Empisteutiko.gr
19.10.26 || 08:25
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Πολεμικά πλοία έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης για να γυρνούν πίσω οι βάρκες των διακινητών

26.06.2025
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Share TweetShareEmail
Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβουλίου ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την είσοδό του στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη Λιβύη τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Όπως είπε η χώρα μας θα στείλει πολεμικά πλοία έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης έτσι ώστε οι βάρκες των διακινητών να γυρνούν πίσω στη Λιβύη, ενώ μίλησε για ανάγκη να σταλεί σαφές μήνυμα στη χώρα προκειμένου να υπάρξει συνεργασία στο μεταναστευτικό.


«Να μεταφέρουμε στις λιβυκές αρχές ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή είπε συγκεκριμένα» ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας γνωστό ότι θα ζητήσει τη στήριξη της Ένωσης για το θέμα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς τοποθετήσεις και για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αναφερόμενος στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η εκεχειρία και να επιστρέψουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «η απειλή από το Ιράν πρέπει να αντιμετωπιστεί με διπλωματικά μέσα».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μητσοτάκης προς τους επικεφαλής των πρεσβειών σε Ιράν και Μέση Ανατολή: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει πλέον ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και την αξιοποιεί για το συμφέρον των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών

18.10.2026
Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στο κόστος ενέργειας, ζητάω πρόσθετη ευελιξία για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στο κόστος ενέργειας, ζητάω πρόσθετη ευελιξία για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

15.10.2026

Σε σχέση με την κατάσταση στη Γάζα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να τεθεί εκ νέου στο προσκήνιο το αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ώστε να δοθεί τέλος στην ανθρωπιστική κρίση.

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού:

«Κορυφώνονται σε μεγάλο βαθμό τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Θα έχω την ευκαιρία να αναφερθώ στις πάγιες ελληνικές θέσεις όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή μας. Την Μέση Ανατολή, την ανάγκη να διατηρηθεί η εκεχειρία, η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, να επανέλθουν όλα τα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε η πυρηνική απειλή του Ιράν να αντιμετωπιστεί όχι με στρατιωτικό αλλά με διπλωματικό τρόπο. Θα επαναλάβω και πάλι την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι τώρα είναι η ώρα να επαναφέρουμε στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα της εκεχειρίας, της άμεσης εκεχειρίας στη Γάζα, με την ταυτόχρονη απελευθέρωση όλων των ομήρων, ώστε να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση. Να φερθούμε επίσης στα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την Συρία. Καταδικάζουμε. Θέλω να ελπίζω σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την πρώτη αστική τρομοκρατική επίθεση, η οποία έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες με στόχο ελληνορθόδοξους χριστιανούς και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στη μεταβατική κυβέρνηση της Συρίας ότι απαιτούμε την προστασία όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων. Και φυσικά θα μας απασχολήσουν και τα θέματα τα οποία σχετίζονται με τη Λιβύη».

Αναφορά κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου στο προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Το τουρκολιβυκό Μνημόνιο για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο «παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη» αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που εξασφάλισε το protothema.gr και που είναι βέβαια πιθανό να διαφέρει σε κάποιο βαθμό από το τελικό κείμενο.

Ειδικότερα, στο προσχέδιο αναφέρονται τα εξής: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε την ανησυχητική κατάσταση στη Λιβύη και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της τόσο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια όσο και για τις μεταναστευτικές ροές. Επαναβεβαιώνει τη σταθερή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Λιβύη και την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για την προώθηση της εθνικής συμφιλίωσης, της θεσμικής ενότητας και ενός διαφανούς, χωρίς αποκλεισμούς διαλόγου, που θα βασίζεται στην κυριότητα και τη συναίνεση των ίδιων των Λίβυων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι το Μνημόνιο Κατανόησης Τουρκίας–Λιβύης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη».

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Διάγγελμα Εμανουέλ Μακρόν: Δεν θα υποκύψουμε σε όσους επιθυμούν τη βία – Ακροαριστεροί και παραβατικοί πίσω από τα επεισόδια
Επιλογές Συντακτών

Διάγγελμα Εμανουέλ Μακρόν: Δεν θα υποκύψουμε σε όσους επιθυμούν τη βία – Ακροαριστεροί και παραβατικοί πίσω από τα επεισόδια

18.10.2026
Γαλλία: Νέα επεισόδια και χάος στο Παρίσι με δακρυγόνα και αντλίες νερού πριν το διάγγελμα Μακρόν – 17χρονη έχασε το μάτι της στη Μιλούζ
Επιλογές Συντακτών

Γαλλία: Νέα επεισόδια και χάος στο Παρίσι με δακρυγόνα και αντλίες νερού πριν το διάγγελμα Μακρόν – 17χρονη έχασε το μάτι της στη Μιλούζ

18.10.2026
Next Post
Αναφορά κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου στο προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – «Παραβιάζει δικαιώματα τρίτων χωρών»

Αναφορά κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου στο προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Παραβιάζει δικαιώματα τρίτων χωρών»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Έβρος: Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν τις πλημμυρισμένες εκτάσεις

Σε «Red Code» ο Έβρος από τις πλημμύρες: Μήνυμα 112 στα Λάβαρα για την υπερχείλιση του ποταμού

25.02.2026
Κωνσταντινούπολη: Προειδοποιητικές πινακίδες μέχρι και για τσουνάμι – Δεδομένος ο μεγάλος σεισμός, λέει ο Λέκκας

Πόσο κινδυνεύει τελικά η Ελλάδα από μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη – Τρεις σεισμολόγοι εξηγούν

17.03.2024

Απολογείται ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών

31.03.2021

ΤΑΣΗ_

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Ελληνική στρατιωτική αποστολή στη Γάζα με μάχιμο τμήμα έως 150 άτομα και τεθωρακισμένα οχήματα

Γιατί έρχονται χιλιάδες sms με φύλλα πορείας σε έφεδρους μέσω gov.gr: Τι αλλάζει με την ατζέντα 2030

23.09.2026
Παλαιό Φάληρο: Καρέ-καρέ τα δύο βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές για τον πνιγμό της τρίχρονης

Πώς έγινε η άγρια συμπλοκή για μια ξαπλώστρα στη Βουλιαγμένη που κατέληξε στον θάνατο 82χρονου, συνελήφθη ο 76χρονος

20.09.2026
Θεσσαλονίκη: Με δυο Αφγανούς ήταν η 13χρονη – Πήδηξε από το μπαλκόνι όταν έφτασε η Αστυνομία

Εφιαλτικές στιγμές για 34χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ντελιβεράς της επιτέθηκε και την βίασε μέσα στο AirBnb ενώ κοιμόταν

28.09.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved