Είναι νέος ωραίος και μαγειρεύει καλά, ο λόγος για τον niko.lo ο οποίος θα μας δείχνει γευστικές συνταγές με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός έχει.
Η νέα στήλή του empisteutiko_ είναι εδώ και θα σας τρέχουν τα σάλια!
Φύγαμε για Γαλλία!
ΥΛΙΚΑ
6 λευκά κρεμμύδια
60γρ beef stock αλλιώς λέγετε demi glacé ή κατεβασμένος μοσχαρίσιος ζωμός (υπάρχει και έτοιμος σε όλα τα σούπερ μάρκετ )
100 γρ κόκκινο κρασί
Μια κουταλιά αλεύρι
Θυμάρι 500-700γρ νερό
150γρ γκούντα τριμμένο
Μια γαλλική μπαγκέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ιση ποσότητα βούτυρο και ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και αρχίζουμε να τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με μια πρεζα αλατι που θα βοηθήσει να βγάλουν τα υγρά τους έτσι ώστε να καραμελώσουν καλύτερα.
(Η διαδικασία θα πάρει 20-25 λεπτά με ανακάτεμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα)
Έπειτα προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι ανακατεύουμε και σβήνουμε και το κρασί.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το beef stock Ένα κλωνάρι φρέσκο θυμάρι ή μισή κουταλιά αποξηραμένο και προσθέτουμε νερό μέχρι να έρθει σε μια υφή πηχτής σούπας.
Μόλις πάρει μια βράση ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή σε μικρά προσθέτουμε την σούπα
Απλώνουμε μια στρώση τριμμένο γκούντα πάνω από το τυρί μια στρώση από την μπαγκέτα και ξανά μια στρώση τυριού
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στο γκριλ για 10-15 λεπτάκια
Μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί και είμαστε έτοιμοι
Καλή όρεξη!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ TIKTOK
@nikolo.cookinghouse 🧅🍲FRENCH ONION SOUP🍲🧅#fy #fyp #viral #tiktokfood #greektiktok #μαγειρική #mpesfypgamw #magessasexw #frenchonionsoup #soup @varvitsiotis.g ♬ I Need A Dollar – 𝐦𝐚𝐫𝐢𝐞-𝐬𝐨𝐩𝐡𝐢𝐞