκομεία με συμπτώματα σαλμονέλας

14.10.2022

ΤΑΣΗ_

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

26.08.2026
Τράπεζες: Πότε θα κλείσουν για 4 ημέρες – Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

Μην πετάξετε ποτέ την απόδειξη του ATM στον κάδο – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

29.08.2026
Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι -Πού θα έχει 40άρια

Καιρός: Ξεκινά το «εξπρές της ζέστης» – Η δυσκολότερη ημέρα και η άγνωστη λήξη του καύσωνα

20.08.2026
Ολική έκλειψη Ηλίου στις 12 Αυγούστου: Τι θα δούμε στην Ελλάδα και πού θα φανεί ο Ήλιος να χάνεται

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα – Πού θα είναι ορατή

12.08.2026
Σταύρος Φλώρος: Η πρώτη εικόνα έξω από το νοσοκομείο – «Η πραγματική δύναμη είναι να βρίσκεις τον τρόπο να σηκώνεσαι»

Survivor: Ο Σταύρος Φλώρος μηνύει την παραγωγή και αξιώνει $100 εκατ. μετά το φρικιαστικό ατύχημα

03.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved