Empisteutiko.gr
11.03.26 || 22:42
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

«Σφάζονται» μεταξύ τους οι Ισραηλινοί: Ευθύνες και… συγγνώμες Νετανιάχου στις μυστικές υπηρεσίες

29.10.2023
in Κόσμος
Νετανιάχου: Αν η Χεζμπολάχ εισέλθει πλήρως στον πόλεμο αυτό θα είναι καταστροφή για τον Λίβανο
Share TweetShareEmail

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε σήμερα τους επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, λέγοντας πως δεν είχε προειδοποιηθεί ποτέ πως η Χαμάς σχεδίαζε την ευρείας κλίμακας επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, αλλά αργότερα απέσυρε τα σχόλιά του και ζήτησε συγγνώμη.

Οι παρατηρήσεις, που αναρτήθηκαν στο X (πρώην Twitter) στη 1.00 π.μ. σήμερα, προκάλεσαν πολιτικό σάλο και ρήγμα εντός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Νετανιάχου, ο οποίος έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης για το ότι δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών και τις επιχειρησιακές αποτυχίες σε σχέση με την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Ενώ ανώτατοι αξιωματούχοι από τους επικεφαλής του στρατού και της υπηρεσίας εσωτερικής κατασκοπείας Σιν Μπετ μέχρι τον υπουργό Οικονομικών έχουν παραδεχθεί τις αποτυχίες τους, ο Νετανιάχου δεν έχει κάνει το ίδιο.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τέσσερις νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν στην Τεχεράνη

Τέσσερις νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν στην Τεχεράνη

08.03.2026
Ισραήλ: Κάνουν μπάνιο στο Τελ Αβίβ παρά τον πόλεμο

Ισραήλ: Κάνουν μπάνιο στο Τελ Αβίβ παρά τον πόλεμο

06.03.2026

Έχει πει μόνο πως θα υπάρξει χρόνος για σκληρές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων και για τον εαυτό του, μετά τον πόλεμο.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, που ρωτήθηκε για τα σχόλια του Νετανιάχου κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας: «Τώρα είμαστε σε πόλεμο, είμαστε εστιασμένοι στον πόλεμο».

 

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν πει πως τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς, περιλαμβανομένης και της αντιμετώπισής της, θα διερευνηθούν, όμως το επίκεντρο είναι τώρα στη σύγκρουση.

Η ανάρτηση του Νετανιάχου η οποία έχει τώρα διαγραφεί ανέφερε:

«Ποτέ και σε κανένα στάδιο δεν υπήρξε προειδοποίηση που να δόθηκε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου όσον αφορά τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς. Αντίθετα, όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και του επικεφαλής της Σιν Μπετ, εκτίμησαν πως η Χαμάς είχε αποθαρρυνθεί και ενδιαφερόταν για μια διευθέτηση».

Σε δεύτερη ανάρτηση στο X περίπου δέκα ώρες αργότερα, ο Νετανιάχου έγραψε: «Έκανα λάθος, δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει και ζητώ συγγνώμη για αυτό. Δίνω πλήρη στήριξη σε όλους τους επικεφαλής των τμημάτων ασφαλείας», είπε.

Νυν και πρώην σύμμαχοι επέπληξαν γρήγορα τον Νετανιάχου για τα αρχικά σχόλιά του, περιλαμβανομένου του Μπένι Γκαντζ, πρώην υπουργού Άμυνας ο οποίος συμμετέχει τώρα στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου.

Ο Γκαντζ έγραψε στο X πως ο Νετανιάχου θα πρέπει να ανακαλέσει αυτό που είπε και να μην ασχοληθεί άλλο με το θέμα.

«Όταν είμαστε σε πόλεμο, η ηγεσία πρέπει να επιδεικνύει ευθύνη, να αποφασίζει να κάνει τα σωστά πράγματα και να στηρίζει τις δυνάμεις σε τρόπο ώστε να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας αυτό που απαιτούμε από αυτές», είπε ο Γκαντζ.

Η καλά σχεδιασμένη αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς ήταν η φονικότερη εναντίον του Ισραήλ από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους το 1948. Έκτοτε το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας με σφοδρά αεροπορικά πλήγματα και ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις με σκοπό την εξάλειψη της υποστηριζόμενης από το Ιράν ισλαμιστικής οργάνωσης και την επιστροφή δεκάδων ομήρων που απήχθησαν από το Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Η (αρχική) ανάρτηση «δείχνει ένα πράγμα: πως (ο Νετανιάχου) δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια, δεν ενδιαφέρεται για τους ομήρους, μόνο για την πολιτική», δήλωσε ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Άβιγκντορ Λίμπερμαν, κάποτε υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ο Γιόσι Κοέν, που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ υπό προηγούμενες κυβερνήσεις του Νετανιάχου, δήλωσε στην ισραηλινή ραδιοφωνία: «Αναλαμβάνεις την ευθύνη από την αρχή της δουλειάς σου, όχι από τη μέση».

Tags: ΙΣΡΑΗΛ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Η πρόταση Τραμπ προς τους στρατηγούς αναζωπυρώνει τους χειρότερους φόβους
Κόσμος

Τραμπ στο Axios: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σύντομα, δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να χτυπήσουμε

11.03.2026
Οι τρεις απαιτήσεις του Τραμπ από το Ιράν για να μην εξαπολύσει επίθεση με την αμερικανική αρμάδα
Κόσμος

Ο Τραμπ φάσκει και αντιφάσκει για το Ιράν – Θα τελειώσει σύντομα ή όχι τελικά ο πόλεμος;

11.03.2026
Next Post
Ιράν σε Ισραήλ: Ξεπεράσατε τις κόκκινες γραμμές – Θα αναλάβουν κι άλλοι δράση

Ιράν σε Ισραήλ: Ξεπεράσατε τις κόκκινες γραμμές - Θα αναλάβουν κι άλλοι δράση

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Χωρίς φώτα και ζεστό νερό η Γερμανία τον χειμώνα

24.08.2022

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με ξύλο, μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ μαθητών έξω από σχολείο

22.09.2022
Άνδρας ντυμένος αρχαίος Έλληνας κυκλοφορεί με ρόπαλο τα βράδια στον Βόλο και κυνηγάει οδηγούς

Κολωνάκι: Σύζυγος πασίγνωστου τραγουδιστή παρασύρθηκε από Bentley κι ο οδηγός εξαφανίστηκε

10.02.2025

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

12.02.2026
Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

14.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved