Empisteutiko.gr
20.03.26 || 18:10
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Παγκόσμιο σοκ με τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε -«Έδωσαν 4,5 ώρες μάχη να τον σώσουν, αιμορραγούσε ακατάσχετα»

08.07.2022
in Ελλάδα
Παγκόσμιο σοκ με τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε -«Έδωσαν 4,5 ώρες μάχη να τον σώσουν, αιμορραγούσε ακατάσχετα»
Share TweetShareEmail

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δολοφονήθηκε, σε ηλικία 67 ετών, ενώ εκφωνούσε προεκλογική ομιλία σε μια μικρή πόλη στα δυτικά της χώρας.

Ο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας μέχρι την παραίτησή του το 2020, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ελικόπτερο μετά την επίθεση. Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK.

Ήταν η πρώτη δολοφονία εν ενεργεία ή πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας από τις ημέρες του προπολεμικού μιλιταρισμού, τη δεκαετία του 1930.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ιαπωνία: Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε την ώρα της ομιλίας του(Βίντεο)

Σίνζο Άμπε: Σε κατάσταση σοκ η Ιαπωνία από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού – Λαοθάλασσα στο σημείο της επίθεσης

09.07.2022

Πριν ανακοινωθεί ο θάνατος του Άμπε, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα καταδίκασε την επίθεση με «τον πιο έντονο τρόπο», ενώ ο ιαπωνικός λαός και οι παγκόσμιοι ηγέτες εξέφρασαν τον αποτροπιασμό και τη λύπη τους για τη δολοφονία, σε μια χώρα στην οποία η πολιτική βία είναι σπάνια και τα όπλα ελέγχονται αυστηρά.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία έχει από τις σκληρότερες νομοθεσίες για την οπλοχρησία και από τα πιο χαμηλά ποσοστά συμβάντων με όπλα στον κόσμο.

«Αυτή η επίθεση είναι μια πράξη βαρβαρότητας που συνέβη κατά τη διάρκεια των εκλογών -το ίδιο το θεμέλιο της δημοκρατίας μας- και είναι απολύτως ασυγχώρητη» δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, πασχίζοντας να συγκρατήσει τα συναισθήματά του.

Πλάνα και μαρτυρίες που μεταδόθηκαν από ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν την ομιλία του Άμπε να διακόπτεται από δύο δυνατούς κρότους και καπνό, με τον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό να πέφτει στο έδαφος παραπατώντας μετά τον δεύτερο πυροβολισμό.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι είχε τραυματιστεί στη δεξιά πλευρά του λαιμού του και στην αριστερή κλείδα.

Αξιωματούχος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι ο Άμπε φαινόταν να βρίσκεται σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής, όταν μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο.

Λίγες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς, μέλη της ασφάλειας του Άμπε έριξαν στο έδαφος έναν άνδρα λίγα μέτρα πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο ύποπτος φορούσε γκρι πουκάμισο, ανοιχτό καφέ παντελόνι και γκρι αθλητικά παπούτσια. Το πρόσωπό του ήταν εν μέρει καλυμμένο από χειρουργική μάσκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιχείρησε να διαφύγει πριν συλληφθεί στον τόπο του εγκλήματος.

Η αστυνομία αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Tetsuya Yamagami, έναν 41χρονο κάτοικο της Nara. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, η αστυνομία δήλωσε ότι το όπλο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν αυτοσχέδιο. Μια φωτογραφία έδειχνε δύο μικρούς σωλήνες που είχαν δεθεί με μαύρη μονωτική ταινία.

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης και της κατάληξης του Σίνζο Αμπε
Ο Αμπε πυροβολήθηκε περίπου στις 11:30 π.μ. τοπική ώρα στη Νάρα, ανατολικά της Οσάκα, καθώς εκφωνούσε προεκλογική ομιλία στο δρόμο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αρχικά με ασθενοφόρο και στη συνέχεια με ιατρικό ελικόπτερο.

Ο Άμπε έφτασε στο νοσοκομείο σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής στις 12:20 τοπική ώρα, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νάρα.

Σε συνέντευξη Τύπου αρκετές ώρες μετά τον πυροβολισμό, ο συγκινημένος πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα επιβεβαίωσε ότι ο Άμπε βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και υποβαλλόταν σε επείγουσα θεραπεία.

Ο αδελφός του Άμπε, υπουργός Άμυνας της χώρας, δήλωσε ότι του γίνεται μετάγγιση αίματος.

Στις 17:03 τοπική ώρα ανακοινώθηκε ότι ο Σίνζο Αμπε είναι νεκρός, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νάρα.

Αιμορραγούσε ακατάσχετα ο Σίνζο Αμπε
Σε συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο, οι γιατροί δήλωσαν ότι ο πρώην ηγέτης πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία και ότι η σφαίρα που τον σκότωσε είχε εισχωρήσει αρκετά βαθιά ώστε να φτάσει στην καρδιά του.

Ο Άμπε αιμορραγούσε συνεχώς και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την αιμορραγία, δήλωσαν οι ιατρικοί αξιωματούχοι.

Είκοσι γιατροί συμμετείχαν στην προσπάθεια περίθαλψης του πρώην ηγέτη της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Αρχικά ήταν 10, αλλά αργότερα κρίθηκε ότι ο αριθμός τους έπρεπε να διπλασιαστεί, εξήγησαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου που έδωσαν συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Ο γιατρός που παραχώρησε τη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι δεν είχαν εντοπιστεί ζωτικά σημεία μέχρι τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι ο Αμπε έπεσε σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής στον τόπο του εγκλήματος.

Ανέφερε ακόμη ότι οι γιατροί επί 4,5 ώρες έδιναν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την αιμορραγία, του έκαναν μετάγγιση, χρησιμοποιώντας περισσότερες από 100 μονάδες αίματος.

Επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν δύο τραύματα, που πιστεύεται ότι ήταν τραύματα από σφαίρες, αλλά είπε ότι οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν σφαίρες κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Tags: ΣΙΝΖΟ ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια κι ας μην υπάρχει μητέρα
Ελλάδα

«Ναι» στο δικαίωμα υιοθεσίας ανηλίκου από ομόφυλα έγγαμα ζευγάρια, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας – Δημοσιεύθηκε η απόφαση

20.03.2026
Παναγιώτης Ψωμιάδης: Πιτσιρικάς ήμουν ένα αγρίμι, το όνειρό μου ήταν να γίνω δεσπότης(Βίντεο)
Ελλάδα

Κάθειρξη 10 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τα «45άρια» στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης

20.03.2026
Next Post

Politico: Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει χωρίς Facebook και Instagram

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ο Νίκος Αλεξανδρής νέος δικηγόρος της – «Ο Απόστολος Λύτρας είναι δράστης και όχι κατηγορούμενος»

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ο Νίκος Αλεξανδρής νέος δικηγόρος της – «Ο Απόστολος Λύτρας είναι δράστης και όχι κατηγορούμενος»

04.04.2025
Επιβάτης σε πτήση της Air China έψαχνε την τουαλέτα αλλά άνοιξε την έξοδο κινδύνου

Επιβάτης σε πτήση της Air China έψαχνε την τουαλέτα αλλά άνοιξε την έξοδο κινδύνου

09.07.2024
Γκέι φοιτητής αποβλήθηκε από τη σχολή του, επειδή έκανε βίντεο με συμβουλές για μακιγιάζ

Γκέι φοιτητής αποβλήθηκε από τη σχολή του, επειδή έκανε βίντεο με συμβουλές για μακιγιάζ

29.08.2023

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved