Empisteutiko.gr
26.10.25 || 18:42
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Τέλος οι δικαστικές περιπέτειες για τον Ντόναλντ Τραμπ – Ο ειδικός εισαγγελέας κλείνει τις υποθέσεις και παραιτείται

14.11.2024
in Κόσμος
Ντόναλντ Τραμπ: Πολιτικό σοκ στις ΗΠΑ από την απόφαση δικαστηρίου ότι δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος στις εκλογές
Share TweetShareEmail

Ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, στον οποίο είχαν ανατεθεί δυο ποινικές διώξεις οι οποίες εκκρεμούσαν σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να κλείσει τις υποθέσεις αυτές και να υποβάλει την παραίτησή του προτού αναλάβει τα καθήκοντά του —και τον αποπέμψει— ο Ρεπουμπλικάνος, ανέφεραν χθες Τετάρτη (13.11.24) αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει πως θα καθαιρούσε τον ειδικό εισαγγελέα «σε δύο δευτερόλεπτα» αφού αναλάμβανε την εξουσία αν κέρδιζε στις αμερικανικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων New York Times και Washington Post, που επικαλέστηκαν πηγές ενήμερες για τις προθέσεις του, πάντως, ο βετεράνος εισαγγελικός λειτουργός δεν σκοπεύει να του δώσει αυτή την ικανοποίηση, θα έχει παραιτηθεί πριν από την 20ή Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τραμπ: Το Ισραήλ έστειλε πράκτορες στο Φορντό μετά τις βόμβες – Μας είπαν πως αφανίστηκε εντελώς

Τραμπ: «Πούτιν και Ζελένσκι μισούν ο ένας τον άλλο, αλλά θα βρούμε λύση»

20.10.2025
Financial Times: Ο Τραμπ ρώτησε τον Ζελένσκι «μπορείς να χτυπήσεις τη Μόσχα, εάν πάρεις όπλα μεγάλου βεληνεκούς;»

Μήνυμα Τραμπ μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι: «Όχι άλλες σφαγές, να γίνει συμφωνία»

18.10.2025

Στις ΗΠΑ γενικά δεν διενεργούνται έρευνες ποινικής φύσης σε βάρος του εν ενεργεία προέδρου. Πρόκειται για άγραφη παράδοση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ποινική ασυλία του αρχηγού του κράτους εξάλλου επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο κατόπιν πρόσφατης απόφασης του ομοσπονδιακού Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Τζακ Σμιθ ζήτησε από δικαστήριο στη Φλόριντα να του δοθεί προθεσμία έως τη 2η Οκτωβρίου για να εξετάσει τις «περιστάσεις άνευ προηγουμένου» στη μία από τις υποθέσεις που χειρίζεται, ανέφεραν το Politico και το Fox News, που επικαλέστηκαν δικόγραφα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετώπιζε ποινική δίωξη στη Φλόριντα διότι είχε διατηρήσει παράνομα στην κατοχή του διαβαθμισμένα δημόσια έγγραφα και για παρακώλυση της δικαιοσύνης στην έρευνα για την υπόθεση.

Τον Ιούλιο, ο Τζακ Σμιθ υπέβαλε αίτημα να αρχίσει ξανά η διαδικασία που είχε ανασταλεί με απόφαση δικαστή. Ωστόσο, ήδη προτού επανεκλεγεί στην προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν ήταν διόλου σαφές ούτε το πώς θα ξανάρχιζε η διαδικασία.

Ο 45ος και προσεχώς 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετώπιζε παράλληλα ποινική δίωξη στην Ουάσιγκτον για τον ρόλο του στην αιματηρή επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021 και τις προσπάθειές του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020. Και σε αυτή την περίπτωση, ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας θα ενημερώσει το δικαστήριο για τη συνέχεια της υπόθεσης έως την 2η Δεκεμβρίου.

Χθες Τετάρτη, ο Ντόναλντ ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης, τον Μέρικ Γκάρλαντ, με τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Ματ Γκετς της ριζοσπαστικής δεξιάς — ο τελευταίος είχε επίσης βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα για υπόθεση ποινικής φύσης (εμπορία ανθρώπου, σεξ με ανήλικο), αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να μην ασκηθεί δίωξη.

Tags: ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Γαλλία: Συναγερμός για ληστεία στο μουσείο του Λούβρου – Κουκουλοφόροι άρπαξαν 9 κομμάτια από συλλογή κοσμημάτων του Ναπολέοντα και διέφυγαν με σκούτερ
Επιλογές Συντακτών

Λούβρο: 2 συλλήψεις για την μεγάλη κλοπή στο μουσείο – Ο ένας «πιάστηκε» ενώ επιβιβαζόταν σε πτήση με προορισμό την Αλγερία

26.10.2025
Παιδί 3 ετών πυροβόλησε και σκότωσε την μόλις ενός έτους αδελφούλα του
Κόσμος

Μακελειό σε πάρτι στη Βόρεια Καρολίνα: Δύο νεκροί και επτά σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμούς

25.10.2025
Next Post
Θεοδώρα Τζάκρη: Μπέρδεψε τον Ιώβ με τον… Ιωνά για να αποθεώσει τον Κασσελάκη που θεωρεί «ορμητικό, κεφάλαιο χωρίς προηγούμενο»

Θεοδώρα Τζάκρη: Θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάρω και άλλους μαζί μου

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα «μαχαίρια» ο Πούτιν με τον στρατό του – Αποκαλύψεις από τους New York Times

24.09.2022

Πάσχα των Καθολικών: Εκατομμύρια άνθρωποι γιορτάζουν υπό αυστηρούς περιορισμούς

03.04.2021

Δόμνα Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: Γυναίκες έβαζαν παιδιά 7 έως 11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά

23.12.2021

ΤΑΣΗ_

Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025
Επιστήμονες προειδοποιoύν ότι «εχθρικό» εξωγήινο αντικείμενο θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη

Η NASA «κρύβει» εξωγήινο διαστημόπλοιο

19.10.2025
Σοκ στον κόσμο των crypto: Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων, Κονσταντίν Γκάλιτς βρέθηκε νεκρός μέσα στη Lamborghini του

Σοκ στον κόσμο των crypto: Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων, Κονσταντίν Γκάλιτς βρέθηκε νεκρός μέσα στη Lamborghini του

13.10.2025
Δυστύχημα στα Τέμπη: “Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα καμένα βαγόνια, έξι μήνες μετά την τραγωδία”

Καταγγελίες σοκ για τα Τέμπη: Οστά θυμάτων μένουν σε σακουλάκια – «Στον Ασλανίδη έδωσαν 8 κομμάτια, 3 είναι του γιου του»

28.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved