Empisteutiko.gr
01.07.25 || 15:00
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία λόγω «Διομήδη» – Οδηγίες ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων και μήνυμα από το 112

10.01.2022
in Επιλογές Συντακτών, Καιρός
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ισχυρή σύσταση της Πολιτικής Προστασίας: Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να πάνε στις δουλειές τους μετά τις 10 το πρωί

05.02.2023

Οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας για την κακοκαιρία «GENESIS»

09.06.2022

Αναμένονται καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων – Νωρίτερα εκδόθηκε έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκεται η Πολιτική Προστασία ενόψει της επέλασης του νέου κύματος κακοκαιρίας, με το όνομα «Διομήδης», που αναμένεται να προκαλέσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ακόμη και στην Αττική.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγο υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας «Διομήδης» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων καθώς επίσης και να λειτουργήσουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Σημειώνεται ότι με την ευκαιρία της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ενημέρωσε αναλυτικά τους συμμετέχοντες για την πορεία των ελέγχων που ήδη πραγματοποιούνται σε δημόσια κτίρια και ιδιωτικές κατοικίες, σε συνέχεια του σεισμού που έπληξε την περιοχή της Φλώρινας χθες το βράδυ. Επιβεβαίωσε, επίσης, την ετοιμότητα της Περιφέρειας για άμεση παρέμβαση, εφόσον χρειαστεί, καθώς όλες οι δυνάμεις της, μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε διεξοδική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και όλων των συμμετεχόντων για την πορεία της κακοκαιρίας από τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρο Κολυδά, ενώ συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και συγκεκριμένα από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ΑΕ και από τη Νέα Οδό ΑΕ/Κεντρική Οδό ΑΕ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν». Επιπλέον, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Στη σύσκεψη έλαβαν, επίσης, μέρος ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης, ο υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Γκαρίλας, καθώς και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Τέλος, σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων, το υπουργείο καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

– Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

– Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

– Πλημμυρικά φαινόμενα: https://bit.ly/2FpWn5k

– Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους: https://bit.ly/3lCdFLR

– Χιονοπτώσεις και παγετό: https://bit.ly/3tdMdv6

Στην ανακοίνωση ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπεται η έλευση του καιρικού συστήματος με το όνομα Διομήδης και στην Κρήτη, προχώρησε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας. Όπως αναφέρεται κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Όπως αναφέρεται η Κρήτη θα επηρεαστεί από σήμερα και ήδη όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ημέρες εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση αυτών και να ενημερώνονται διαρκώς από τα ΜΜΕ ( ραδιόφωνο τηλεόραση, διαδίκτυο κτλ) για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και να παρακολουθούν με προσοχή τις επίσημες προειδοποιήσεις.

Tags: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΟΜΗΔΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κυβερνητική επιχείρηση απεγκλωβισμού με προαναγγελία διεκδίκησης παράνομων επιχορηγήσεων
Επιλογές Συντακτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κυβερνητική επιχείρηση απεγκλωβισμού με προαναγγελία διεκδίκησης παράνομων επιχορηγήσεων

01.07.2025
Ο «σιωπηλός δολοφόνος»: «Καίγεται» η Ευρώπη από τις υψηλές θερμοκρασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους καύσωνες
Καιρός

Ο «σιωπηλός δολοφόνος»: «Καίγεται» η Ευρώπη από τις υψηλές θερμοκρασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους καύσωνες

01.07.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Εθνικό έγκλημα – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει την Ελλάδα στο στόχαστρο της Ρωσίας – Στέλνει πιλότους για F 16 στην Ουκρανία

28.11.2024
Ηράκλειο: Πως έχασε τη ζωή του ο 6χρονος Νικόλας στην παραλία της Άρβης

Ηράκλειο: Πως έχασε τη ζωή του ο 6χρονος Νικόλας στην παραλία της Άρβης

01.06.2024
Τουλάχιστον 4 νεκροί και 26 τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στην Τσεχία – Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 26 τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στην Τσεχία – Δείτε βίντεο

06.06.2024

ΤΑΣΗ_

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

11.06.2025
Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

11.06.2025
Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

12.06.2025
Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

14.06.2025
Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

20.06.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved