Empisteutiko.gr
04.11.26 || 08:46
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»

14.09.2025
in Κόσμος
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η CIA ανατίναξε τον Nord Stream – Τι είπε για Τραμπ και Ουκρανία
Share TweetShareEmail

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε τουλάχιστον 19 drones στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, ήθελε να δώσει προς πάσα κατεύθυνση ένα συγκεκριμένο μήνυμα: Δεν σχεδιάζει να τερματίσει σύντομα τον πόλεμο εναντίον της Δύσης.

Η εισβολή των ρωσικών drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας και της Ρουμανίας (χώρες του ΝΑΤΟ) έρχεται μετά από εβδομάδες μετά τις αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία που σκότωσαν δεκάδες πολίτες, προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια που στεγάζουν τις αντιπροσωπείες της ΕΕ και της Βρετανίας και έπληξαν για πρώτη φορά ένα κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο του Κιέβου. Ενώ η Ευρώπη πιέζει για ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συνδέσει την πολιτική του επιβίωση με τη σύγκρουσή του με ΗΠΑ και Ευρώπη, αναφέρει σε ανάλυσή του το Politico.

«Ο Πούτιν είναι ο πρόεδρος του πολέμου», δήλωσε ο Νικολάι Πετρόφ, ανώτερος αναλυτής στο Κέντρο Νέων Ευρασιατικών Στρατηγικών με έδρα το Λονδίνο. «Δεν έχει κανένα συμφέρον να τερματίσει τον πόλεμο».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ρώσοι στρατιώτες καταγγέλλουν ότι οι διοικητές τους τους εγκατέλειψαν χωρίς τροφή και νερό στο ουκρανικό μέτωπο – Έπιναν τα ούρα τους

Ρώσοι στρατιώτες καταγγέλλουν ότι οι διοικητές τους τους εγκατέλειψαν χωρίς τροφή και νερό στο ουκρανικό μέτωπο – Έπιναν τα ούρα τους

04.10.2026
Η Ρωσία χτύπησε κτίριο της Ακαδημίας Επιστημών στο Κίεβο – Άνθρωποι κρέμονται από τα παράθυρα, ασταμάτητες οι επιθέσεις σε αμάχους

Η Ρωσία χτύπησε κτίριο της Ακαδημίας Επιστημών στο Κίεβο – Άνθρωποι κρέμονται από τα παράθυρα, ασταμάτητες οι επιθέσεις σε αμάχους

28.09.2026

Έχοντας διαμορφωθεί ως ηγέτης σε καιρό πολέμου, η επιστροφή του στο ρόλο του προέδρου σε καιρό ειρήνης θα ισοδυναμούσε με υποβιβασμό. «Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, δεν μπορεί να εγκαταλείψει αυτόν τον ρόλο», είπε ο Πετρόφ.

Drone
Ρωσικό drone στην Πολωνία / Photo / AP

Με τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν περιοριστεί λόγω έλλειψης όπλων και ανθρώπινου δυναμικού, η Ρωσία εισβάλλει όλο και περισσότερο στη χώρα.

Αλλά η εισβολή της Μόσχας ήταν αργή και δαπανηρή. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί περίπου ένα 1 εκατ. απώλειες και η σύγκρουση έχει επηρεάσει αρνητικά τη ρωσική οικονομία, η οποία απειλεί να βυθιστεί σε ύφεση. Και όμως, από πολιτική άποψη, ο τερματισμός της σύγκρουσης ενέχει κινδύνους.

Με την φιλελεύθερη αντιπολίτευση της Ρωσίας να έχει αποδεκατιστεί, μια μικρή αλλά θορυβώδης ομάδα εθνικιστών αποτελεί τώρα τη μεγαλύτερη απειλή για την κυριαρχία του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο Πέτροφ. Και τους έχει υποσχεθεί μια μεγαλοπρεπή νίκη, όχι μόνο επί της Ουκρανίας αλλά και επί αυτού που το Κρεμλίνο αποκαλεί «συλλογική Δύση».

«Υπάρχει η επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο», δήλωσε στη ρωσική υπηρεσία της DW ο Αλεξάντερ Μπάουνοφ, πρώην Ρώσος διπλωμάτη.

Η κατεστραμμένη οροφή σπιτιού από συντρίμμια ρωσικού drone στην ανατολική Πολωνία
Η κατεστραμμένη οροφή σπιτιού από συντρίμμια ρωσικού drone στην ανατολική Πολωνία / REUTERS / Kacper Pempel

Από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα, η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές. Πριν από την εισβολή της Τετάρτης, ρωσικά drones είχαν επανειλημμένα εισβάλει στον πολωνικό εναέριο χώρο από τη γειτονική Λευκορωσία. Τον Αύγουστο, ένα ρωσικό drone συνετρίβη περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βαρσοβίας.

Σύμφωνα με το WELT, 5 από τα drones που πέρασαν στην Πολωνία βρίσκονταν σε άμεση τροχιά πτήσης προς μια βάση του ΝΑΤΟ πριν αναχαιτιστούν από ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Lockheed Martin.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε δύο ημέρες πριν τα drones εισέλθουν στην Πολωνία, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, κατηγόρησε το Ελσίνκι ότι σχεδίαζε επίθεση, απειλώντας ότι «θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του φινλανδικού κράτους, οριστικά».

Η Μόσχα έχει επίσης αρχίσει να μεταφέρει ζωτικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της ναυπηγικής, στα ανατολικά της χώρας, μακριά από τα σύνορά της με το ΝΑΤΟ, επεσήμανε ο Πετρόφ. Την Παρασκευή, η Ρωσία ξεκίνησε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας με τη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένων και των ασκήσεων ακριβώς απέναντι από τα πολωνικά σύνορα. Οι ασκήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη.

«Ό,τι και να πετύχει ο Πούτιν στην Ουκρανία, η αντιπαράθεση με τη Δύση δεν θα τελειώσει εκεί. Θα συνεχιστεί με διάφορες μορφές», δήλωσε ο Πετρόφ. «Συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού».

Με ενέργειες όπως η εισβολή στην Πολωνία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνει προειδοποίηση στον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ευρωπαίους ηγέτες που συζητούν την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας για το Κίεβο μετά από μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία.

Σπίτι
REUTERS/Kacper Pempe

«Ο Πούτιν έδειξε ότι μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ σήμερα και αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα».

Τα ανάμεικτα μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δέσμευσή του στο ΝΑΤΟ και η απροθυμία του να τηρήσει τις δικές του προθεσμίες όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα, δίνουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν την πεποίθηση ότι μπορεί να τη γλιτώσει.

Το Κρεμλίνο απέρριψε τις κατηγορίες ότι τα drones ήταν μια σκόπιμη πρόκληση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «δεν υπήρχαν σχέδια για στοχοποίηση εγκαταστάσεων στην Πολωνία».

Η Λευκορωσία, η οποία χρησίμευσε ως σημείο εκτόξευσης για ορισμένα από τα drones σύμφωνα με Πολωνούς αξιωματούχους, δήλωσε ότι η εισβολή θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος λόγω «ηλεκτρονικής παρεμβολής».

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Συναγερμός από Κομισιόν: Πώς να επιβιώσετε μόνοι σας για 72 ώρες – Έρχεται η «Ημέρα Ετοιμότητας»
Επιλογές Συντακτών

Συναγερμός από Κομισιόν: Πώς να επιβιώσετε μόνοι σας για 72 ώρες – Έρχεται η «Ημέρα Ετοιμότητας»

03.11.2026
CEO Ryanair για Έλον Μασκ: «Είναι ηλίθιος, δεν έχω καμία πρόθεση να τα βρω μαζί του»
Κόσμος

CEO Ryanair για Έλον Μασκ: «Είναι ηλίθιος, δεν έχω καμία πρόθεση να τα βρω μαζί του»

03.11.2026
Next Post
Ρόδος: Αυτή είναι η γνωστή influencer για υπόθεση με ροζ κοκαΐνη – Παραδόθηκε και η μητέρα της

Ρόδος: Αυτή είναι η γνωστή influencer για υπόθεση με ροζ κοκαΐνη - Παραδόθηκε και η μητέρα της

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Νέο έκτακτο σχέδιο για τους ασθενείς με κορονοϊό – Πως θα αξιοποιηθούν οι επιστρατευμένοι γιατροί

23.03.2021
Μάρω Κοντού, Τζένη Καρέζη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου – Όλες μας τις στέρησε ο Ιούλιος

Μάρω Κοντού: Σήμερα η κηδεία – Η τελευταία επιθυμία και το λάθος

17.07.2026
Ρόδος: Για ασήμαντη αφορμή η δολοφονία του 63χρονου – Τον κάρφωσε στην καρωτίδα με το μαχαίρι

Γλυφάδα: Αναστάτωση στους λουόμενους καταγγελία για άνδρα με μαχαίρι

10.06.2026

ΤΑΣΗ_

Επιχείρηση «Ετοιμότητα»: Η λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να γεμίσουν τα ντουλάπια τους για 3 έως 10 ημέρες

Επιχείρηση «Ετοιμότητα»: Η λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να γεμίσουν τα ντουλάπια τους για 3 έως 10 ημέρες

30.10.2026
«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Αυτός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης που μέσω ΜΚΟ έκλεβε χρήματα που προορίζονταν για παιδιά

Αυτός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης που μέσω ΜΚΟ έκλεβε χρήματα που προορίζονταν για παιδιά

31.10.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026
Ποια εστιατόρια κέρδισαν αστέρια Michelin: Η έκπληξη από τη Σαντορίνη, ο χάρτης με τις διακρίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ποια εστιατόρια κέρδισαν αστέρια Michelin: Η έκπληξη από τη Σαντορίνη, ο χάρτης με τις διακρίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

20.10.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved