Empisteutiko.gr
20.05.25 || 09:30
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Σέρρες: Θεμελιώθηκε από τον Κώστα Καραμανλή η Ψυχιατρική Κλινική Σερρών (Εικόνες)

09.05.2022
in Σερραϊκά Νέα
Σέρρες: Θεμελιώθηκε από τον Κώστα Καραμανλή η Ψυχιατρική Κλινική Σερρών (Εικόνες)
Share TweetShareEmail

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Σερρών, παρουσία του Υπουργού Υποδομών, κου Κώστα Καραμανλή, ο Αγιασμός των Θεμελίων του νέου κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής

Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Σερρών και των εκάστοτε διοικήσεων του Γ.Ν. Σερρών υλοποιείται μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ψυχιατρική Κλινική Σερρών: Χρειάστηκαν περισσότερα από 25 χρόνια αγώνων

Χρειάστηκαν περισσότερα από 25 χρόνια αγώνων, διεκδικήσεων, παρακλήσεων και πολιτικών παρεμβάσεων, για να γίνει πραγματικότητα το όραμα ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου, όπως το σημερινό, που υλοποιήθηκε τελικά το 2003, σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων, 3 χλμ από την πόλη των Σερρών με την παρατήρηση ότι στο Παλαιό Νοσοκομείο παραμένει ακόμα η Ψυχιατρική Κλινική”. Αυτά αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του το Νοσοκομείο Σερρών στην κατηγορία ιστορικά στοιχεία.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ξέσπασε ο Πλακιάς με τους Σερραίους που φιλούσαν τα χέρια του Καραμανλή: «Απορώ!!! Δεν έχουν οικογένειες;»

Ξέσπασε ο Πλακιάς με τους Σερραίους που φιλούσαν τα χέρια του Καραμανλή: «Απορώ!!! Δεν έχουν οικογένειες;»

22.12.2024
Μήνυμα – βόμβα Καραμανλή σε Μητσοτάκη: Αδιανόητη η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία – Όχι υποτέλεια

Μήνυμα – βόμβα Καραμανλή σε Μητσοτάκη: Αδιανόητη η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία – Όχι υποτέλεια

09.12.2024

Σήμερα , 44 περίπου χρόνια μετά από τις αρχικές δυναμικές διεκδικήσεις, παρακλήσεις και πολιτικές παρεμβάσεις συμπληρώνεται το τελευταίο κομμάτι των υποδομών στο Γ.Ν. Σερρών με την προσθήκη κατ’ επέκταση Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών επιτέλους υλοποιείται .

Το έργο «Προσθήκη κατ’ επέκταση Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών» με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο ΠΔΕ 2021 ΣΕ09150003 και προϋπολογισμό 1.800.000,00€ υλοποιείται πλέον από την ΚΤΥΠ ΑΕ με χρονοδιάγραμμα εργασιών 18 μήνες.

Μέσα σε λίγα χρόνια προχωράνε βασικά θέματα υποδομών που χρόνιζαν για την περιοχή των Σερρών .

Σε επίπεδο υποδομών στον χώρο του Γ.Ν. Σερρών οι επισκευές στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου ολοκληρώθηκαν άμεσα το 2020 από την ΚΤΥΠ ΑΕ εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενώ ακολούθησαν σε δύο φάσεις μέσω τεχνικών ομίλων χορηγίες ύψους 224.000,00 ευρώ . Σημαντικότατη ήταν και η προσφορά του ομίλου Fibran για την δημιουργία και λειτουργία της νέας πτέρυγας λοιμώξεων του νοσοκομείου μας που βρίσκεται δίπλα στον χώρο ανέγερσης της ψυχιατρικής κλινικής. Παράλληλα με την Ψυχιατρική και συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναβάθμιση του νοσοκομείου Σερρών με την υλοποίηση των εξασφαλισμένων πιστώσεων 5.450.000,00 ευρώ . Η πράξη με τίτλο “Ενεργειακή αναβάθμιση με εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με Κωδικό ΟΠΣ 5075946 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” αποσκοπεί στην εκτέλεση εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, στο κτήριο όπου στεγάζονται κατά κύριο λόγο οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες οι οποίες είναι ωφέλιμου εμβαδού περίπου 35.357 τ.μ, με στόχο την μείωση των ενεργειακών του απαιτήσεων και την εξοικονόμηση ενέργεια ενώ συμπεριλαμβάνονται και δράσεις αντικατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Για την ιστορία ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που μου έθεσε με υπόμνημα του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών κ. Νίκος Φαρμάκης τον Φεβρουάριο του 2020 με δεδομένο ότι ήταν θέμα βασικής κτιριακής υποδομής στην ΠΕ Σερρών που χρόνιζε .

Άμεσα ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα μελετητικής ωρίμανσης από υπηρεσίες του Υπουργείου και της ΚΤΥΠ ΑΕ ώστε να μην υπάρξει οικονομική επιβάρυνση , αξιοποιώντας το αξιόλογο δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών του δημοσίων.

Τον Ιούνιο 2020 κατά την κοινή επίσκεψη μας με την διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ στις Σέρρες αποφασίστηκε η πλήρης ανάληψη των μελετών από τους μηχανικούς της ΚΤΥΠ ΑΕ και η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εφόσον εξασφαλιστούν πρώτα όλες οι αδειοδοτήσεις.

Για τη δημοπράτηση του έργου απαιτήθηκε η εκπόνηση της μελέτης (αρχιτεκτονικά, στατικά, Η/Μ) και των τευχών δημοπράτησης σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής, τα οποία συντάχθηκαν πλήρως από μηχανικούς της ΚΤΥΠ , εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , υπό την καθοδήγηση της διοίκησης της .

Στο τεχνικό κομμάτι μπορώ να αναφέρω ότι κατά τη σύνταξη της Αρχιτεκτονικής Μελέτης και στο πλαίσιο των σύγχρονων αντιλήψεων περί των θεραπευτικών μεθόδων έγιναν ήσσονος σημασίας εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Το νέο κτίριο δυναμικότητας 18 κλινών (8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι) και ενός δωματίου περιορισμού, θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, (Διοίκηση, μαγειρεία, πλυντήρια κλπ) μέσω διακτιριακού διαδρόμου ενώ θα έχει ανεξάρτητη είσοδο από τη Ν.Α. πλευρά του.

Η χωροθέτηση του νέου κτιρίου έγινε στην Ανατολική πλευρά του Νοσοκομείου, βάσει επί τόπου έρευνας της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΚΤΥΠ Α.Ε., το δε κτιριολογικό πρόγραμμα των λειτουργιών της, έγινε βάσει του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος για την «Κατασκευή Ολοκληρωμένου Ψ.Τ. Ενηλίκων» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .
Το νέο κτίριο θα είναι συνεπίπεδο της στάθμης -1 και θα συνδεθεί με το υπάρχον Νοσοκομειακό συγκρότημα και συγκεκριμένα με την μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσω διακτιριακού διαδρόμου. Η επισκεψιμότητα του δώματος του νέου κτιρίου θα γίνεται μέσω της Παθολογικής Μονάδας από το επίπεδο του Ισογείου (στ. +0,00) με την κατάργηση του παραθύρου και ταυτόχρονα την διάνοιξη εξωτερικής μονόφυλλης θύρας.

Το κτίριο οργανώνεται γύρω από ένα αίθριο. Η κεντρική είσοδος του τμήματος τοποθετείται στην Ν.Α. πλευρά, ενώ η αυλή των ασθενών, τοποθετείται στο άκρο της Β.Α. πλευράς του κτιρίου και εκτείνεται μέχρι τον υφιστάμενο εσωτερικό περιμετρικό δρόμο. Η πτέρυγα γίνεται αντιληπτή ως ένας τετράγωνος όγκος και επενδύεται με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με επίχρισμα.

Δημιουργούνται μικρά καθιστικά στο αίθριο του νέου κτιρίου και στις περιοχές της αυλής των ασθενών, καθώς και κοντά στην ανεξάρτητη είσοδο του τμήματος .

Ο Περιβάλλων Χώρος του Ψυχιατρικού Τμήματος, εντάσσεται στη συνολική διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων του Νοσοκομείου. Διαμορφώθηκαν αντίστοιχα οι χώροι εσωτερικής κυκλοφορίας οχημάτων, πεζόδρομοι προσπέλασης, κεκλιμένα επίπεδα για ΑΜΕΑ και χώροι πρασίνου. Θα είναι εξοπλισμένος με καλάθια απορριμμάτων και καθιστικά σε διάφορες θέσεις.

Στον χώρο στάθμευσης προβλέπονται τέσσερις επιπλέον θέσεις για αυτοκίνητα προσωπικού και επισκεπτών στην Βόρεια πλευρά του κτιρίου διαμορφώνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των πραγματοποιούμενων θέσεων στάθμευσης σε 313.
Η σύνταξη της Στατικής Μελέτης έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς (ΕΚΩΣ,ΕΑΚ, ΚΤΣ, ΕΥΡΟΚΩΔΙΚΑΣ 8 κτλ.).

Η επικαιροποίηση των Η/Μ Μελετών σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και την εναρμόνισή τους στην Αρχιτεκτονική λύση αφορά στις μελέτες ΚΕΝΑΚ, Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Ομβρίων, Ηλεκτρικών (Ισχυρά – Ασθενή), Ενεργητικής Πυροπροστασίας, Αντικεραυνικής Προστασίας, Κλιματισμού, Ιατρικών .

Επισημαίνεται ότι κατά την εκπόνηση της μελέτης υπήρξε άριστη συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών ώστε να ληφθούν υπόψη τυχόν βελτιώσεις – τροποποιήσεις των προσχεδίων , ώστε η μελέτη να τύχει της σύμφωνης γνώμης του, καθώς και με το Υπουργείο Υγείας για την αναγκαία επικαιροποίηση του κτιριολογικού προγράμματος.

epiloges.tv

Tags: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Χαμός στο Αίγιο: Τον έκαναν «μπαούλο» στο ξύλο έξω από μπουζούκια για μια… γυναίκα!
Σερραϊκά Νέα

Σέρρες: 49χρονος επιτέθηκε με ξυράφι σε 48χρονο – Στο νοσοκομείο το θύμα

19.05.2025
Κρήτη: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του
Σερραϊκά Νέα

Σέρρες: Συνελήφθη 50χρονος κατηγορούμενος ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

17.05.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

ΠΟΥ: Αποτελεσματικές οι υφασμάτινες μάσκες

23.01.2021

Φωτιές: Αυτά είναι τα εναέρια «θηρία» που στέλνει ο Πούτιν για να βοηθήσει την Ελλάδα

09.08.2021

Πέθανε ξαφνικά ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κοσμάς Καλογιάννης

16.11.2021

ΤΑΣΗ_

Εξάρχεια: Η στιγμή που Σύρος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει – Δείτε το βίντεο

Εξάρχεια: Η στιγμή που Σύρος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει – Δείτε το βίντεο

29.04.2025
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Σχέδια εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα ματαιώθηκαν από ΗΠΑ και Γαλλία

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Σχέδια εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα ματαιώθηκαν από ΗΠΑ και Γαλλία

29.04.2025
Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα: Ανθρωποειδές επιτίθεται στους χειριστές του – «Η εξέγερση των ρομπότ ξεκίνησε»

Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα: Ανθρωποειδές επιτίθεται στους χειριστές του – «Η εξέγερση των ρομπότ ξεκίνησε»

05.05.2025
Κακός οιωνός: Τι προμηνύει ο θάνατος του «τελευταίου» Πάπα Φραγκίσκου – Όλοι φοβούνται την προφητεία για το… 2027

Κακός οιωνός: Τι προμηνύει ο θάνατος του «τελευταίου» Πάπα Φραγκίσκου – Όλοι φοβούνται την προφητεία για το… 2027

22.04.2025
Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

14.05.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved