Empisteutiko.gr
19.10.26 || 06:47
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Σε ψυχική κατάρρευση ο Τραμπ; Ειδικός υποστηρίζει πως έχει «ψύχωση και άνοια» μαζί

23.05.2026
in Κόσμος
Τραμπ: Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε – Νέα απειλή στο Ιράν
Share TweetShareEmail

Μεγάλο προβληματισμό για την ψυχική υγεία του Ντόναλντ Τραμπ, προκαλούν τα μπαράζ μεταμεσονύκτιων αναρτήσεων του, με τις οποίες σχολιάζει διάφορα θέματα, ακόμη και τον πόλεμο στο Ιράν, με ψυχολόγους να μιλούν για πιθανή άνοια ή και ψύχωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ψυχικά ασθενής και παρουσιάζει γνωστική επιδείνωση» και, σύμφωνα με έναν ψυχολόγο, δεν χρειάζεται κανείς να είναι γιατρός για να το καταλάβει. Ο Δρ Τζον Γκάρτνερ, πρώην καθηγητής στο Johns Hopkins University, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την ψυχική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει τα 80 του χρόνια και πολλές φορές ανεβάζει απανωτές αναρτήσεις τα social media.

Ο Δρ Γκάρτνερ απέρριψε επίσης όσους υποστηρίζουν ότι οι ειδικοί δεν πρέπει να κάνουν διαγνώσεις για δημόσια πρόσωπα από απόσταση. Μιλώντας στο podcast του Daily Beast, είπε: «Σε αυτό το σημείο είναι πλέον παράλογο να ρωτά κανείς: “Μπορείς πραγματικά να κάνεις έγκυρη διάγνωση από απόσταση;”».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Επίθεση Τραμπ στις μουσουλμάνες βουλευτές που διέκοψαν την ομιλία του: «Μπείτε σε μια βάρκα μαζί με τον Ντε Νίρο και γυρίστε από εκεί που ήρθατε»

Ο Τραμπ μπλοκάρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο – «Είναι για το συμφέρον των ΗΠΑ»

17.10.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με την «πιο συντριπτική επιχείρηση οικονομικού πολέμου» – Στο στόχαστρο οι χώρες που στηρίζουν την Τεχεράνη

Τραμπ για Γκιλφόιλ: «Δεν την γνωρίζω τόσο καλά, απογοητεύτηκα από όσα διάβασα – Έκανε πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα»

16.10.2026

«Όχι μόνο μπορείς να κάνεις έγκυρη διάγνωση από απόσταση, αλλά δεν χρειάζεται καν να είσαι γιατρός. Δεν χρειάζεται καν να είσαι ειδικός. Αρκεί να μην είσαι υπό την επήρεια των “ναρκωτικών” του MAGA», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ψυχολόγος εκφράζει τέτοιες ανησυχίες, αναφέρει η Daily Star. Ήδη από τον Απρίλιο, ο Δρ Γκάρτνερ είχε υποστηρίξει ότι ο Τραμπ «παρουσιάζει σημάδια μετωποκροταφικής άνοιας από το 2019».

Αργότερα στάθηκε και στον τρόπο σκέψης του προέδρου των ΗΠΑ, μιλώντας για «μαγική σκέψη», μια συμπεριφορά που, όπως είπε, συνδέεται στενά με την ψύχωση.

Ο Δρ Γκάρτνερ δήλωσε επίσης ότι οι νυχτερινές συνήθειες του Τραμπ στα social media έχουν γίνει ιδιαίτερα ανησυχητικές, τόσο λόγω της συχνότητας των αναρτήσεων όσο και εξαιτίας του περιεχομένου που δημοσιεύει.

«Πρώτα απ’ όλα, είναι ξύπνιος όλες τις ώρες της νύχτας, δημοσιεύοντας συνεχώς ψέματα και παράλογα πράγματα. Ο ίδιος ο ρυθμός αυτού του πράγματος, ότι κάποιος μένει ξύπνιος όλη νύχτα γράφοντας στο Twitter, αποτελεί από μόνος του κλινική ένδειξη είτε μανίας είτε του λεγόμενου sundowning, και πιστεύω πως στην περίπτωσή του πρόκειται για συνδυασμό και των δύο», είπε.

Το “sundowning” ή «σύνδρομο δύσης του ηλίου» είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα με Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας και χαρακτηρίζεται από αυξημένη σύγχυση, άγχος, ανησυχία και εκνευρισμό, τα οποία κορυφώνονται συνήθως αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Ο ειδικός αναφέρθηκε και σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση που δημοσιεύτηκε μέσα σε ένα «κύμα» περιεχομένου, φτιαγμένου με ΑΙ την Κυριακή, όπου παρουσιαζόταν ψηφιακά ο Τραμπ να πατά ένα τεράστιο κόκκινο κουμπί.

Σύμφωνα με τον Δρ Γκάρτνερ, αυτό αποτελεί ανησυχητικό σημάδι ότι ο Τραμπ προετοιμάζει ψυχολογικά το κοινό για ένα καταστροφικό σενάριο.

«Να σας πω κάτι για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ποτέ, μα ποτέ δεν αστειεύεται. Μπορείτε να θυμηθείτε έστω και ένα πραγματικά αστείο αστείο που έχει πει; Γιατί εγώ δεν μπορώ».

«Και επίσης δεν μπλοφάρει. Αυτό που κάνει είναι να μας “εκπαιδεύει”. Μας προετοιμάζει για πράγματα που διαφορετικά θα φαίνονταν αδιανόητα. Ο Ντόναλντ Τραμπ μας προετοιμάζει για πυρηνικό πόλεμο».

«Να θυμάστε ότι ένας κακοήθης ναρκισσιστής νιώθει ισχυρός μέσα από την καταστροφή και την κυριαρχία, οπότε αντλεί ευχαρίστηση από τον σαδισμό και τη μεγαλομανία του», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος απάντησε έντονα στις δηλώσεις αυτές. Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Ντέιβις Ινγκλ υποστήριξε ότι: «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο πιο οξυδερκής και προσβάσιμος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία, εργάζεται ασταμάτητα για να λύνει προβλήματα και να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του, ενώ παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση υγείας».

Tags: ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Διάγγελμα Εμανουέλ Μακρόν: Δεν θα υποκύψουμε σε όσους επιθυμούν τη βία – Ακροαριστεροί και παραβατικοί πίσω από τα επεισόδια
Επιλογές Συντακτών

Διάγγελμα Εμανουέλ Μακρόν: Δεν θα υποκύψουμε σε όσους επιθυμούν τη βία – Ακροαριστεροί και παραβατικοί πίσω από τα επεισόδια

18.10.2026
Γαλλία: Νέα επεισόδια και χάος στο Παρίσι με δακρυγόνα και αντλίες νερού πριν το διάγγελμα Μακρόν – 17χρονη έχασε το μάτι της στη Μιλούζ
Επιλογές Συντακτών

Γαλλία: Νέα επεισόδια και χάος στο Παρίσι με δακρυγόνα και αντλίες νερού πριν το διάγγελμα Μακρόν – 17χρονη έχασε το μάτι της στη Μιλούζ

18.10.2026
Next Post
H Καρυστιανού ζητά αλλαγή έδρας της δίκης για τα Τέμπη: Δεν εμπιστεύομαι τη Λάρισα – Για το κόμμα μου έχει γίνει ντόρος, γιατί υπάρχει φόβος

Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Αιτωλοακαρνανία: Πλημμύρισαν δεξαμενή σε σχολείο και χύθηκε το πετρέλαιο

Αιτωλοακαρνανία: Πλημμύρισαν δεξαμενή σε σχολείο και χύθηκε το πετρέλαιο

16.04.2024
Βασίλης Μπισμπίκης: Παραλίγο να σηκώσω χέρι σε δημοσιογράφο, παρασιτικοί οργανισμοί

Βασίλης Μπισμπίκης: Παραλίγο να σηκώσω χέρι σε δημοσιογράφο, παρασιτικοί οργανισμοί

15.06.2024

Κορωνοϊός: 63 νεκροί, 3.651 νέα κρούσματα, 387 διασωληνωμένοι

27.10.2021

ΤΑΣΗ_

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Ελληνική στρατιωτική αποστολή στη Γάζα με μάχιμο τμήμα έως 150 άτομα και τεθωρακισμένα οχήματα

Γιατί έρχονται χιλιάδες sms με φύλλα πορείας σε έφεδρους μέσω gov.gr: Τι αλλάζει με την ατζέντα 2030

23.09.2026
Παλαιό Φάληρο: Καρέ-καρέ τα δύο βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές για τον πνιγμό της τρίχρονης

Πώς έγινε η άγρια συμπλοκή για μια ξαπλώστρα στη Βουλιαγμένη που κατέληξε στον θάνατο 82χρονου, συνελήφθη ο 76χρονος

20.09.2026
Θεσσαλονίκη: Με δυο Αφγανούς ήταν η 13χρονη – Πήδηξε από το μπαλκόνι όταν έφτασε η Αστυνομία

Εφιαλτικές στιγμές για 34χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ντελιβεράς της επιτέθηκε και την βίασε μέσα στο AirBnb ενώ κοιμόταν

28.09.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved