Empisteutiko.gr
03.11.26 || 22:56
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Θετικοί στον κορονοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

02.10.2020
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Share TweetShareEmail

Σε καραντίνα ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ μετά το θετικό τεστ για κορονοϊό. Είχε βρεθεί νωρίτερα θετική η Χόουπ Χικς, μια από τις πιο κοντινές συμβούλους του. Ο Τραμπ είναι ο τρίτος ηγέτης που νοσεί μετά τους Τζόνσον και Μπολσονάρο. “Είναι καλά” είπε ο γιατρός του. Στον αέρα η προεκλογική εκστρατεία.

“Απόψε, η Πρώτη Κυρία κι εγώ βρεθήκαμε θετικοί στην COVID-19. Θα ξεκινήσουμε την καραντίνα και την διαδικασία ανάρρωσης αμέσως. Θα το περάσουμε αυτό ΜΑΖΙ”. Με αυτές τις λέξεις, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό!

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ είχαν μπει ήδη σε καραντίνα καθώς είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό η Χόουπ Χικς, μια από τις πιο στενές συνεργάτιδες του Αμερικανού προέδρου, η οποία είχε ταξιδέψει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την Πρώτη Κυρία στο Κλίβελαντ, όπου έγινε το πρώτο debate ενόψει των προεδρικών εκλογών αλλά και στη Μινεσότα, όπου ο Τραμπ έκανε προεκλογική συγκέντρωση.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κορονοϊός: Εξαπλώνεται επικίνδυνα μαζί με την γρίπη – Αρχίζει να πιέζεται το ΕΣΥ

Ανακαλύφθηκε νέος κορονοϊός στη Βραζιλία: Ο HKU5-CoV-2 μεταδίδεται και στον άνθρωπο

27.09.2026
Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός δεκαημέρου οι ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία – Θα είναι πιο οικονομικά

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

11.03.2026

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τρίτος ηγέτης που νοσεί από τον κορονοϊό. Είχαν προηγηθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον ο οποίος μάλιστα είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί και στην Εντατική και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο. Και οι τρεις είχαν αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορονοϊού με (τουλάχιστον) σκεπτικισμό και οι χώρες τους το πλήρωσαν ακριβά.

Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και είναι καλά

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κορονοϊό, γεννήθηκαν… πλήθος από ερωτήματα. Τι θα γίνει με την προεκλογική εκστρατεία, πως θα ασκεί τα καθήκοντά του, σε τι κατάσταση είναι, δεδομένου πως ανήκει στις ευπαθείς ομάδες τόσο λόγο ηλικίας (είναι 74 ετών) όσο και λόγω παχυσαρκίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, «είναι καλά», διαβεβαίωσε ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της «ανάρρωσής» του και θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.

Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί.

Τους… κόλλησε η Χόουπ Χικς

Το ότι η Χόουπ Χικς είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό είχε μεταδώσει αρχικά το Bloomberg, είχε αρνηθεί να σχολιάσει ο Λευκός Οίκος αλλά το είχε επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ξανά μέσα από το twitter.

Αποθεώνοντας τη Χόουπ Χικς που “δουλεύει τόσο σκληρά χωρίς ούτε ένα μικρό διάλειμμα”, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό ότι η συνεργάτη του είναι θετική στον κορονοϊό και γι’ αυτό ο ίδιος και η Μελάνια είχαν υποβληθεί σε τεστ και είχαν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία της… καραντίνας.

Η 31χρονη Χόουπ Χικς ήταν μαζί με τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στο Air Force One όταν την περασμένη Τρίτη ταξίδεψαν στο Κλίβελαντ για το πρώτο debate ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Ήταν επίσης μαζί του στο αεροπλάνο όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε στη Μινεσότα για μια ακόμη προεκλογική εκδήλωση.

Ο Τραμπ υποβάλλεται συχνά σε τεστ για τον κορονοϊό, ωστόσο η συχνότητα των εξετάσεων δεν είναι σαφής. Οι συνεργάτες του στη «δυτική πτέρυγα» του Λευκού Οίκου υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, όπως και οι δημοσιογράφοι που πηγαίνουν στις δημόσιες εμφανίσεις του ή ταξιδεύουν μαζί του.

Ποια είναι η Χόουπ Χικς

Η Χόουπ Χικς, η οποία είχε ενταχθεί από πολύ νωρίς στην ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, ανήκει στον στενότερο κύκλο του προέδρου.

Ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου μετά τη νίκη του Τραμπ, αλλά παραιτήθηκε για ένα διάστημα κι εντάχθηκε στον όμιλο Fox, στον οποίο ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, προτού επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

Η Χικς, η οποία σπανίως κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, λέγεται πως διαθέτει μεγάλη επιρροή στους διαδρόμους της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου. Το πρώην μανεκέν, που δούλεψε για την Ιβάνκα Τραμπ στη Νέα Υόρκη, φέρεται να εισακούεται από τον πρόεδρο, ο οποίος — πράγμα αξιοσημείωτο — ουδέποτε έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη γι’ αυτήν.

Η Χικς είναι ο πιο κοντινός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό. Και είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάζεται να μπει σε καραντίνα.

Ο Τραμπ δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, καθώς οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από αυτή παγκοσμίως (207.711 νεκροί εξαιτίας της COVID-19, 7.233.946 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως χθες Πέμπτη).

Ο ίδιος αυτο-αποθεώνεται (όπως για σχεδόν όλα όσα κάνει) για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έχει ισχυριστεί επανειλημμένα πως οι ενέργειες της κυβέρνησής του έχουν σώσει «εκατομμύρια» ζωές.

Ο Τραμπ και οι συνεργάτες του σπανίως φορούν μάσκες κι ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χλευάζει όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας συστηματικά, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Tags: ΚΩΡΟΝΟΙΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Συναγερμός από Κομισιόν: Πώς να επιβιώσετε μόνοι σας για 72 ώρες – Έρχεται η «Ημέρα Ετοιμότητας»
Επιλογές Συντακτών

Συναγερμός από Κομισιόν: Πώς να επιβιώσετε μόνοι σας για 72 ώρες – Έρχεται η «Ημέρα Ετοιμότητας»

03.11.2026
CEO Ryanair για Έλον Μασκ: «Είναι ηλίθιος, δεν έχω καμία πρόθεση να τα βρω μαζί του»
Κόσμος

CEO Ryanair για Έλον Μασκ: «Είναι ηλίθιος, δεν έχω καμία πρόθεση να τα βρω μαζί του»

03.11.2026
Next Post

Καιρός: Βροχές πριν από το μίνι κύμα καύσωνα -Βελτίωση από το βράδυ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σε σοκ ο πατέρας του 8χρονου από τη Νάουσα: «Το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας»

12.06.2023

Χολαργός: ΕΔΕ για το περιστατικό σε βρεφονηπιακό σταθμό, όπου παππούς πήρε λάθος εγγόνι

13.11.2024

Απόφαση-σταθμός για το Δημόσιο: Διάλειμμα 15 λεπτών για κάθε δίωρο μπροστά από τον υπολογιστή

12.07.2021

ΤΑΣΗ_

Επιχείρηση «Ετοιμότητα»: Η λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να γεμίσουν τα ντουλάπια τους για 3 έως 10 ημέρες

Επιχείρηση «Ετοιμότητα»: Η λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να γεμίσουν τα ντουλάπια τους για 3 έως 10 ημέρες

30.10.2026
«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Αυτός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης που μέσω ΜΚΟ έκλεβε χρήματα που προορίζονταν για παιδιά

Αυτός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης που μέσω ΜΚΟ έκλεβε χρήματα που προορίζονταν για παιδιά

31.10.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026
Ποια εστιατόρια κέρδισαν αστέρια Michelin: Η έκπληξη από τη Σαντορίνη, ο χάρτης με τις διακρίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ποια εστιατόρια κέρδισαν αστέρια Michelin: Η έκπληξη από τη Σαντορίνη, ο χάρτης με τις διακρίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

20.10.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved