Empisteutiko.gr
21.10.26 || 21:31
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πανικός σε πτήση από τη Ρόδο: Επιβάτες έκαναν εμετό στα 30.000 πόδια – Τρεις στο νοσοκομείο

21.10.2026
in Terminal
Πανικός σε πτήση από τη Ρόδο: Επιβάτες έκαναν εμετό στα 30.000 πόδια – Τρεις στο νοσοκομείο
Share TweetShareEmail

Συναγερμός σήμανε σε πτήση της Eurowings από τη Ρόδο προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όταν αρκετοί επιβάτες παρουσίασαν έντονα συμπτώματα αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τρεις άνθρωποι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στην πτήση EW9631, στην οποία επέβαιναν συνολικά 212 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετοί ταξιδιώτες άρχισαν να παρουσιάζουν γαστρεντερικά συμπτώματα, ενώ ορισμένοι έκαναν εμετό μέσα στην καμπίνα, προκαλώντας ανησυχία στους συνεπιβάτες τους.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Άγρια συμπλοκή ομάδων Ρομά με ρόπαλα, σίδερα και ξύλα στη Ρόδο, δείτε βίντεο

Άγρια συμπλοκή ομάδων Ρομά με ρόπαλα, σίδερα και ξύλα στη Ρόδο, δείτε βίντεο

16.10.2026
Ευάγγελος Γιομπλιάκης: Ποιος ήταν ο 62χρονος πατέρας που πνίγηκε στη Ρόδο

Ευάγγελος Γιομπλιάκης: Ποιος ήταν ο 62χρονος πατέρας που πνίγηκε στη Ρόδο

14.10.2026

Το πλήρωμα ειδοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες και ζήτησε προτεραιότητα προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, όπου είχαν κινητοποιηθεί ασθενοφόρα και υγειονομικό προσωπικό.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν μετά την προσγείωση, με διασώστες να φορούν ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό, έκαναν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, ενώ υπήρξαν αναφορές για πιθανή έξαρση νοροϊού.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία διευκρίνισε ότι η αιτία των συμπτωμάτων παραμένει άγνωστη και διερευνάται.

noroios.jpg

«Οι επιβάτες άρχισαν να κάνουν εμετό» – Η μαρτυρία 28χρονης

Τις στιγμές αγωνίας που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης περιέγραψε η 28χρονη Ναταλί Γκόμπικ (Nathalie Gombik), η οποία επέστρεφε από τις διακοπές της στη Ρόδο μαζί με τον σύντροφό της, Τσαν (Can).

 

Η νεαρή γυναίκα, που εργάζεται ως bartender και κατάγεται από την πόλη Μπρέκερφελντ της Γερμανίας, βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος όταν αρκετοί επιβάτες άρχισαν να αισθάνονται έντονη αδιαθεσία.

Όπως ανέφερε στο NeedToKnow, η κατάσταση προκάλεσε ανησυχία, καθώς δεν ήταν αρχικά σαφές πόσοι άνθρωποι είχαν παρουσιάσει συμπτώματα ούτε τι τα είχε προκαλέσει.

«Κατά τη διάρκεια της πτήσης, αρκετοί επιβάτες αρρώστησαν. Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι επηρεάστηκαν τρεις άνθρωποι, αλλά φαινόταν ότι περίπου άλλοι τρεις παρουσίαζαν επίσης συμπτώματα. Ορισμένοι επιβάτες έκαναν εμετό κατά τη διάρκεια της πτήσης», περιέγραψε.

Παρά την αναστάτωση, η 28χρονη εξήρε την αντίδραση των αεροσυνοδών, οι οποίοι, όπως είπε, κατάφεραν να διαχειριστούν την κατάσταση χωρίς να προκληθεί πανικός στην καμπίνα.

«Ήταν σοκαριστικό να βλέπεις τόσα ασθενοφόρα»

Η πραγματική έκταση της κινητοποίησης έγινε αντιληπτή στους επιβάτες μετά την προσγείωση στο Ντίσελντορφ.

Η 28χρονη κατέγραψε με το κινητό της την παρουσία ασθενοφόρων και υγειονομικών με προστατευτικές στολές στον χώρο του αεροδρομίου.

Το βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια προβολές, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον για όσα συνέβησαν στην πτήση.

«Το να βλέπεις τόσα ασθενοφόρα και προσωπικό έκτακτης ανάγκης με προστατευτικές στολές μετά την προσγείωση ήταν πραγματικά σοκαριστικό», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, οι επιβάτες δεν είχαν αντιληφθεί πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης όσο βρίσκονταν στον αέρα.

aeroplano.jpg

«Οι αεροσυνοδοί παρέμειναν ήρεμοι, ψύχραιμοι και διακριτικοί σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού. Ως επιβάτες, μετά βίας αντιληφθήκαμε την έκταση όσων συνέβαιναν πίσω από τις σκηνές», σημείωσε.

Η ίδια περιέγραψε ότι οι ταξιδιώτες πληροφορήθηκαν αργότερα πως είχε οργανωθεί μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση στο αεροδρόμιο.

«Επιβιβάζεσαι σε ένα αεροπλάνο περιμένοντας μια συνηθισμένη επιστροφή από τις διακοπές σου, χωρίς να γνωρίζεις ότι στο έδαφος οργανώνεται μια τόσο μεγάλη επιχείρηση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε.

Παρέμειναν για 90 λεπτά μέσα στο αεροσκάφος

Η περιπέτεια των επιβατών δεν ολοκληρώθηκε με την προσγείωση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Ναταλί Γκόμπικ, οι ταξιδιώτες χρειάστηκε να παραμείνουν μέσα στο αεροσκάφος για περίπου μιάμιση ώρα, προτού τους επιτραπεί να αποβιβαστούν.

Στο διάστημα αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην υγειονομική διαχείριση του περιστατικού και στην παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που παρουσίαζαν συμπτώματα.

«Χρειάστηκε να παραμείνουμε στο αεροπλάνο για περίπου 90 λεπτά μέχρι να μας επιτραπεί τελικά να αποβιβαστούμε», ανέφερε η 28χρονη.

Η ίδια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το πλήρωμα, τονίζοντας ότι η ψύχραιμη στάση του συνέβαλε καθοριστικά στην αποφυγή μεγαλύτερης αναστάτωσης.

Παρουσίασε συμπτώματα και η 28χρονη δύο ημέρες αργότερα

Η περιπέτεια, ωστόσο, δεν τελείωσε για όλους τους επιβάτες μετά την επιστροφή στα σπίτια τους.

Η Ναταλί Γκόμπικ αποκάλυψε ότι στις 20 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά την πτήση, άρχισε και η ίδια να εμφανίζει παρόμοια συμπτώματα με εκείνα που είχαν παρουσιάσει οι συνεπιβάτες της.

Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο μεταδοτικής γαστρεντερίτιδας, χωρίς ωστόσο να αποδεικνύει ότι πρόκειται για νοροϊό ή ότι όλοι οι επιβάτες προσβλήθηκαν από την ίδια αιτία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να διερευνήσουν την προέλευση των συμπτωμάτων, καθώς και το εάν τα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.

Τι ανακοίνωσε επίσημα η Eurowings

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι η αιτία της αδιαθεσίας των επιβατών δεν έχει εξακριβωθεί.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αρκετοί επιβάτες της πτήσης EW9631 της Eurowings από τη Ρόδο προς το Ντίσελντορφ, στις 18 Οκτωβρίου 2026, αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της πτήσης», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλήρωμα ζήτησε προτεραιότητα προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Η Eurowings επιβεβαίωσε ακόμη ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 212 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος.

«Η αιτία των συμπτωμάτων είναι ασαφής και διερευνάται», τόνισε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών και των εργαζομένων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Μετά την προσγείωση, ιατρικό προσωπικό εξέτασε και παρείχε φροντίδα σε τρεις επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Όλοι οι υπόλοιποι ταξιδιώτες συνέχισαν κανονικά την επιστροφή τους στα σπίτια τους, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

ptisi.jpg

Τι είναι ο νοροϊός και ποια συμπτώματα προκαλεί

Ο νοροϊός είναι ένας ιδιαίτερα μεταδοτικός ιός που προκαλεί οξεία γαστρεντερίτιδα.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, εμετούς, διάρροια και κοιλιακές κράμπες, ενώ ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν πυρετό, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως 12 έως 48 ώρες μετά την έκθεση στον ιό, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρούν μέσα σε μία έως τρεις ημέρες.

Η μετάδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω στενής επαφής με μολυσμένο άτομο, κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων ή νερού, καθώς και μέσω επιφανειών που έχουν επιμολυνθεί.

Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι αυξημένος σε χώρους όπου συνυπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα όταν υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα απομόνωσης των ασθενών.

Ωστόσο, στην περίπτωση της πτήσης από τη Ρόδο προς το Ντίσελντορφ, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ο νοροϊός ευθύνεται για τα περιστατικά αδιαθεσίας.

Η διερεύνηση συνεχίζεται, με τις αρμόδιες Αρχές να αναζητούν την αιτία των συμπτωμάτων που κινητοποίησαν τις υγειονομικές υπηρεσίες και οδήγησαν τρεις επιβάτες στο νοσοκομείο.

Tags: ΠΑΝΙΚΟΣΠΤΗΣΗΡΟΔΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων και στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω του χάους στα αεροδρόμια της Ιταλίας – Παρακάμπτουν τον ιταλικό εναέριο χώρο αεροσκάφη από την Ελλάδα
Terminal

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων και στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω του χάους στα αεροδρόμια της Ιταλίας – Παρακάμπτουν τον ιταλικό εναέριο χώρο αεροσκάφη από την Ελλάδα

16.10.2026
Τρόμος στον αέρα: Εννέα τραυματίες σε πτήση της Ryanair από αναταράξεις
Terminal

Boeing 737 της Ryanair προσγειώθηκε με καύσιμα πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας

25.09.2026

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Αρναούτογλου: Ποιές περιοχές θα επηρεάσει ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος» (Βίντεο)

29.10.2021
Βόλος: Κατήγγειλε βιασμό του παιδιού του… χωρίς να έχει – Απειλούσε πως θα τους «κάψει όλους»

Αναστάτωση από απειλητικό mail σε σχολεία της Αττικής -«Θα σας ανατινάξουμε όπως τα αδέλφια μας στο Παρίσι»

29.05.2024
Αχαΐα: Νεκρό βρέφος 10 μηνών – Το βρήκε ο πατριός του

Αχαΐα: Νεκρό βρέφος 10 μηνών – Το βρήκε ο πατριός του

11.05.2023

ΤΑΣΗ_

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Ελληνική στρατιωτική αποστολή στη Γάζα με μάχιμο τμήμα έως 150 άτομα και τεθωρακισμένα οχήματα

Γιατί έρχονται χιλιάδες sms με φύλλα πορείας σε έφεδρους μέσω gov.gr: Τι αλλάζει με την ατζέντα 2030

23.09.2026
Θεσσαλονίκη: Με δυο Αφγανούς ήταν η 13χρονη – Πήδηξε από το μπαλκόνι όταν έφτασε η Αστυνομία

Εφιαλτικές στιγμές για 34χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ντελιβεράς της επιτέθηκε και την βίασε μέσα στο AirBnb ενώ κοιμόταν

28.09.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League

Η κόντρα των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη για τα τηλεοπτικά και το πουρμπουάρ των 100.000 ευρώ στη σερβιτόρα

22.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved