Empisteutiko.gr
11.11.25 || 10:04
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους – Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση

22.11.2024
in Πολιτική
Live η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Share TweetShareEmail
Το πλαίσιο κρατικής αρωγής για τη στήριξη ιδιοκτητών και ενοικιαστών που διέμεναν στην πολυκατοικία στην οδό Αρκαδίας στους Αμπελοκήπους, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από την έκρηξη βόμβας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε το πρωί μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο Ελληνικό Δημόσιο θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση της πολυκατοικίας –στην οποία υπάρχουν 44 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων 9 επαγγελματικών χώρων- έχοντας εξασφαλίσει ιδιωτική δωρεά από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Παράλληλα, οι ένοικοι θα αποζημιωθούν για την οικοσκευή τους που καταστράφηκε.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση

Για τους 9 έως 12 μήνες που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες στην πολυκατοικία, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος για την εύρεση κατοικίας προς ενοικίαση και τη μετεγκατάσταση στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Άγιο Ανδρέα. Οι ενοικιαστές, καθώς θα αναζητούν νέα στέγη, θα μπορούν να διαμείνουν στις κατοικίες του Αγίου Ανδρέα έως το τέλος Μαρτίου 2025.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση

Επίσης, για όσους από τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές το επιθυμούν, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί η διαμονή τους στο ξενοδοχείο όπου στεγάζονται σήμερα με κρατική δαπάνη, μέχρι την εξεύρεση ενοικίου.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων σε Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο

Μητσοτάκης για Βορίζια: Μαγκιά δεν είναι να πυροβολείς, ούτε καν σε γλέντι – Απόβλητα περασμένων καιρών οι βεντέτες

09.11.2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορεί το ρωσικό φυσικό αέριο να μπαίνει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, την Τουρκία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορεί το ρωσικό φυσικό αέριο να μπαίνει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, την Τουρκία

07.11.2025

Τα έξοδα της μεταφοράς της οικοσκευής των ιδιοκτητών σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους ίδιους θα καλυφθούν από το κράτος, ενώ διευκόλυνση θα υπάρξει και για τους ενοικιαστές.

Ειδική μέριμνα αναμένεται να υπάρξει και για όσους έχουν υποστεί ζημιά στην άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την πολυκατοικία.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση
Η κατάρτιση του νέου πλαισίου αρωγής δρομολογήθηκε άμεσα αφότου η πολυκατοικία κρίθηκε συνολικά ακατάλληλη για κατοίκηση με βάση δεύτερη πραγματογνωμοσύνη στατικότητας, την οποία ζήτησε η κυβέρνηση από το ΤΕΕ προκειμένου να διασφαλιστεί απόλυτα η προστασία των κατοίκων της περιοχής.

Από το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής ορίστηκε σύνδεσμος επαφής με τους κατοίκους για τα όποια προβλήματα προκύπτουν, ενώ σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται μαζί τους η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Την αναλυτική παρουσίαση του πλαισίου κρατικής αρωγής έκανε στους πληγέντες ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κατοίκους της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποκατάσταση

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και κατοίκων:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώς ήρθατε, καταρχάς, και χαιρόμαστε που σας έχουμε μαζί μας. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη και σοκαριστική πρέπει να ήταν αυτή η εμπειρία. Κληθήκαμε και εμείς να διαχειριστούμε μία κατάσταση την οποία δεν την είχαμε αντιμετωπίσει πάλι, με ένα ουσιαστικά τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο δεν εκδηλώθηκε όπως ήταν ευτυχώς προγραμματισμένο, όμως είχε τραγικές επιπτώσεις ως προς τη δική σας καθημερινότητα και τις περιουσίες σας, μια πλήρη διαταραχή του τρόπου με τον οποίον ζούσατε. Γι΄ αυτό και σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα και θα θέλαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων, βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο.

Αυτό το οποίο μπορώ εγώ να σας πω – πριν δώσω το λόγο στον Άκη και στη Σοφία, να σας πούμε πώς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε από τώρα μέχρι που να ξανακατασκευαστεί η πολυκατοικία – είναι ότι έχω εξασφαλίσει μία δωρεά από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ώστε να κάνει όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες χρειάζονται στην πολυκατοικία το συντομότερο δυνατόν ως προς την στατικότητά της, λαμβάνοντας υπόψη και τη μελέτη και τη δουλειά που έχει κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο, ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να μπορείτε να επανέλθετε στην κανονική σας ζωή και να αποκαταστήσουμε την πολυκατοικία και να την κάνουμε και καλύτερη από ό,τι ήταν πριν.

Οπότε, αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να το δρομολογήσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και μας μένουν, προφανώς, όλες οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να σας υποστηρίξουμε από τώρα μέχρι που να παραδοθεί η πολυκατοικία.

Πριν δώσω τον λόγο στον Άκη, να μου δώσετε μία εικόνα αν υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει εγώ προσωπικά να γνωρίζω γι’ αυτό το οποίο έγινε και πόσο παραπάνω μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Γιάννης Τερζής: Καταρχήν, ευχαριστούμε που μας δεχτήκατε. Μας δίνετε τουλάχιστον μια ελπίδα, γιατί έχουμε σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο διαμονής και επαγγελματικής αποκατάστασης. Μέχρι στιγμής εκεί που μένουμε είμαστε καλά, αλλά θέλουμε όσο γίνεται πιο σύντομα να μπούμε πάλι στην καθημερινότητά μας, στο πρόγραμμά μας.

Αντώνης Ψαρουδάκης: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και τώρα που είμαστε πιο ψύχραιμοι αντιλαμβανόμαστε ότι το κράτος όταν θέλει μπορεί να στέκεται δίπλα στον πολίτη, γιατί στην αρχή κι εμείς ήμασταν απελπισμένοι και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Θέλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία, γιατί είχαμε μία άμεση επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος στάθηκε κοντά μας, τον κ. Παπαγεωργίου ο οποίος στάθηκε και στέκεται ακόμα κοντά μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλο το ενδιαφέρον που έχει δείξει και την αποκατάσταση που έκανε στους πληγέντες με τη στέγη και τη σίτιση.

Και ιδιαίτερη μνεία στην Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων, η οποία δεν στάθηκε μόνο σαν επαγγελματίας, αλλά και σαν άνθρωπος, δηλαδή είναι απίστευτο. Η Χριστίνα μας, εμείς τη λέμε Χριστίνα πια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, οι Υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Tags: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων σε Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο
Πολιτική

Μητσοτάκης για Βορίζια: Μαγκιά δεν είναι να πυροβολείς, ούτε καν σε γλέντι – Απόβλητα περασμένων καιρών οι βεντέτες

09.11.2025
Αντώνης Σαμαράς: Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το αίτημα για εκταφή των σορών των θυμάτων στα Τέμπη
Πολιτική

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ – Με διέγραψε άρον άρον»

09.11.2025
Next Post
Τραγωδία στα Τέμπη – Ξέσπασε η μητέρα της Κέλλυς: «Ατυχείς συμπτώσεις» λέει το ΑΠΘ για τη μη απονομή τιμητικού διπλώματος

Τραγωδία στα Τέμπη - Ξέσπασε η μητέρα της Κέλλυς: «Ατυχείς συμπτώσεις» λέει το ΑΠΘ για τη μη απονομή τιμητικού διπλώματος

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σέρρες: 13χρονος με 15χρονο “άνοιξαν” δύο φορές την ίδια επιχείρηση

Πολυτεχνειούπολη: Επίθεση κουκουλοφόρων – Χτύπησαν γυναίκα υπάλληλο του κυλικείου, πέταξαν αντικείμενα σε λεωφορείο

05.05.2025
ICBM: Τι είναι οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας

ICBM: Τι είναι οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας

21.11.2024
Πότε κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι η χώρα – Πώς θα γλιτώσουμε το black out

Πότε κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι η χώρα – Πώς θα γλιτώσουμε το black out

14.05.2024

ΤΑΣΗ_

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

03.11.2025
Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

05.11.2025
Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

01.11.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved