Empisteutiko.gr
26.04.26 || 15:54
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Θεσσαλονίκη: Μόνο μια ιδιωτική κλινική μπήκε τελικά στη μάχη του κορωνοιόυ

02.12.2020
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Περισσότεροι από 60 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν διακομιστεί από νοσοκομεία στην Αρωγή – Άγνωστο τι θα γίνει με την κλινική Σαραφιανιός που επιτάχθηκε.

Μόνο μία ιδιωτική μονάδα υγείας της Θεσσαλονίκης έχει επιστρατευτεί μέχρι στιγμής για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού.

Παρότι αρχικά είχαν επιταχθεί δύο ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, η κλινική Λυσίμαχος Σαραφιανός και η Γενική Κλινική της Euromedica, που τελικά αντικαταστάθηκε από το κέντρο αποκατάστασης Αρωγή του ιδίου ομίλου, μόνο η τελευταία έχει αρχίσει να δέχεται περιστατικά COVID, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν σε κάδο σκουπιδιών – Βρέθηκε από εργαζόμενους κατά την αποκομιδή

Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν σε κάδο σκουπιδιών – Βρέθηκε από εργαζόμενους κατά την αποκομιδή

23.04.2026
Φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης στο Ωραιόκαστρο, ήχησε το 112 για τους καπνούς – «Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης στο Ωραιόκαστρο, ήχησε το 112 για τους καπνούς – «Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα»

21.04.2026

Μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη μονάδα είχαν διακομιστεί περισσότερα από 60 ασθενείς με κορωνοϊό από νοσοκομεία της πόλης. Κύκλοι του υπουργείου Υγείας ανέφεραν στη Voria.gr ότι δεν πρόκειται για βαριά περιστατικά, αλλά για ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης και χρειάζονται νοσηλεία για λίγες ακόμη ημέρες. Άλλωστε το κέντρο δεν διαθέτει ΜΕΘ, παρά μόνο μικρής δυναμικότητας μονάδα αυξημένης φροντίδας, οπότε δεν μπορεί να διαχειριστεί δύσκολα περιστατικά.

Στη Γενική Κλινική, εξάλλου, έχουν μεταφερθεί συνολικά 88 μη-COVID ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία, είτε για να νοσηλευτούν, είτε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι ώστε να αδειάσουν κλινικές άλλων ειδικοτήτων και να μετατραπούν, εφόσον χρειαστεί σε κλινικές COVID.

Στον αντίποδα, αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με την κλινική Σαραφιανός, για την οποία το χρονικό διάστημα επίταξης εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή. Παρότι η κλινική εκκενώθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες και το προσωπικό της εκπαιδεύτηκε, ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το γεγονός οφείλεται στο ότι κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη μονάδα υγείας δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας για τη διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι οι τελικές αποφάσεις για την παράταση ή μη της επίταξης και εντέλει την αξιοποίηση της κλινικής θα ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό. Παρότι οι υγειονομικοί φορείς της πόλης ανησυχούν για το ότι τα κρούσματα και εισαγωγές δεν έχουν μειωθεί όσο αναμενόταν και -το χειρότερο- δεν έχουν πέσει οι αριθμοί των διασωληνώσεων, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το κέντρο αποκατάστασης Αρωγή, που έχει δυναμικότητα 200 κλινών, εκ των οποίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι 190, φαίνεται πως καλύπτει μέχρι στιγμής τις ανάγκες. Κι εφόσον κριθεί αναγκαίο, το υπουργείο εκτιμάται ότι θα στραφεί σε άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Για το θέμα των επιτάξεων των ιδιωτικών κλινικών ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε σημερινές του δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και η νομοθεσία μας δίνει όλα τα όπλα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και το χειρότερο σενάριο».

Πηγή: voria.gr

Tags: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

ΕΛ.ΑΣ.: Σύλληψη αστυνομικού για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων
Ελλάδα

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής ταε κβο ντό – Κατηγορείται για «φακελάκι» 1.000 ευρώ για να κερδίσουν αθλητές μόρια για τις πανελλαδικές

25.04.2026
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Έλενας Ακρίτα – Κατηγορίες για συκοφαντία
Ελλάδα

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Πήρε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» μετά το χειρουργείο για ειλεό – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

25.04.2026
Next Post

Απειλείται με λουκέτο το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο: Δραματική έκκληση για βοήθεια

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Νοσοκομείο Γεννηματάς: 22χρονος κατάπιε αμάσητο μπέργκερ και δίνει μάχη για τη ζωή του διασωληνωμένος για ένα στοίχημα

Βλάβη σε ζωτικά όργανα και στον εγκέφαλο ο 22χρονος που προσπάθησε να φάει αμάσητο μπέργκερ

13.11.2025

Έξαλλος ο Λουράντος στον ΣΚΑΙ: Ντροπή σας, να φύγετε!(Βίντεο)

23.03.2021
Κρήτη: Επιτέθηκαν σε οικογένεια τουριστών σε μπαρ στο Ηράκλειο – Τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Φορτηγά συγκρούστηκαν στην Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Βαρυμπόμπης – Κλειστή η δεξιά λωρίδα

07.04.2025

ΤΑΣΗ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026
Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved