Empisteutiko.gr
05.08.25 || 02:51
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Νίκος Σειραγάκης: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκισή του

04.04.2023
in Ελλάδα
Νίκος Σειραγάκης: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκισή του
Share TweetShareEmail

Παρενέβη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στο μείζον θέμα της υφ’ όρων αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Ειδικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε, προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ή όχι.

Εάν ο κ. Ντογιάκος διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ή υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό, ενδέχεται να προχωρήσει σε αναίρεση του βουλεύματος.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν πιστεύω ότι ο Πέτρος έκανε κάτι τόσο βλαβερό» κατέθεσε η Βάνα Μπάρμπα

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την καταδίκη του για δύο απόπειρες βιασμού

15.07.2025
Άρειος Πάγος: Τούρκος κρατούμενος έκοψε τις φλέβες του την ώρα της δίκης

Άρειος Πάγος: Τούρκος κρατούμενος έκοψε τις φλέβες του την ώρα της δίκης

08.07.2025

Καταδικάστηκε το 2011 για 36 ασέλγειες και βιασμούς ανηλίκων

Σάλο έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος το 2011 είχε καταδικαστεί για 36 ασέλγειες και βιασμούς ανηλίκων. Τον δρόμο της εξόδου από την φυλακή με περιοριστικούς όρους του «έδειξε» το  Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου με ψήφους 2 προς 1, παρά το γεγονός ότι το 2020, όταν είχε αποφυλακιστεί κατ’  εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων για τους καταδίκους που κάνουν μεροκάματα στη φυλακή, είχε παραβιάσει τους όρους που του είχαν τεθεί και είχε οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές.

Ο Σειραγάκης, πρώην προπονητής μπάσκετ, είχε καταδικαστεί τόσο πρωτόδικα όσο και από το Εφετείο για κατάχρηση σε ασέλγεια, απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια και βιασμούς σε βάρος ανήλικών αθλητών σε κάθειρξη 401 ετών και κατά συγχώνευση σε 220 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με τον παλαιό Ποινικό Κώδικα το ανώτατο πλαφόν της εκτιτέας ποινής για τον παιδόφιλο – προπονητή ήταν τα 25 χρόνια, αλλά με το νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίσθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε στα 20 χρόνια. Αν ίσχυε ο προγούμενος κώδικας, ο Σειραγάκης θα έμενε άλλα τρία χρόνια στη φυλακή – συνολικά 15 – πριν μπορέσει να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Η πρώτη αποφυλάκιση

Ο παιδόφιλος εξέτειε την ποινή του στις φυλακές Γρεβενών, από όπου αποφυλακίστηκε το 2020, με απόφαση   του συμβουλίου πλημμελειοδικών Γρεβενων, υπό τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση εντός του δήμου Καλαμαριάς, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μέσα σε λίγες ημέρες – και ενώ είχε ήδη παρέμβει ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου –  παραβίασε τον πρώτο όρο, καθώς εντοπίστηκε στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης – και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Στις φυλακές οδηγήθηκε  και πάλι   με  βούλευμα  του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, που αποφάσισε ότι υπήρξε σκόπιμη παραβίαση των όρων αποφυλάκισης, αλλά και δεν τηρήθηκαν πλήρως τα ουσιαστικά – κοινωνικά κριτήρια για την αποφυλάκισή του.

Στην συνέχεια μετήχθη στις φυλακές  της Τριπολεως, στις οποίες κατά κανόνα κρατούνται άτομα που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, όπως είναι βιασμός, ομαδικός βιασμός, βιασμός ανηλίκου. Υπενθυμίζεται, ότι στις φυλακές της Τρίπολης «φιλοξενήθηκαν» οι Δημήτρης Λιγνάδης, Πέτρος Φιλιππίδης, κ.ά.

Η νέα αίτηση του παιδόφιλου

Από εκεί υπέβαλε νέα αίτηση αποφυλάκισης πριν ένα έτος. Η αίτηση αποφυλάκισής του απορρίφθηκε στις αρχές του 2022 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Στην συνέχεια άσκησε έφεση η οποία, με οριακή πλειοψηφία (2 υπέρ ένας κατά), έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου και έτσι αποφυλακίστηκε, με περιοριστικούς όρους, αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Η πλειοψηφία του  Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου στήριξε την  κρίση της στα κοινωνικά, ουσιαστικά κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, οι εφέτες του Ναυπλίου έλαβαν υπόψη του ότι Νίκος Σειραγάκης εντός των φυλακών είχε επιδείξει άψογη συμπεριφορά, παρακολουθούσε μαθήματα  σε σχολείο, εργαζόταν μέσα στις φυλακές, συμμετείχε σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και τον παρακολουθούσε ψυχολόγος.

Ακόμη, οι εφέτες έλαβαν υπόψη τους ότι ήδη είχε λάβει άδειες από τις φυλακές των Γρεβενών πριν το έτος 2019 από 5 έως 7 ημέρες λόγω καλής διαγωγής και τήρησε απαρέγκλιτα την ώρα και ημέρα επιστροφής του στο κατάστημα κράτησης.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Βαγγέλης Μουνδριανάκης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης, ο οποίος είχε παρασταθεί στις δίκες των θυμάτων, είπε στο protothema.gr ότι ο αποφυλακισθείς παιδόφιλος δεν έχει ζητήσει συγγνώμη μέχρι τώρα, από τα θύματά του, ενώ δεν έχει αποκατασταθεί η ψυχή του υγεία.

Οι περιοριστικοί  όροι που επεβλήθησαν στον Νίκο  Σειραγάκη, μεταξύ των άλλων, είναι να παρουσιάζεται  δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη, να μην συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς την παρουσία ή τη συναίνεση εκείνων την που έχουν την επιμέλεια τους, να διαμένει στην περιοχή που έχει οριστεί από το δικαστήριο και να επισκέπτεται μία φορά το μήν

Tags: ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣΝΙΚΟΣ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της Αθηνάς Παπαχρήστου: Ήχησε η σειρήνα του ασθενοφόρο που είχε δωρίσει στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου
Ελλάδα

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της Αθηνάς Παπαχρήστου: Ήχησε η σειρήνα του ασθενοφόρο που είχε δωρίσει στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου

04.08.2025
Παλαιό Φάληρο: Βρέθηκαν τα ρούχα της μητέρας που φορούσε τη μέρα του θανάτου της 3χρονης
Ελλάδα

Παλαιό Φάληρο: Βρέθηκαν τα ρούχα της μητέρας που φορούσε τη μέρα του θανάτου της 3χρονης

04.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Φωτιά στο δάσος της Δαδιάς: Άρχισε να βρέχει στον Έβρο

Φωτιά στο δάσος της Δαδιάς: Άρχισε να βρέχει στον Έβρο

25.07.2022
Τεράστιο πτερύγιο «καρχαρία» εμφανίζεται σε παραλία και προκαλεί πανικό στους λουόμενους (VIDEO)

Τεράστιο πτερύγιο «καρχαρία» εμφανίζεται σε παραλία και προκαλεί πανικό στους λουόμενους (VIDEO)

12.07.2023
Πύργος: Ιερέας πήρε διαζύγιο από την παπαδιά γιατί εκείνη έριχνε…ταρώ

Αγία Παρασκευή: Μεθυσμένος ιερέας γύρισε σπίτι χωρίς ράσο και σταυρό – Τον έδιωξε η παπαδιά

13.10.2024

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

09.07.2025
Μουρτζούκου για το εγκεφαλικό επεισόδιο της μητέρας της: «Θα στεναχωρηθώ αν πάθει κάτι κακό» [βίντεο]

Ειρήνη Μουρτζούκου: Δέχθηκε επίθεση στη φυλακή

19.07.2025
Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη

Χειρoπέδες σε γνωστό TikToker για εκβιασμό – Χτύπησε αστυνομικό κατά τη σύλληψή του

12.07.2025
Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

11.07.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved