Empisteutiko.gr
03.11.26 || 10:40
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης νέος γραμματέας της ΝΔ, μετά την εκλογή του οι παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα

05.06.2026
in Πολιτική
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης νέος γραμματέας της ΝΔ, μετά την εκλογή του οι παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα
Share TweetShareEmail

Μετά από μακρά περίσκεψη ως προς το πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει τα οργανωτικά ηνία στη Νέα Δημοκρατία και να «τρέξει» εν πολλοίς το κόμμα στην προεκλογική περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και «τραβάει χαρτί» από το υπουργικό του συμβούλιο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος τον νυν αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη, η εκλογή του οποίου θα επιβεβαιωθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 16:00 «με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την εκλογή νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής» όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη ΝΔ.

Η επιλογή Κυρανάκη συνιστά μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από μέρους του κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό upgrade του αναπληρωτή υπουργού σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, καθώς μετά τα συλλαλητήρια των Τεμπών εκλήθη τον Μάρτιο του 2025 να αναλάβει την «καυτή πατάτα» της αναβάθμισης του σιδηροδρόμου και εν γένει των μεταφορών. Στα του σιδηροδρόμου ο κ. Κυρανάκης έκανε αυταπόδεικτα δουλειά, καθώς προχώρησε το έργο της τηλεδιοίκησης, η οποία θα είναι έτοιμη εντός του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα πλέον τα τρένα φέρουν ηλεκτρονικό πομποδέκτη και εκπέμπουν με ακρίβεια δευτερολέπτου τη θέση τους στη γραμμή.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Έκρηξη στην Πλάκα: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα ερείπια του κτιρίου – Αγωνία για πέντε αγνοούμενους

Έκρηξη στην Πλάκα: Στη φυλακή οι τρεις κλέφτες χαλκού – «Είμασταν εκεί, δεν έχουμε καμία σχέση»

02.11.2026
Απάτη με ΜΚΟ: Η σύζυγος του Φιρινίδη είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση χρημάτων από άλλη ΜΚΟ

Ποια είναι η σύντροφος του Φιρινίδη που επίσης συνελήφθη για την ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» – Το εικονικό διαζύγιο και οι εταιρείες τους

02.11.2026

Ο κ. Κυρανάκης ασχολήθηκε, επίσης, επισταμένως με την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, τη μείωση των χρονοαποστάσεων στο μετρό, ενώ παράλληλα επί των ημερών του ξεκίνησε η ολοήμερη λειτουργία του μετρό τα Σάββατα. Εισηγήθηκε τον νέο ΚΟΚ-αν και είχε γίνει σχετική προεργασία και από άλλες πολιτικές ηγεσίες-συγκρούστηκε με τους συνδικαλιστές των ταξί, ενώ επίσης διαμορφώνει νέο, αυστηρότερο πλαίσιο για τα πατίνια. Όλο αυτό το διάστημα παράλληλα «έτρεξε» με βάση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο εκπνέει τον Αύγουστο.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι ο κ. Κυρανάκης ανταποκρίθηκε στον πυρήνα της αποστολής που του ανατέθηκε και πλέον περνά στην επόμενη πίστα, καλώντας να γυρίσει όλη την Ελλάδα και να «ζεστάνει» τον κομματικό μηχανισμό.

Δεν θα είναι μόνος βεβαίως, καθώς δίπλα του θα έχει έμπειρα στελέχη, όπως τον σύμβουλο του πρωθυπουργού για τα κομματικά Θανάση Νέζη, τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Σμυρλή και τον γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Στέλιο Κονταδάκη. Σημειωτέον, η ΝΔ ξεκινά περιοδείες από δευτέρα με μικτά κλιμάκια. Η αρχή γίνεται από τις Σέρρες, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Κώστα Κατσαφάδου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν ότι «η επιλογή Κυρανάκη είναι άλλη μια κίνηση έμπρακτης στήριξης του πρωθυπουργού στην γενιά των 30αρηδων του κόμματος οι οποίοι συνδυάζουν κομματική εμπειρία, παραστάσεις και ένσημα, όπως αντίστοιχα είχε γίνει και η επιλογή του Παύλου Μαρινάκη το 2021 για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, αλλά και πολλών άλλων κυβερνητικών στελεχών και υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

Επισημαίνουν, επίσης, ότι ο κ. Κυρανάκης είναι άνθρωπος πολύ κοντά στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς βρισκόταν στην ομάδα του πρωθυπουργού κατά την εκστρατεία διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΔ το 2015-2016.

Κεντρικό ζητούμενο για τον νέο Γραμματέα της ΝΔ θα είναι, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, όλα τα στελέχη να «ιδρώσουν τη φανέλα».

Ο σταυρός και οι προσθήκες στην κυβέρνηση

Ο κ. Κυρανάκης παράλληλα δεν πρόκειται να αποστεί του σταυρού προτίμησης και άρα δεν θα μετακομίσει από τον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, όπου εξελέγη για πρώτη φορά το 2019 και επανεξελέγη του 2023. Θα είναι ο τρίτος γραμματέας της ΝΔ που θα δώσει ταυτόχρονα και τη μάχη του σταυρού, πέρα από την κομματική μάχη. Το ίδιο είχαν κάνει το 2004 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ήταν και ο πρώτος αιρετός γραμματέας από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά και ο Λευτέρης Ζαγορίτης το 2009. Πρόκειται για εκλογικό ρίσκο, αλλά παράλληλα και για σημαντική ευκαιρία για τον κ. Κυρανάκη να αναβαθμίσει το πέρασμά του στον κομματικό μηχανισμό.

Μετά την τυπική εκλογή του στα νέα του καθήκοντα το απόγευμα της Τετάρτης θα αποχωρήσει από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών. Κατά συνέπεια την Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς ούτως ή άλλως πρέπει να οριστεί διάδοχος του Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ με επιστροφή στην κυβέρνηση-σε θέση υφυπουργού Εξωτερικών-φλερτάρει ο Τάσος Χατζηβασιλείου, του οποίου η εμπλοκή στον ΟΠΕΚΕΠΕ βαίνει προς αρχειοθέτηση με βάση την εισαγγελική διάταξη.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη και αντιπολίτευση: Ενώ είναι ζητούμενο η ενότητα, εσείς ανασύρετε αφορμές διχασμού, δείτε live από τη Βουλή
Πολιτική

Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

01.11.2026
Άδωνις Γεωργιάδης – Κυριάκος Βελόπουλος: Καβγάς στη Βουλή για το πόθεν έσχες των βουλευτών – «Ντροπή για τους συναδέλφους», «είσαι εθνικός ψεύτης»
Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης – Κυριάκος Βελόπουλος: Καβγάς στη Βουλή για το πόθεν έσχες των βουλευτών – «Ντροπή για τους συναδέλφους», «είσαι εθνικός ψεύτης»

29.10.2026
Next Post
Αυτοκτόνησε στις φυλακές η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή που σχεδίασε τη δολοφονία του στην Αγία Παρασκευή

Αυτοκτόνησε στις φυλακές η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή που σχεδίασε τη δολοφονία του στην Αγία Παρασκευή

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

ΕΟΔΥ – Λύματα: Εκτίναξη του ιικού φορτίου 196% στην Ξάνθη και το Ηράκλειο

13.04.2021

Εθνική Πινακοθήκη: 49χρονος οικοδόμος πατέρας 2 παιδιών ο δράστης της κλοπής του Πικάσο και του Μοντριάν

29.06.2021
Ψυχικό: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για χειροβομβίδα

Πειραιάς: 43χρονη «αποκλειστική νοσοκόμα» έκλεψε ασθενείς και συνοδούς σε νοσοκομείο και τραυμάτισε νοσηλεύτρια και αστυνομικό

20.03.2024

ΤΑΣΗ_

Επιχείρηση «Ετοιμότητα»: Η λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να γεμίσουν τα ντουλάπια τους για 3 έως 10 ημέρες

Επιχείρηση «Ετοιμότητα»: Η λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να γεμίσουν τα ντουλάπια τους για 3 έως 10 ημέρες

30.10.2026
«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Αυτός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης που μέσω ΜΚΟ έκλεβε χρήματα που προορίζονταν για παιδιά

Αυτός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης που μέσω ΜΚΟ έκλεβε χρήματα που προορίζονταν για παιδιά

31.10.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026
Ποια εστιατόρια κέρδισαν αστέρια Michelin: Η έκπληξη από τη Σαντορίνη, ο χάρτης με τις διακρίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ποια εστιατόρια κέρδισαν αστέρια Michelin: Η έκπληξη από τη Σαντορίνη, ο χάρτης με τις διακρίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

20.10.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved