Empisteutiko.gr
07.11.25 || 17:00
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ο Ερντογάν ξεπερνά τα όρια: Συνέλθετε! – Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών τώρα

09.06.2022
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Τουρκία: Σωματοφύλακας του Ερντογάν πέθανε σε προεδρικό ταξίδι – Πληροφορίες ότι δηλητηριάστηκε
Share TweetShareEmail

Ερντογάν μαινόμενος, μίλησε για εργαλειοποίηση του ΝΑΤΟ ενώ αναφέρθηκε ακόμα και στην μουσουλμανική κοινότητα στης Θράκης

Όλη την ατζέντα των διεκδικήσεων της Τουρκίας άνοιξε στη νέα επίθεση του εναντίον της Ελλάδας ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της άσκησης «EFES 2022».

Οι ρητορικές κορώνες Ερντογάν αυτή τη φορά έδειξε να ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό, καλώντας την Ελλάδα να «μαζέψει τα μυαλά της».

Μίλησε ακόμα για προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ από την πλευρά της Αθήνας, σε σχέση και με τη διεκδίκηση της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών, ενώ αναφέρθηκε ακόμα και στην μουσουλμανική κοινότητα στης Θράκης.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κόντρα Ερντογάν – Μερτς για Γάζα και ΕΕ: «Στη Γερμανία δεν βλέπετε τη γενοκτονία;»

Κόντρα Ερντογάν – Μερτς για Γάζα και ΕΕ: «Στη Γερμανία δεν βλέπετε τη γενοκτονία;»

30.10.2025
Συμφωνία Τουρκίας – Βρετανίας για την προμήθεια 20 Eurofighter – Στα 10,74 δισ. δολάρια η αξία του deal

Συμφωνία Τουρκίας – Βρετανίας για την προμήθεια 20 Eurofighter – Στα 10,74 δισ. δολάρια η αξία του deal

27.10.2025

«Πρωτοφανές θράσος» των Ελλήνων

«Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, λυπούμαστε που διαπιστώνουμε στρατηγικές που απειλούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, όπως αυτά προβλέπονται βάσει διεθνών συνθηκών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να διατηρούνται στην ημερήσια διάταξη με ένα πρωτοφανές θράσος, καθώς καταφεύγουν σε λόγια και πράξεις που απέχουν από την πραγματικότητα και είναι αντίθετα με τη λογική και το δίκαιο.

Ωστόσο, υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ενώπιον μας, που καταδεικνύουν ότι τέτοια θέματα είναι πολύ ευαίσθητα για να είναι κανείς αλαζονικός στην εγχώρια πολιτική σκηνή και θα μπορούσαν να προκαλέσουν βαριές επιπτώσεις.

Εκείνοι που σπαταλούν τους πόρους των χωρών τους, την ενέργεια και τον χρόνο με όνειρα που δεν μπορούν ποτέ να πραγματοποιηθούν, σίγουρα θα λογοδοτήσουν στην Ιστορία» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, μιλάω σοβαρά

«Καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, που είναι σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες» διεμήνυσε ο Ερντογάν.

Για να προσθέσει «δεν αστειεύομαι, σοβαρά μιλάω. Ειδικά αυτό το έθνος είναι αποφασισμένο και αν αυτό το έθνος πει κάτι, θα το ακολουθήσει».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης τόνισε «ας αφήσουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητα να κρίνει το νόημα της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιομέτρων για το νησί Καστελόριζο στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική μας χώρα και περισσότερα από 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα. Η προσπάθεια χρήσης των νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς σε διάφορες ασκήσεις και η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών σε αυτήν την παρανομία δεν έχει νόημα πέρα από το ότι είναι μια προσπάθεια που θα καταλήξει σε καταστροφή. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικές αποβάσεις στα νησιά».

Επίθεση σε ΕΕ με αιχμή και τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης

«Δεν είναι δυνατόν να φτάσετε πουθενά με αυτό» προειδοποίησε ο Ερντογάν και συνέχισε αναφέροντας «αν και η Ελλάδα είναι επίσης μέλος της ΕΕ, εξακολουθεί να ασκεί πίεση στην ‘τουρκική μειονότητα’ που ζει στη’ Δυτική Θράκη’, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της ‘Ένωσης, τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες».

Ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στην ΕΕ λέγοντας ότι «το να επιτραπεί στην Ελλάδα, η οποία καταδικάστηκε από το ΕΔΑΔ το 1999 και το 2006 για τις παράνομες πρακτικές της, να συνεχίσει την καταπιεστική της στάση είναι παράδειγμα διπλών μέτρων και σταθμών. Όταν το θέμα είναι η Τουρκία, παρακολουθούμε ως κακές τις κινήσεις εκείνων που εμφανίζονται σαν γεράκια που δεν μιλούν εναντίον της Ελλάδας, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά τρομοκρατικές οργανώσεις που περιφρονούν το ΕΔΑΔ και αντιμετωπίζουν τους αιτούντες άσυλο με κάθε είδους απάνθρωπη συμπεριφορά».

«Η υπομονή μας παρεξηγείται»

Με αιχμές και προς τη Βορειατλανική Συμμαχία, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «ως σύμμαχος που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα από κάθε άποψη εντός του ΝΑΤΟ, δεχόμαστε ήρεμα τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Βλέπουμε, όμως, ότι η υπομονή και η ψυχραιμία μας παρεξηγούνται από το συνομιλητή μας. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και τους νόμους κανενός, αλλά επίσης δεν επιτρέπει να παραβιαστούν τα δικαιώματα και οι νόμοι της».

«Έρμαιο συμφερόντων»

Υποστήριξε δε ότι η Ελλάδα πάντα ήταν έρμαιο συμφερόντων σημειώνοντας ότι «από την ημέρα που ιδρύθηκε αυτή η χώρα (σ.σ η Ελλάδα), πάντα στηριζόταν σε κάποιον και έκανε παρόμοιες κινήσεις ως έρμαιο για τα συμφέροντα κάποιων».

«Προειδοποιούμε ξανά την Ελλάδα, να μείνει μακριά από όνειρα, πράξεις και ρητορικές που θα την κάνουν να μετανιώσει, όπως έγινε πριν από έναν αιώνα και να μαζέψει τα μυαλά της. Σύνελθε!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

Διεμήνυσε δε ότι «η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει την εξουσία που της δίνουν οι διεθνείς συνθήκες για τον εξοπλισμό των νησιών, όταν αυτό χρειαστεί».

Κυπριακό

Συνέχισε και με επίθεση στην Κύπρο αναφέροντας ότι «η αμφίθυμη και επιβλητική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μας άφησε άλλη επιλογή εκτός από μια ισότιμη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη λύση στο νησί».

Όπως είπε ξεκινώντας «από την εκπαίδευση βαρέων όπλων σε ιερείς μέχρι το άνοιγμα γραφείων για τρομοκρατικές οργανώσεις, κάθε κίνηση των ελληνοκυπρίων καταδεικνύει την ορθότητα αυτής της απόφασης».

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει «τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΗΕ και άλλες διεθνείς συμβάσεις».

Ξεκαθάρισε δε ότι η Τουρκία δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει «καμία επιχείρηση στις περιοχές δικαιοδοσίας μας, ή ενέργειες εναντίον μας».

Καταλήγοντας ο τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας: «αξιότιμοι προσκεκλημένοι, εκτός από τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, έχουμε και ευθύνες που πηγάζουν από την Ιστορία και τον πολιτισμό μας. Από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τη Λιβύη, από τα Βαλκάνια μέχρι την Κεντρική Ασία, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας».

Tags: ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

H «χρυσή» ζωή του αστυνομικού που εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών – Είχε καταθέσεις 600.000 ευρώ
Ελλάδα

H «χρυσή» ζωή του αστυνομικού που εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών – Είχε καταθέσεις 600.000 ευρώ

07.11.2025
Βέροια: Ληστής πυροβόλησε ζευγάρι μέσα στο αυτοκίνητο τους – Οι εφιαλτικές στιγμές και ο αιματηρός αφοπλισμός
Ελλάδα

Βέροια: Ληστής πυροβόλησε ζευγάρι μέσα στο αυτοκίνητο τους – Οι εφιαλτικές στιγμές και ο αιματηρός αφοπλισμός

07.11.2025
Next Post

Xάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Εξασκήθηκε στην σκοποβολή, αγόρασε σφαίρες -Οι ετοιμασίες του 20χρονου που δεν πήρε κανείς χαμπάρι και πυροβόλησε τον Τραμπ

Εξασκήθηκε στην σκοποβολή, αγόρασε σφαίρες -Οι ετοιμασίες του 20χρονου που δεν πήρε κανείς χαμπάρι και πυροβόλησε τον Τραμπ

16.07.2024
Ο Δημήτρης Χούπης νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Ποιοι είναι οι αρχηγοί των τριών όπλων – Ύμνοι Μητσοτάκη για τον απερχόμενο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

Ο Δημήτρης Χούπης νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Ποιοι είναι οι αρχηγοί των τριών όπλων – Ύμνοι Μητσοτάκη για τον απερχόμενο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

12.01.2024
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το ΥΠΕΞ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει άδεια στον κρατούμενο πατέρα του μηχανοδηγού

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το ΥΠΕΞ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει άδεια στον κρατούμενο πατέρα του μηχανοδηγού

03.03.2023

ΤΑΣΗ_

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

03.11.2025
Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

05.11.2025
Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

01.11.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved