Ένα νεκρό άφησε πίσω της η κακοκαιρία Erminio, που πλήττει τη χώρα από το πρωί της Τετάρτης με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.
Πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/4) στη Νέα Μάκρη, κάτω από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.
Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σοκάρουν ωστόσο οι μαρτυρίες για το πώς έγινε η τραγωδία, καθώς ο άνθρωπος που εντόπισε τον άτυχο άνδρα νεκρό, μίλησε στο MEGA για τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Νέα Μάκρη.
«Εχθές βράδυ εδώ στη γειτονιά έγινε χαμός. Ερχόταν με τόση ορμή το νερό ήταν μισό μέτρο αλλά είχε πολλή ορμή. Και εδώ στο στενό που βρέθηκε ο άνθρωπος τρία αυτοκίνητα είχαν οι παρασύρει από την ορμή του νερού. Και είχε έρθει και η πυροσβεστική και με ρωτάει ο πυροσβέστης «Παιδιά είσαστε όλοι καλά;». «Του λέω καλά, δεν βλέπετε; Δεν βλέπετε; Λέω τα αυτοκίνητα». Και ξαφνικά βλέπω κάτι από τις ρόδες. Η αλήθεια είναι ότι εγώ στην αρχή το πέρασα για σκυλί και λέω και στον πυροσβέστη λέω «κοίτα, λέω σκυλί». Τον πιάνω, μου λέει ο πυροσβέστης να τον τραβήξουμε. Και τι να δούμε: Ήταν ο άνθρωπος και ο άνθρωπος έμενε 15 μέτρα από το σπίτι. Δηλαδή κάτοικος εδώ και 2-3 χρόνια. Τώρα δεν ξέρω τι έχει γίνει με τα έργα και κατεβαίνουν εδώ και στα δύο αυτά τα στενά. Δηλαδή έχουμε πλημμυρίσει όλοι και κινδυνεύαμε. Δεν έχουμε κοιμηθεί όλη νύχτα», είπε αρχικά ο κ. Γιάννης.
«Μόλις το είδαν και τα παιδιά του ΕΚΑΒ και αυτά τα παιδιά, ήταν ήδη νεκρός. Είχε σφηνώσει κάτω από τη ρόδα, δηλαδή με την ορμή του νερού το παρασύρει και σφήνωσε. Διπλώθηκε στη ρόδα ο άνθρωπος. Εκεί σταμάτησε», συνέχισε.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ