Empisteutiko.gr
16.02.26 || 02:43
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Οδηγός: Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου -Τι ποσά θα δοθούν τον Απρίλιο, ποιοι οι δικαιούχοι

06.04.2022
in Οικονομία
Share TweetShareEmail

Σημαντικά ενισχυμένες, λόγω των διαρκών αυξήσεων των τιμών της ενέργειας, θα είναι οι επιδοτήσεις λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου τον Απρίλιο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε χθες τον διπλασιασμό της επιδότησης για το φυσικό αέριο, ενώ στα μέσα Μαρτίου είχε αναφέρει ότι η επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί κατά 80% τον Απρίλιο.

Επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος: Τι ισχύει τον Απρίλιο
Συγκεκριμένα, για τον Απρίλιο, η επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ράλι 20% στις τιμές φυσικού αερίου λόγω καιρού και γεωπολιτικών κινδύνων

Ράλι 20% στις τιμές φυσικού αερίου λόγω καιρού και γεωπολιτικών κινδύνων

16.01.2026
Φυσικό αέριο: Ξεκινά το παζάρι στις Βρυξέλλες

Φυσικό αέριο: Ξεκινά το παζάρι στις Βρυξέλλες

19.05.2025

Τα βασικά σημεία για την επιδότηση:

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWh/μήνα αυξάνεται από 40 ευρώ τον Μάρτιο σε 72 ευρώ τον Απρίλιο, ποσοστό αύξησης 80%.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, για τις πρώτες 150 ΚWh κατανάλωσης επιδοτούμε με 270 ευρώ ανά MWh, από 150 ευρώ τον Μάρτιο.
Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 – 300 KWh επιδοτούμε με 210 ευρώ ανά MWh από 110 ευρώ τον Μάρτιο.
Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ από 53 ευρώ τον Μάρτιο αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο. Δηλαδή στα ευάλωτα νοικοκυριά επιδοτούμε με 290 ευρώ ανά MWh τις πρώτες 300 ΚWh της μηνιαίας κατανάλωσης.
Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο ανέρχεται στα 218 εκατ. ευρώ από 148 εκατ. τον Μάρτιο.
Τι θα κάνουν όσοι δεν είχαν δηλώσει αριθμό παροχής ρεύματος κύριας κατοικίας
Για τους πολίτες που στην περυσινή δήλωση εισοδήματος δεν είχαν δηλώσει αριθμό παροχής κύριας κατοικίας, στην νέα υποβολή δήλωσης θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής, και σε αυτούς θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο η επιδότηση που τους αναλογεί.

Τι ισχύει για τις φοιτητικές κατοικίες
Σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται πεδίο για την συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας. Σε αυτές τις παροχές που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η επιδότηση που τους αναλογεί θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Ηλεκτρική Ενέργεια: Η επιδότηση σε μη Οικιακά Τιμολόγια
Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές δηλαδή σε αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κ.α., η μοναδιαία τιμή της επιδότησης διπλασιάζεται από τα 65 ευρώ/MWh τον Μάρτιο στα 130 ευρώ/ΜWh τον Απρίλιο.

Επιπλέον για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής προβλέπεται ενίσχυση με πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ/MWh το σύνολο της κατανάλωσης. Άρα η συνολική μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στα 230 ευρώ/MWh. Το μέτρο αυτό αφορά 1.160.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία και υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.

Και αναδρομική επιδότηση
Επιπροσθέτως για όλες αυτές τις επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25 kva διατίθενται επιπλέον 75 εκατ. ευρώ για την αναδρομική επιδότησή του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο με στόχο να απορροφήσουμε αναδρομικά το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Η αναδρομική επιδότηση θα δοθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις ξεκινώντας από τον Απρίλιο.

Συνολικά για το μήνα Απρίλιο το σύνολο της επιδότησης για τα επαγγελματικά τιμολόγια ανέρχεται στα 313 εκατ. ευρώ από 132 εκατ. τον Μάρτιο αύξηση 137%.

Διπλασιάζεται η επιδότηση φυσικού αερίου τον Απρίλιο
Σε ό,τι αφορά τον διπλασιασμό της επιδότησης φυσικού αερίου τον Απρίλιο, ο κ. Σκρέκας δήλωσε χθες ότι ενημέρωσε με επιστολή τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, ότι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, συνεχίζεται και τον Απρίλιο η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα διαμορφωθεί σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για τη βιομηχανία και τα νοσοκομεία που προμηθεύονται φυσικό αέριο από την επιχείρηση.

Tags: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων κυκλώματος αλλοδαπών που ζημίωσε το Δημόσιο με πάνω από 100 εκατ. ευρώ
Οικονομία

Άρειος Πάγος: Υπέρ των δανειοληπτών η Ολομέλεια για τα κόκκινα δάνεια

05.02.2026
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα» και δύο στελέχη
Οικονομία

Βιολάντα: Προσπάθεια επαναλειτουργίας γραμμών παραγωγής ενώ παραμένει ο κλοιός αβεβαιότητας

02.02.2026
Next Post

Μυστήριο με τρανς γυναίκα που έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά στο Αιγάλεω

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Νέα μεγάλη έκρηξη σε τέμενος στο Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 25 νεκροί

15.10.2021
Ο Τραμπ κυριάρχησε ξανά: Συμφωνία με Ουκρανία για τα μεταλλεύματα των 500 δισ. δολαρίων

Ο Τραμπ κυριάρχησε ξανά: Συμφωνία με Ουκρανία για τα μεταλλεύματα των 500 δισ. δολαρίων

22.02.2025

Κορωνοϊός: Νέος συναγερμός στην Κίνα -Αυξήθηκαν τα κρούσματα, περισσότερες περιοχές σε lockdown

12.01.2021

ΤΑΣΗ_

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

31.01.2026
Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

22.01.2026
Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας

Λόρα: Ο πραγματικός λόγος που οι γονείς της δεν πηγαίνουν στη Γερμανία να τη βρουν

04.02.2026
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών

Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών

28.01.2026
Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τον κράτησαν ζωντανό για 6 ημέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 9 σφαίρες και μια χαριστική βολή

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τον κράτησαν ζωντανό για 6 ημέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 9 σφαίρες και μια χαριστική βολή

02.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved