Empisteutiko.gr
12.09.26 || 16:40
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Συμφωνία Μπλίνκεν με ΥΠΕΞ Αιγύπτου – Ιορδανίας: Ο έλεγχος της Χαμάς στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί

04.11.2023
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Μπλίνκεν: Να σταματήσει ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών – Ο κόσμος απειλείται με λιμό
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μπλίνκεν: Να σταματήσει ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών – Ο κόσμος απειλείται με λιμό

Μπλίνκεν: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις μαχητικών F-16 στο Κίεβο από χώρες του ΝΑΤΟ – Συμφωνία των χωρών- μελών σε κοινό ανακοινωθέν

10.07.2024
Μπλίνκεν: Να σταματήσει ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών – Ο κόσμος απειλείται με λιμό

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα – Επίσημη ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

04.01.2024
Εντείνεται η διπλωματική κινητικότητα των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Άντονι Μπλίνκεν να επισκέπτεται γαι δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Ισραήλ και την Ιορδανία. Στόχος των ΗΠΑ δεν είναι άλλος από την διπλωματική απομόνωση της Χαμάς στον Αραβικό κόσμο και την αποτροπή της περαιτέρω ενδυνάμωσής της στην Παλαιστίνη που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη αποσταθεροποίηση της Παλαιστινιακής Αρχής και την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Υπό το πρίσμα αυτό οι σημερινές συνομιλίες του Άντονι Μπλίνκεν στην Ιορδανία αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε το Σάββατο ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και τα αραβικά κράτη πιστεύουν ότι το status quo μιας ελεγχόμενης από τη Χαμάς Γάζας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι συζήτησε με τους Άραβες ομολόγους του πώς να χαράξουν μια καλύτερη πορεία προς μια λύση δύο κρατών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Αμμάν, μαζί με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τη βία από εξτρεμιστές εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν «ανθρωπιστικές παύσεις» στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αλλά απέρριψε τις εκκλήσεις για «κατάπαυση του πυρός» που ζητούσαν οι αραβικές χώρες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι όλες αυτές οι προσπάθειες θα διευκολυνθούν με αυτές τις ανθρωπιστικές παύσεις», είπε ο Μπλίνκεν σχετικά με τις προσπάθειες να σωθούν οι παλαιστίνιοι άμαχοι και να επιταχυνθεί η παράδοση βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επανέλαβε σχετικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι μια τέτοια κατάπαυση του πυρός θα «διατηρούσε τη Χαμάς σε ισχύ» και θα της επέτρεπε να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις με εκείνη της 7ης Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παλαιστινίων αμάχων», είπε ο ίδιος ενώ επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί μετά την αιματηρή επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι και είναι η πιο αιματηρή στην ιστορία του Ισραήλ.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται από διπλωματικούς κύκλους και η διήμερη επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία η οποία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Χαμάς.

Σκοπός της επίσκεψης Μπλίνκεν η οποία ανακοινώθηκε επίσημα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι να συζητήσει τη σημασία της προστασίας της ζωής των πολιτών στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας, τη διευκόλυνση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών εκεί. Θα συζητήσει επίσης την ευρωατλαντική ασφάλεια, τη συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία και την ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ανεπισήμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας θα τονίσει την ανάγκη «να σταματήσει η βία, η ακραία ρητορική, και να μειωθούν οι περιφερειακές εντάσεις» έτσι ώστε να οδηγθούν οι εξελίξεις σε μια «διαρκή και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, που θα συμπεριλαμβάνει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους».

Η ανακοίνωση της επίσκεψης Μπλίνκεν στην Τουρκία έρχεται λίγη ώρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε βολές κατά πάντων, ενώ λέγοντας ότι ο «Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε» και στη συνέχεια ανακάλεσε στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις τον πρέσβη της Τουρκίας στο Ισραήλ, χωρίς να βγάλει από το στόχαστρό του και τις ΗΠΑ.

Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, λέει ο Ιορδανός ΥΠΕΞ

Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ διαπράττει “εγκλήματα πολέμου” και ότι δεν θα πρέπει να είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Αμάν μαζί με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Αιγύπτου ο Σαφάντι είπε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έχει ηγετικό ρόλο να διαδραματίσει στις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στη Γάζα.

Tags: ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Γεωργιάδης: Αν βουλευτής της αντιπολίτευσης κατηγορήσει εμένα ή συνάδελφο μου της ΝΔ για τον φάκελο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, θα δημοσιεύσω τα ρουσφέτια που μου έχει ζητήσει
Πολιτική

«Θεέ μου, γιατί τον Μαζωνάκη και όχι τον Άδωνι;»: Η ανάρτηση μίσους στα σόσιαλ και η αντίδραση Γεωργιάδη

12.09.2026
Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι -Πού θα έχει 40άρια
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Βροχές και καταιγίδες σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα

12.09.2026
Next Post
Σοφία Βεργκάρα: Η αποκαλυπτική φωτογραφία της από τα 90s

Σοφία Βεργκάρα: Η αποκαλυπτική φωτογραφία της από τα 90s

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

«Ακούστηκαν εκρήξεις, παίρναμε τηλέφωνο, δεν απαντούσε κανείς»: Μαρτυρίες για τη φωτιά στο Ίλιον που έκαψε μαγαζί και διαμερίσματα

«Ακούστηκαν εκρήξεις, παίρναμε τηλέφωνο, δεν απαντούσε κανείς»: Μαρτυρίες για τη φωτιά στο Ίλιον που έκαψε μαγαζί και διαμερίσματα

30.04.2026

Φολέγανδρος: Τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά το απόγευμα – Νέα στοιχεία από την οικογένειά της(Βίντεο)

19.07.2021
Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι, τι λέει για Ζελένσκι, Ερντογάν και Μαδούρο

Τραμπ: Το Ιράν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης αν χτυπηθούν αμερικανικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ

04.05.2026

ΤΑΣΗ_

Σπάραξαν η Μαρία και η Βάσω Μαζωνάκη έξω από το «ΕΛΠΙΣ», λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αδελφού τους

Σπάραξαν η Μαρία και η Βάσω Μαζωνάκη έξω από το «ΕΛΠΙΣ», λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αδελφού τους

09.09.2026
Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

26.08.2026
Τράπεζες: Πότε θα κλείσουν για 4 ημέρες – Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

Μην πετάξετε ποτέ την απόδειξη του ATM στον κάδο – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

29.08.2026
Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι -Πού θα έχει 40άρια

Καιρός: Ξεκινά το «εξπρές της ζέστης» – Η δυσκολότερη ημέρα και η άγνωστη λήξη του καύσωνα

20.08.2026
Σταύρος Φλώρος: Η πρώτη εικόνα έξω από το νοσοκομείο – «Η πραγματική δύναμη είναι να βρίσκεις τον τρόπο να σηκώνεσαι»

Survivor: Ο Σταύρος Φλώρος μηνύει την παραγωγή και αξιώνει $100 εκατ. μετά το φρικιαστικό ατύχημα

03.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved