Empisteutiko.gr
21.10.26 || 20:21
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πρόταση – “βόμβα” Καπραβέλου: Κλειστά σχολεία, μάσκες παντού και lockdown για ανεμβολίαστους

27.11.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Θύμα απάτης ο Νίκος Καπραβέλος – «Χρησιμοποιούν τα στοιχεία μου για να διαφημίσουν φαρμακευτικό προϊόν»

24.01.2023
Διασυρμός Ευαγγελάτου σε ζωντανή μετάδοση από τον Καπραβέλο για τα σχολεία! (Bίντεο)

Καπραβέλος για πίεση στο ΕΣΥ: Πληρώνουμε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα

13.07.2022
Στη σκληρή γραμμή για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού επιμένει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ζητά τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, όπως κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για «εφημερίες πολέμου» με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. «Κάθε μέρα έχουμε σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Μας ξέφυγε πάλι η κατάσταση στην κοινότητα. Όλα τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Άνοιξε το «Γεννηματάς», έδωσε κι άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και ενισχυθήκαμε κι αυτό ήταν κάτι που μας ανακούφισε. Οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου, με πάρα πολλές εισαγωγές», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η πολιτεία έχασε το στοίχημα χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί «διστακτικά» και τονίζοντας ότι χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα. «Η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δε γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, υπογραμμίζει ότι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια κι επισημαίνει ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

«Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», καταλήγει.

Από την άλλη, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εμφανίζεται πιο ήπια σημειώνοντας ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τα μέτρα και ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι μόνο οι εμβολιασμοί.

Ωστόσο, τάσσεται υπέρ των rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ ώστε να ξέρουν ότι δεν είναι ασυμπτωματικοί και δε μεταδίδουν. Μάλιστα, τονίζει ότι ο ιός δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ηλικίες, αλλά όλους.

Tags: ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Έκρηξη σε κτίριο στον Κολωνό με 4 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί – Ο εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν κρυμμένος στην τσάντα
Επιλογές Συντακτών

Έκρηξη σε κτίριο στον Κολωνό με 4 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί – Ο εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν κρυμμένος στην τσάντα

21.10.2026
Τίνα Μεσσαροπούλου: Ο Γιώργος Μυλωνάκης ήταν 27 μέρες σε κώμα και έγραφαν «ωραίο το θεατράκι με τον άντρα σου»
Ελλάδα

Τίνα Μεσσαροπούλου: Ο Γιώργος Μυλωνάκης ήταν 27 μέρες σε κώμα και έγραφαν «ωραίο το θεατράκι με τον άντρα σου»

21.10.2026
Next Post

Κορωνοϊός: «Η μετάλλαξη Omicron δεν θα οδηγήσει σε επανεκκίνηση της πανδημίας», καθησυχάζει Βρετανός ειδικός

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποείται – «Μήνυμα» για φρεγάτες!

15.05.2021
Εργασιακά: Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η εξαήμερη εργασία από τον Ιούλιο

Εργασιακά: Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η εξαήμερη εργασία από τον Ιούλιο

16.04.2024
Καρυστιανού: Δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός – Δεν με απασχολεί ποιος θα βρεθεί επικεφαλής του κόμματος

Καρυστιανού: Δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός – Δεν με απασχολεί ποιος θα βρεθεί επικεφαλής του κόμματος

16.01.2026

ΤΑΣΗ_

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Ελληνική στρατιωτική αποστολή στη Γάζα με μάχιμο τμήμα έως 150 άτομα και τεθωρακισμένα οχήματα

Γιατί έρχονται χιλιάδες sms με φύλλα πορείας σε έφεδρους μέσω gov.gr: Τι αλλάζει με την ατζέντα 2030

23.09.2026
Θεσσαλονίκη: Με δυο Αφγανούς ήταν η 13χρονη – Πήδηξε από το μπαλκόνι όταν έφτασε η Αστυνομία

Εφιαλτικές στιγμές για 34χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ντελιβεράς της επιτέθηκε και την βίασε μέσα στο AirBnb ενώ κοιμόταν

28.09.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League

Η κόντρα των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη για τα τηλεοπτικά και το πουρμπουάρ των 100.000 ευρώ στη σερβιτόρα

22.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved