Βυθισμένη στο πένθος είναι η Κρήτη μετά τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Γεμιστού στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου, από τον 54χρονο Κώστα Παρασύρη, πατέρα του φίλου του νεαρού, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του έπειτα από τροχαίο δυστύχημα το 2023.
Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 54χρονος πυροβόλησε έξι φορές τον 21χρονο στη μέση του δρόμου και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία. Το έγκλημα φαίνεται πως αποτέλεσε την τραγική κορύφωση μιας μακράς περιόδου απειλών, εντάσεων και καταγγελιών ανάμεσα στις δύο οικογένειες.
Το χρονικό της φονικής επίθεσης στην Αμμουδάρα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Κώστας Παρασύρης κινούνταν το απόγευμα της Τρίτης με Peugeot 206 στη Λεωφόρο Παπανδρέου, στην περιοχή της Αμμουδάρας, έχοντας συνοδηγό τη σύζυγό του.
Όταν είδε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το κόκκινο Opel Corsa που οδηγούσε ο 21χρονος Νικήτας Γεμιστός, φέρεται να εμβόλισε το όχημά του. Οι δύο άνδρες βγήκαν από τα αυτοκίνητα και ακολούθησε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος κλώτσησε τον 54χρονο, ο οποίος στη συνέχεια έβγαλε περίστροφο και τον πυροβόλησε έξι φορές.

Ο Νικήτας σωριάστηκε αιμόφυρτος στην άσφαλτο, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο δράστης τον κλώτσησε δύο φορές ενώ βρισκόταν ήδη νεκρός στο έδαφος.
Σε βίντεο που δημοσιοποίησε το protothema.gr, διακρίνεται ο 21χρονος να βγαίνει από το όχημά του μετά τη σύγκρουση, ενώ ακούγονται οι πυροβολισμοί, μία δυνατή φωνή και συνολικά έξι κρότοι πριν καταρρεύσει στο οδόστρωμα.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ













