Empisteutiko.gr
24.04.26 || 12:17
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ο Αλέξης Τσίπρας «ανακατεύει την τράπουλα»: Η δυσαρέσκεια Φάμελλου, το νέο κόμμα και οι βουλευτές που θα τον ακολουθήσουν

07.10.2025
in Πολιτική
Ο Αλέξης Τσίπρας «ανακατεύει την τράπουλα»: Η δυσαρέσκεια Φάμελλου, το νέο κόμμα και οι βουλευτές που θα τον ακολουθήσουν
Share TweetShareEmail

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του πολιτικού φορέα έχει λυθεί από τον ίδιο εδώ και πολύ καιρό. Ο πρώην πρωθυπουργός ωστόσο αποφάσισε χθες Δευτέρα (6.10.2025) να κάνει το πρώτο βήμα, καθώς για την ώρα δεν διαφαίνεται η πρόθεση των προοδευτικών κομμάτων να συνεργαστούν προκειμένου να φτιάξουν έναν νέο πόλο απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την περασμένη Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σορβόνη όπου μίλησε απαντώντας στις ερωτήσεις Έλληνα φοιτητή άφησε να διαφανεί η πρόθεση του να κάνει το επόμενο βήμα αναφερόμενος στην ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος, εφόσον τα προοδευτικά κόμματα δεν καταφέρουν να συνεργαστούν.

Την ίδια άποψη, μάλιστα, εξέφρασε και στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του λέγοντας: «Αν δεν μπορούν όσοι έχουν την ευθύνη της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες τους για να προκύψει η αλλαγή, τότε θα πρέπει να γίνουμε όλοι εμείς η αλλαγή που προσδοκούμε», ανέφερε στο μήνυμα του δικαιολογώντας στην πραγματικότητα τους λόγους για τους οποίους επίσπευσε την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Νέα παρέμβαση Τσίπρα για τα εθνικά θέματα: Η κυβέρνηση της ΝΔ χειρίστηκε καταστροφικά το ουκρανικό

Αλ. Τσίπρας: Επιστρέφω για να υπάρξει σταθερότητα στον τόπο

23.04.2026
Τσίπρας: Έπρεπε να είχα κλείσει τις τράπεζες την επομένη των εκλογών – Το δημοψήφισμα, που εσείς λέτε κωλοτούμπα, ήταν κορυφαία στιγμή

Τσίπρας: Έπρεπε να είχα κλείσει τις τράπεζες την επομένη των εκλογών – Το δημοψήφισμα, που εσείς λέτε κωλοτούμπα, ήταν κορυφαία στιγμή

03.04.2026

Να σημειώσουμε πάντως ότι η μοναδική περίπτωση να μην προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο εγχείρημα του είναι τα προοδευτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά) να τα βρουν και να προχωρήσουν στις επόμενες εκλογές από κοινού απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις 20 Νοεμβρίου να παρουσιάζει το βιβλίο του και στην συνέχεια θα κάνει περιοδείες σε 4 – 5 μεγάλες πόλεις της χώρας. Όπως έχουμε αναφέρει στο newsit.gr στο βιβλίο του δεν θα υπάρχουν αναφορές μόνο για τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκείνη την εποχή έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων. Προφανώς σε αυτές τις παρουσιάσεις θα αναφέρεται στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο τα σενάρια για το κόμμα.

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να προχωρήσει στην δημιουργία του νέου κόμματος έχοντας δίπλα του νέα άφθαρτα πρόσωπα και τεχνοκράτες. Στην συνέχεια ωστόσο όταν τα πράγματα θα μπουν στην τελική ευθεία αναμένεται να απευθυνθεί σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν θετικά το νέο εγχείρημα.

Στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά τη λογική που κινείται ο πρώην πρωθυπουργός έλεγε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να προχωρήσει, σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές, στη δημιουργία ενός εκλογικού συνδυασμού και όχι αυτομάτως σε ένα κόμμα. Και από εκεί πέρα θα συμπεριλάβει τα πολιτικά στελέχη που ο ίδιος επιθυμεί στις λίστες του.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι χθες με το μήνυμα του άφησε να διαφανούν οι προθέσεις του για το μέλλον λέγοντας: «Θέλω να απευθυνθώ στους συντρόφους μου, σε όλους όσους πορευτήκαμε μαζί ως εδώ και μοιραστήκαμε αγώνες, αγωνίες, ελπίδες και όνειρα. Δεν θα είμαστε αντίπαλοι. Και ίσως σύντομα να ταξιδέψουμε πάλι μαζί σε πιο όμορφες θάλασσες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «παραιτούμαι από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παραιτούμαι από την πολιτική δράση».

Το παρασκήνιο

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν παραιτηθεί – την απόφαση λένε πληροφορίες την είχε πάρει από το καλοκαίρι – χθες το πρωί τηλεφώνησε στον Σωκράτη Φάμελλο, όπου του εξέφρασε την απόφαση του να αποχωρήσει από το κόμμα. Ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ του είπε ότι διαφωνεί, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ανένδοτος.

Με το άκουσμα της είδησης τα στελέχη του πάγωσαν. Πάγωσαν όλοι. Και αυτοί που είναι υπέρ του νέου εγχειρήματος και αυτοί που είναι κατά. Οι μεν πρώτοι γιατί δεν θέλουν να χαρακτηριστούν αποστάτες φεύγοντας από το κόμμα τους, οι άλλοι γιατί φοβούνται ότι θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρώτη παραίτηση του από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τρεις διασπάσεις λένε στελέχη της Κουμουνδούρου που βλέπουν με επιφυλακτικότητα το όλο εγχείρημα. Ελπίζουμε τώρα να μην μας διαλύσει» έλεγαν τα στελέχη που διαφωνούν με τις κινήσεις Τσίπρα.

Οι εντός και οι εκτός

Να θυμίσουμε ότι εκτός του νέου φορέα αναμένεται να μείνουν ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης αλλά και η Ρένα Δούρου.

Κοντά στον Αλέξη Τσίπρα τη συγκεκριμένη στιγμή βρίσκονται ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Δημήτρης Λιάκος, ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο Μιχάλης Καλογήρου, και ο πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος.

Από τους βουλευτές θα μπορούσαν να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα η Ολγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Συμεών Κεδίκολγου, ο Κώστας Μπάρκας, ο Χάρης Μαρουλάκης, ο Γιώργος Γαβρήλος, ο Γιώργος Ψυχογιός, η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μίλτος Ζαμπάρας, ο Γιώργος Παπαηλιού, η Μαρίνα Κοντοτόλη κ.α.

Υπάρχουν και στελέχη του κομματικού μηχανισμού τα οποία θα μπορούσαν να συστρατευθούν με το νέο εγχείρημα Τσίπρα. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι του εκπροσώπου τύπου Κώστα Ζαχαριάδη, του γραμματέα Στέργιου Καλπάκη, που σήμερα βρίσκονται δίπλα στον Σωκράτη Φάμελλο.

Προφανώς η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι και η καλύτερη. Ήδη τα στελέχη του κόμματος προβληματίζονται για το πώς θα αποτυπωθεί η παραίτηση Τσίπρα στις νέες δημοσκοπήσεις.

protothema.gr

 

Tags: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΝΕΟ ΚΟΜΜΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Στην Αθήνα σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν – Ο ρόλος της Ελλάδας στην κρίση στη Μέση Ανατολή και η αποθέωση Τραμπ στη χώρα μας
Πολιτική

Στην Αθήνα σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν – Ο ρόλος της Ελλάδας στην κρίση στη Μέση Ανατολή και η αποθέωση Τραμπ στη χώρα μας

24.04.2026
Νέα παρέμβαση Τσίπρα για τα εθνικά θέματα: Η κυβέρνηση της ΝΔ χειρίστηκε καταστροφικά το ουκρανικό
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Επιστρέφω για να υπάρξει σταθερότητα στον τόπο

23.04.2026
Next Post
Νοσοκομείο «Αττικόν»: Χορήγησαν λάθος αντιβιοτικό σε 22χρονη – Συνελήφθησαν δύο νοσηλεύτριες

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Χορήγησαν λάθος αντιβιοτικό σε 22χρονη – Συνελήφθησαν δύο νοσηλεύτριες

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε αστυνομικό που έσπασε την καραντίνα και έκανε βόλτες

11.05.2021
Συγκλονιστικό βίντεο: Πελώρια κύματα «καταπίνουν» κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική

Συγκλονιστικό βίντεο: Πελώρια κύματα «καταπίνουν» κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική

03.01.2024
Λάκης Γαβαλάς: Μου κατέσχεσαν οικόπεδο στην Κάτω Κηφισιά που δεν το θυμόμουν κιόλας

Λάκης Γαβαλάς: Μου κατέσχεσαν οικόπεδο στην Κάτω Κηφισιά που δεν το θυμόμουν κιόλας

24.03.2025

ΤΑΣΗ_

Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026
Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved