Empisteutiko.gr
22.07.26 || 01:44
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Μετάλλαξη Omicron: Νέα μέτρα ακόμα και από αυτή την εβδομάδα – Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή

26.12.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη και αντιπολίτευση: Ενώ είναι ζητούμενο η ενότητα, εσείς ανασύρετε αφορμές διχασμού, δείτε live από τη Βουλή

Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ – Τα σενάρια στο τραπέζι

21.04.2026
Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός δεκαημέρου οι ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία – Θα είναι πιο οικονομικά

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

11.03.2026

Σε επιφυλακή για τη διασπορά της νέας παραλλαγής – Αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα εντός των επόμενων εβδομάδων – Σενάριο για επίσπευση της λήψης μέτρων πριν από την Πρωτοχρονιά – Παρεμβάσεις σε διασκέδαση, τηλεργασία και αθλητικές εκδηλώσεις

Προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο είναι οι επιστήμονες αλλά και η Πολιτεία καθώς η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει και προβλέπεται πως θα κυριαρχήσει τις επόμενες εβδομάδες στην χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, η λήψη περαιτέρω μέτρων ακόμα και αυτή την εβδομάδα, δεν μοιάζει μακρινό σενάριο.

Αύριο, Δευτέρα, συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων η οποία θα εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, και την μέχρι τώρα αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί. Έτσι αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση κατά πόσο το δεύτερο πακέτο μέτρων το οποίο έχει ήδη προαναγγελθεί για μετά τις εορτές, ακόμα και από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, θα πρέπει να έρθει νωρίτερα, δηλαδή από την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από την Πρωτοχρονιά.

Αν και το βασικό σενάριο θέλει τις νέες παρεμβάσεις που θα αφορούν στην τηλεργασία και την διασκέδαση να έρχονται μετά τις 3 Ιανουαρίου, ο ίδιος ο κ. Πλεύρης κατά την ανακοίνωση των μέτρων είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίσπευση της διαδικασίας παραπέμποντας στην αυριανή συνεδρίαση των επιστημόνων.

Τα νέα μέτρα θα αφορούν την διασκέδαση, για την οποία θα εξεταστούν διαφορετικά σενάρια αναφορικά με το ωράριο, τις εκδηλώσεις – κυρίως τις αθλητικές- στην οποία έχει κάνει ήδη ειδική αναφορά ο υπουργός Υγείας, Θάνος, την αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, καθώς επίσης και σε γενικότερα μέτρα για δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Σημειώνεται πως το σενάριο θέλει, εάν τα μέτρα ληφθούν και ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου, τότε θα έχουν ισχύ δύο εβδομάδων.

Πάντως για τα σχολεία, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Πλεύρης δεν επίκειται να ανασταλεί η λειτουργία τους αφήνοντας πάντως ανοιχτό το παράθυρο για επανεξέταση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στις συζητήσεις τόσο του κυβερνητικού κλιμακίου όσο και των επιστημόνων θα βρεθούν, όπως είναι αναμενόμενο, και οι εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στα οποία δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας ενώ σε άλλα δεν έγινε κανένας απολύτως έλεγχος για πιστοποιητικά.

Θέμα εβδομάδων να κυριαρχήσει στην Ελλάδα η Όμικρον

Την ίδια ώρα δυσοίωνες είναι πλέον οι προβλέψεις για την πορεία εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα την ώρα που ο επιδημιολογικός χάρτης παραμένει επιβαρυμένος.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του καθηγητή του LSE και εκπροσώπου της Ελλάδος στα διεθνή fora, Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως είναι θέμα λίγων εβδομάδων για να επικρατήσει η νέα παραλλαγή στην χώρα μας. Παράλληλα, ο καθηγητής επεσήμανε πως το 10 με 20% των κρουσμάτων στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή είναι της παραλλαγής Όμικρον.

«Δεν είχαμε την ένταση του πανδημικού κύματος που αναμένουμε τώρα με την Όμικρον, δηλαδή να κολλήσουν πάρα πολλοί» επεσήμανε ο καθηγητής προσθέτοντας πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει επεξεργαστούν τα δεδομένα που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες και «με βάση το πώς θα εξελιχθεί η ένταση της πανδημίας το χρονικό διάστημα της λήψης των μέτρων θα πρέπει να αποφασιστεί». «Αν δούμε ότι έχουμε ηπιότερη εκδοχή, τις επόμενες ημέρες σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων και μη μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας προφανώς το χρονοδιάγραμμα αλλάζει».

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι ο ΕΟΔΥ -παρότι πρόκειται για το διήμερο παραμονής και ανήμερα των Χριστουγέννων- ανακοίνωσε χθες 6.590 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 617 διασωληνωμένους και 58 θανάτους. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σαφές εστιάζοντας σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Αττική. Στην Αττική, στις 21 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 2.264 κρούσματα και το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκτοξεύτηκαν στα 3.200! Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 617 διασωληνωμένους οι 518 (83.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 99 (16.05%) πλήρως εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, αρκετά δύσκολη είναι ήδη η κατάσταση στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη οι περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» στη χώρα μας είναι συνολικά 20.

Η λίστα με τις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»:

  • Γρεβενά,
  • Κοζάνη,
  • Καστοριά,
  • Πιερία
  • Ημαθία,
  • Θεσσαλονίκη
  • Κιλκίς
  • Χαλκιδική
  • Σέρρες
  • Δράμα
  • Έβρος
  • Μυτιλήνη
  • Άρτα
  • Κέρκυρα
  • Καρδίτσα
  • Ευρυτανία
  • Φθιώτιδα
  • Εύβοια
  • Αχαΐα
  • Λακωνία

Δείτε τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας την τελευταία εβδομάδα:

epidimiologikos-xartis-1

Πιο αναλυτικά από την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων στις 06:00 και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2021 τουλάχιστον:

  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης (π.χ. για να μπει κάποιος να πάει στο τραπέζι του), αλλά και στα γυμναστήρια. Στα μπαρ, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό. Όποιος δεν συμμορφωθεί θα τιμωρείται με πρόστιμο.
  • Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική και στην εκκλησία και στα θέατρα και τα σινεμά, ενώ εντείνονται οι έλεγχοι των μέτρων.
  • Στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας ΚΝ95 (που είναι αυξημένης προστασίας και πιο ακριβή…)..
  • Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Εξαιρούνται, πάντως, τα θεματικά πάρκα.
  • Στους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το υποχρεωτικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή το rapid test 24 ωρών για να μπουν στη χώρα, γίνεται ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη και τέταρτη μέρα μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
  • Γίνεται ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην ανακοίνωση των μέτρων, οι νεότεροι να βγουν, άλλα να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδό τους.
Tags: ΚΩΡΟΝΟΙΟΣΜΕΤΡΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Συγκλονίζει ο Σέρβος που βρέθηκε έξω από το παράθυρο και τραυματίστηκε σε πτήση της Ryanair: Είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορώ να εξηγήσω με λέξεις
Ελλάδα

Συγκλονίζει ο Σέρβος που βρέθηκε έξω από το παράθυρο και τραυματίστηκε σε πτήση της Ryanair: Είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορώ να εξηγήσω με λέξεις

21.07.2026
Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα – Ποιες περιοχές θα “βράσουν”, πότε πέφτει η θερμοκρασία
Επιλογές Συντακτών

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα: Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές, πού θα φτάσει τους 43°C το θερμόμετρο

21.07.2026
Next Post

Σέρρες - Σοκ: Έφυγε από την ζωή ο πρόεδρος του Ψυχικού, Θέμης Βουδουρίδης

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Χρυσόγονος: Ο Κασσελάκης είναι ο Μαυρογυαλούρος του 2024, υπόσχεται τα πάντα στους πάντες

Χρυσόγονος: Ο Κασσελάκης είναι ο Μαυρογυαλούρος του 2024, υπόσχεται τα πάντα στους πάντες

16.05.2024
Βέροια: Ελεύθερος ο 84χρονος που έσερνε σκύλο με το αγροτικό του – Ισχυρίζεται ότι το βρήκε δηλητηριασμένο

Βέροια: Ελεύθερος ο 84χρονος που έσερνε σκύλο με το αγροτικό του – Ισχυρίζεται ότι το βρήκε δηλητηριασμένο

19.07.2024
Γιατί το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στη Ρωσία;

Γιατί το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στη Ρωσία;

23.03.2024

ΤΑΣΗ_

Πτήση τρόμου της Ryanair από Θεσσαλονίκη για Μόναχο: Έσπασε το παράθυρο και επιβάτης βγήκε στον αέρα

Πτήση τρόμου της Ryanair από Θεσσαλονίκη για Μόναχο: Έσπασε το παράθυρο και επιβάτης βγήκε στον αέρα

10.07.2026
«Πήδα γιαγιά, θα σε πιάσω»: Η συγκλονιστική στιγμή που η ηλικιωμένη βουτάει στο κενό από το φλεγόμενο σπίτι της Καλλιθέας και σώζεται από πολίτες

«Πήδα γιαγιά, θα σε πιάσω»: Η συγκλονιστική στιγμή που η ηλικιωμένη βουτάει στο κενό από το φλεγόμενο σπίτι της Καλλιθέας και σώζεται από πολίτες

28.06.2026
Σκηνές φρίκης στο Ηράκλειο: 42χρονη ξυλοκοπούσε με ρόπαλο 55χρονη, της έκοψε τα μαλλιά με μπαλτά και την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι

Σκηνές φρίκης στο Ηράκλειο: 42χρονη ξυλοκοπούσε με ρόπαλο 55χρονη, της έκοψε τα μαλλιά με μπαλτά και την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι

06.07.2026
Λαμία: Με εγκαύματα στο νοσοκομείο 63χρονος αγρότης που προσπαθούσε να σβήσει φωτιά στο χωριό Κομποτάδες

Τραγωδία στα Κουφονήσια: Νεκρή 23χρονη Ελληνίδα τουρίστρια

24.06.2026
Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του ζεύγους -Είχαν αναμμένη μηχανή για το aircondition

Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του ζεύγους -Είχαν αναμμένη μηχανή για το aircondition

14.07.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved