Empisteutiko.gr
20.08.26 || 03:51
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Νέο ρατσιστικό σόου Τραμπ στη Νέα Υόρκη – “Νησί σκουπιδιών” το Πουέρτο Ρίκο

28.10.2024
in Κόσμος
Ο Τραμπ υπόσχεται να απελευθερώσει τους καταδικασμένους για την επίθεση στο Καπιτώλιο, αν επανεκλεγεί
Share TweetShareEmail

Στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ επιτίθεται στη Χάρις και υπόσχεται ότι θα ξεκινήσει “το μεγαλύτερο πρόγραμμα απέλασης στην αμερικανική ιστορία”

Το Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη γέμισε την Κυριακή (27/10) με τα κόκκινα καπελάκια των υποστηρικτών του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο σωτήρας των ΗΠΑ τις οποίες «κατέστρεψε» η Κάμαλα Χάρις, σε μια προεκλογική συγκέντρωση που σημαδεύτηκε από προσβολές εις βάρος των μεταναστών και κυρίως των Πορτορικανών.

Ο Τραμπ, που υπήρξε διασημότητα της Νέας Υόρκης επί δεκαετίες, ήθελε να εκμεταλλευθεί αυτή την ευκαιρία, «στο πιο διάσημο στάδιο του κόσμου» χωρητικότητας 20.000 ατόμων, για να παρουσιάσει τα τελευταία του επιχειρήματα κατά της αντιπάλου του Κάμαλα Χάρις, αν και η τελευταία φορά που η πολιτεία της Νέας Υόρκης υποστήριξε Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο ήταν το 1984.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Σε κόκκινο συναγερμό ξανά ο Περσικός Κόλπος: Οι ΗΠΑ έπληξαν δεξαμενόπλοιο και στρατιωτική εγκατάσταση στο Κεσμ

Το Ιραν προειδοποιεί ότι περνά σε «πλήρη επίθεση» μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

18.08.2026
Φανταστική η Ελλάδα, μας έχει βοηθήσει σε πολλά, λέει ο Τραμπ – Τρομερός τύπος ο Μητσοτάκης

Ο Τραμπ απειλεί το Ομάν: Αν μπει στη μέση για το Ιράν, θα το βομβαρδίσουμε ανελέητα

17.08.2026

Ο Τραμπ αναφέρθηκε για πολύ ώρα στα σχέδιά του να σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση και να απελάσει μετανάστες, τους οποίους χαρακτήρισε «κακούς και αιμοδιψείς εγκληματίες».

Εκλογές ΗΠΑ: Πώς θα ψηφίσει η ελληνοαμερικανική κοινότητα;

«Την πρώτη ημέρα (της προεδρίας μου) θα ξεκινήσω το μεγαλύτερο πρόγραμμα απέλασης στην αμερικανική ιστορία», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.

«Θα σώσω κάθε πόλη και κωμόπολη που έχει κατακλυστεί και καταληφθεί» από τους μετανάστες, εξήγησε προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκόμενων.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη Χάρις «άτομο με χαμηλή νοημοσύνη», κατηγορώντας την ότι «κατέστρεψες τη χώρα (…) Κάμαλα απολύεσαι, φύγε!».

Ο 78χρονος πρώην πρόεδρος δεσμεύθηκε να απαγορεύσει τις πόλεις καταφύγια για τους παράτυπους μετανάστες, οι οποίες αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές και να εφαρμόσουν τη μεταναστευτική πολιτική. Υποσχέθηκε επίσης να επικαλεστεί νόμο του 1798 περί του «ξένου εχθρού» και να απελάσει όλους τους μετανάστες που έχουν ποινικό μητρώο.

Ένας μακρύς κατάλογος ομιλητών, από τον πρώην παλαιστή Χαλκ Χόγκαν και τον πρώην παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον ως τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, τον πρώην ανεξάρτητο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και τους γιους του Τραμπ, τον Έρικ και τον Ντον Τζούνιορ, άνοιξαν την εκδήλωση.

Κάποιοι έκαναν ρατσιστικά και μισογυνικά σχόλια για να ζεστάνουν το κοινό.

Ο Τζουλιάνι, πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Χάρις «βρίσκεται στο πλευρό των τρομοκρατών» στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Από τη σκηνή ένας σύμβουλος του Τραμπ, ο Στίβεν Μίλερ που ανήκει στην σκληρή δεξιά, τόνισε ότι «η Αμερική είναι για τους Αμερικανούς και μόνο για τους Αμερικανούς», ενώ ο 60χρονος Ντέιβιντ Ρεμπ, ένας ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ εργαζόμενος σε εταιρεία καθαριότητας και κάτοικος Κουίνς, χαρακτήρισε τη Χάρις «αντίχριστο» και κράτησε έναν σταυρό μπροστά στο πλήθος που χειροκροτούσε.

Ο κωμικός Τόνι Χίντσκλιφ ειρωνεύτηκε ότι στους ισπανόφωνους «αρέσει να κάνουν μωρά» και αποκάλεσε το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος στην Καραϊβική, «νησί σκουπιδιών που επιπλέει στη μέση του ωκεανού».

Η Ντανιέλ Άλβαρες, σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δήλωσε στο Reuters ότι το αστείο για το Πουέρτο Ρίκο «δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του προέδρου Τραμπ ή της προεκλογικής του εκστρατείας».

Οι κάτοικοι του Πουέρτο Ρίκο είναι Αμερικανοί πολίτες, αλλά δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές στις ΗΠΑ. Ωστόσο εκατομμύρια Πορτορικάνοι που έχουν μετοικήσει στην ηπειρωτική χώρα μπορούν να ψηφίσουν και μεγάλη κοινότητά τους ζει στην αμφίρροπή πολιτεία Πενσιλβάνια.

Νωρίτερα χθες η Χάρις επισκέφθηκε πορτορικάνικο εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια, τη μεγαλύτερη πόλη της Πενσιλβάνια και ανήρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο δεσμεύθηκε «να επενδύσει στο μέλλον του Πουέρτο Ρίκο».

Το 2016 η αντίπαλος του Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον, τον είχε κατηγορήσει ότι «αναπαρέστησε» μια φιλοναζιστική συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν το 1939, πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι επικριτές του Ρεπουμπλικάνου τον κατηγορούν εδώ και καιρό ότι ενισχύει τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής χρησιμοποιώντας ρατσιστική φρασεολογία.

«Σήμερα αυτό είναι το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Χαλκ Χόγκαν χθες. Απέρριψε εξάλλου τις κατηγορίες ότι ο Ρεπουμπλικάνος είναι φασίστας: «Δεν βλέπω ναζί εδώ», είπε.

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, ο οποίος στηρίζει την επανεκλογή του Τραμπ μέσω της πλατφόρμας του Χ και της τεράστιας περιουσίας του, έγινε δεκτός από το πλήθος που φώναζε: «Ίλον, Ίλον». «Αυτή η θετική ενέργεια είναι η ουσία της Αμερικής», απάντησε.

Ο Τραμπ στην ομιλία του ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση σήμερα σε σχέση με πριν τέσσερα χρόνια. Ανακοίνωσε νέα πολιτική για την παροχή φοροαπαλλαγών για όσους φροντίζουν έναν γονέα ή άλλο μέλος της οικογένειάς τους.

Μάλιστα καυχήθηκε για την εξωτερική πολιτική του στη διάρκεια της προεδρίας του και τόνισε ότι όσο είναι πρόεδρος δεν θα ξεκινήσει νέους πολέμους. Αν και πρόσθεσε ότι αν ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, «θα τους σκίσουμε».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Χάρις και τον Τραμπ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣΗΠΑΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Παίρνει μέτρα η Φινλανδία λόγω των drones: Κλείνει μέρος του εναέριου χώρου, περιορίζεται η θαλάσσια κυκλοφορία κοντά στη Ρωσία
Επιλογές Συντακτών

FT: Το Ιράν εξετάζει να χτυπήσει αμερικανικούς στόχους στην Ευρώπη αν ο Τραμπ κλιμακώσει τον πόλεμο

19.08.2026
«Ζώνη της Φωτιάς»: Ποια είναι η περιοχή όπου συμβαίνει το 90% των σεισμών – Ποιες χώρες κινδυνεύουν
Κόσμος

«Ζώνη της Φωτιάς»: Ποια είναι η περιοχή όπου συμβαίνει το 90% των σεισμών – Ποιες χώρες κινδυνεύουν

18.08.2026
Next Post
Diddy: Στα «λευκά πάρτι» χόρευαν γυμνοί και τους έλουζαν με σαμπάνια – Eικόνες με ΝτιΚάπριο, Πάρις Χίλτον, Κιμ Καρντάσιαν

Diddy: Στα «λευκά πάρτι» χόρευαν γυμνοί και τους έλουζαν με σαμπάνια - Eικόνες με ΝτιΚάπριο, Πάρις Χίλτον, Κιμ Καρντάσιαν

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Δύο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο στην Άρτα

Άραχθος: Με πολυοργανικές βλάβες τα 2 παιδιά που διασώθηκαν – Έμειναν χωρίς οξυγόνο πάνω από μία ώρα

13.06.2025
Αυλωνίτου: Από τσίρκο Medrano o ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κόμμα – Κυρίτσης: Δεν θυμάμαι να έλεγες τέτοιες μαγκιές στον Τσίπρα

Αυλωνίτου: Από τσίρκο Medrano o ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κόμμα – Κυρίτσης: Δεν θυμάμαι να έλεγες τέτοιες μαγκιές στον Τσίπρα

24.10.2023
Ο Τραμπ τρελαίνει κόσμο με τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από τον Καναδά: Πήρε πίσω το 50%

Ο Τραμπ τρελαίνει κόσμο με τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από τον Καναδά: Πήρε πίσω το 50%

12.03.2025

ΤΑΣΗ_

Στο Περιστέρι το ψητοπωλείο με τα 9 κρούσματα σαλμονέλας – Η απάντησή του στα social media

Στο Περιστέρι το ψητοπωλείο με τα 9 κρούσματα σαλμονέλας – Η απάντησή του στα social media

29.07.2026
Τουρισμός για Όλους: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια

Τουρισμός για Όλους: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια

05.08.2026
Γαλάζιες σημαίες 2024: Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αφαιρέθηκε η «Γαλάζια Σημαία» από εννέα παραλίες μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους, δείτε ποιες είναι

29.07.2026
Ολική έκλειψη Ηλίου στις 12 Αυγούστου: Τι θα δούμε στην Ελλάδα και πού θα φανεί ο Ήλιος να χάνεται

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα – Πού θα είναι ορατή

12.08.2026
Απόλυτο χάος στην Θέουτα: Μετανάστες εισβάλλουν σε σπίτια κατοίκων – Σοκαριστικές εικόνες

Απόλυτο χάος στην Θέουτα: Μετανάστες εισβάλλουν σε σπίτια κατοίκων – Σοκαριστικές εικόνες

31.07.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved