Empisteutiko.gr
13.07.25 || 10:02
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη – Πότε θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές

24.02.2024
in Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη – Πότε θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές
Share TweetShareEmail

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη με την παρασκηνιακή στήριξη του Αλέξη Τσίπρα

Το ρευστό τοπίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της απόφασης Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες για την εκλογή αρχηγού, προκαλεί αντιδράσεις και έντονες διεργασίες. Σε «κούρσα για δύο» αναμένεται να εξελιχθεί αυτή η αναμέτρηση.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής η υποψηφιότητα της Ολγας Γεροβασίλη είναι σχεδόν βέβαιη απέναντι στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, με την παρασκηνιακή στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, με πολλούς ήδη να παραπέμπουν στο χθεσινό «προσπέρασμα» που της έκανε ο πρόεδρος τη στιγμή που μπήκε στην αίθουσα του συνεδρίου σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Από την προχθεσινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι φανερό πως μια σύγκρουση Τσίπρα – Κασσελάκη θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες, με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, παρότι είναι προφανές ότι στηρίζει την επιλογή της Ολγας Γεροβασίλη, να εκτιμάται πως δεν θα κάνει άλλη δημόσια παρέμβαση.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Δημοσκόπηση της Interview δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής με 2,9%

Δημοσκόπηση της Interview δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής με 2,9%

24.06.2025
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Απόστολος Γκλέτσος: Σήμερα τελειώνει κάθε σχέση μου με το κόμμα, ο λόγος προφανής

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Απόστολος Γκλέτσος: Σήμερα τελειώνει κάθε σχέση μου με το κόμμα, ο λόγος προφανής

18.06.2025

Για τις εξελίξεις αυτές έκανε λόγο και η βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου, στο Mega, η οποία τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη: «Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούμε ότι είναι η ώρα να δράσουμε, χρειάζεται ηγεσία που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα. Η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να τα εγγυηθεί αυτά στην ελληνική κοινωνία αυτά και να προχωρήσουμε ενωμένοι».

«Δυστυχώς αυτούς τους μήνες είδαμε επιλογές που δεν μας αρέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση τους τελευταίους μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το ρεπορτάζ: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1525462/syriza-i-gerovasili-apenanti-ston-kasselaki-pote-tha-ginoun-esokommatikes-ekloges

Μεταμεσονύχτια συνάντηση

Το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα, έλαβε χώρα μια μεταμεσονύχτια συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τους «στρατηγούς» του Αλέξη Τσίπρα: Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης και Διονύσης Καλαματιανός. Η αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε τις επαφές στο γραφείο της την Παρασκευή βλέποντας τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Γιάννη Ραγκούση. Συνάντησε αρκετούς βουλευτές και στελέχη με τους οποίους συζήτησε την επόμενη ημέρα στο κόμμα, ενώ φέρεται να είδε και κόσμο εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Αργότερα, την ίδια μέρα, ακολούθησε η ομιλία του νεαρού στελέχους της Πολιτικής Γραμματείας στο Συνέδριο, που επί της ουσίας άνοιξε τον δρόμο για μια ενιαία υποψηφιότητα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.Μαζί τους αναμένεται να πορευτούν και αρκετοί πρώην και νυν βουλευτές, που έχουν ως σημείο αναφοράς τους τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 12.30, την Πέμπτη σε διαμέρισμα του κέντρου της Αθήνας και σε αυτήν τονίστηκε η κρισιμότητα της στιγμής και η αναγκαιότητα να βρεθεί κοινή γραμμή -και προφανώς κοινός υποψήφιος-, ώστε να υπάρχει ελπίδα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου και ο θεσμικός ρόλος που έχει τον έφεραν τις τελευταίες ώρες ως πιθανό διεκδικητή. Η συνάντησή του με την Ολγα Γεροβασίλη ίσως να σημαίνει πολλά για τη στάση του, αλλά και η δήλωση που έκανε στο Open: «Εχω ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ μια προσωπική διαδρομή και δεν έχουν για εμένα σημασία οι προσωπικές επιλογές, αλλά οι συλλογικές. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι επαρκής». Ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 απάντησε καταφατικά στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η κ. Γεροβασίλη και επιτέθηκε στη στάση του νυν προέδρου.

«Φυσικά και θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να λέει από βήματος “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Αυτό είναι μια απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση των πραγμάτων».

Στρατηγική επιλογή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ψήφου.

Το παλιό «μπλοκ» της «Κίνησης Μελών» φαίνεται να ενεργοποιείται και μετά το χθεσινό ραντεβού εκτιμάται πως σε αυτό θα προστεθεί και ο πρώην επικεφαλής του, Νίκος Παππάς. Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του πάντως επίσημα και στο συνέδριο δήλωσε: «Επαναβεβαιώνουμε την ταυτότητά μας, επαναβεβαιώνουμε την ευρύτητα του χαρακτήρα μας και ξεκινάμε από την επομένη του συνεδρίου μας, ελπίζω με σύμπνοια, με αλληλοκατανόηση, για την αναστροφή ενός δυσμενούς πολιτικού κλίματος».

Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Πολλά είναι τα σενάρια για το πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο. Μπορεί οι πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι κάλπες αναμένεται να στηθούν στις 10 Μαρτίου, όμως αρκετά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι η διαδικασία πρέπει να μετατεθεί για αργότερα.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε ένα πλαίσιο και ζήτησε ορισμένα πράγματα με ορίζοντα το καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο. «Το μπρος πίσω δεν βοηθάει κανένα. Μου φαίνεται παράδοξο αν το έχει ζητήσει ο πρόεδρος να πάρει σε λαϊκή ετυμηγορία να υπάρχει αντίπαλος και το Συνέδριο να πει πάμε αργότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, σημείωσε πως «η λογική θα έλεγε σύντομα, αλλά το fast track το δοκιμάσαμε το καλοκαίρι και δεν βοήθησε. Από το να καμωνόμαστε ότι όλα είναι καλά» και πρόσθεσε πως ενδεχομένως οι εκλογές θα μπορούσαν να μετατεθούν για τα τέλη Μαρτίου.

Αναφορικά με το θέμα του υποψηφίου που θα βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ο κ. Βασιλειάδης είπε πως αυτή την ώρα με βάση τα όσα ακούγονται φαίνεται πως θα είναι η Ολγα Γεροβασίλη, ωστόσο θα πρέπει να ανακοινωθεί.

Πηγή: Newsbomb.gr
Tags: ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Πλεύρης για μεταναστευτικό: «Ή συνεργάζεσαι να φύγεις ή πας φυλακή για 5 χρόνια χωρίς αναστολή»
Επιλογές Συντακτών

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το μεταναστευτικό: «Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες», είπε ο Πλεύρης

11.07.2025
Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ κλαίει μήπως δεν είμαστε αρκετά ανεκτικοί στους λαθρομετανάστες – Δείτε τους Σοσιαλιστές στη Δανία, περαστικά κ. Ανδρουλάκη
Επιλογές Συντακτών

Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ κλαίει μήπως δεν είμαστε αρκετά ανεκτικοί στους λαθρομετανάστες – Δείτε τους Σοσιαλιστές στη Δανία, περαστικά κ. Ανδρουλάκη

11.07.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Γιάννενα: Συνταξιούχος αστυνομικός άφησε σημείωμα και αυτοκτόνησε – Τον βρήκε νεκρό η γυναίκα του

23.06.2021

Λιώνουν ραγδαία οι παγετώνες στην Ελβετία – Θα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί εκτιμούν ειδικοί

28.09.2022

Πανικός στη Θεσσαλονίκη: Έβγαλε τα ρούχα της και περπατούσε γuμνή στα χιόνια

15.02.2021

ΤΑΣΗ_

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

09.07.2025
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

03.07.2025
Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη

Χειρoπέδες σε γνωστό TikToker για εκβιασμό – Χτύπησε αστυνομικό κατά τη σύλληψή του

12.07.2025
Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

14.06.2025
Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

11.07.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved