Empisteutiko.gr
18.08.22 || 20:56
Καιρός
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΕΡΡΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • SHOWBIZ
  • E TRAVEL
  • ΥΓΕΙΑ
  • VIRAL
    • LIFESTYLE
    • Check-in
    • Animal News
    • Συνταγές
    • Ε Faces
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΕΡΡΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • SHOWBIZ
  • E TRAVEL
  • ΥΓΕΙΑ
  • VIRAL
    • LIFESTYLE
    • Check-in
    • Animal News
    • Συνταγές
    • Ε Faces
No Result
View All Result
Empisteutiko.gr
No Result
View All Result

Lockdown: «Γολγοθάς» 40 ημερών – Όλα τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό και σχολεία

6 Απριλίου 2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Κορονοϊός: Πρόταση ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά 18 Ιανουαρίου με click in shop
Share TweetShare

Σε επαγρύπνηση κυβέρνηση και ειδικοί, παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία το “πείραμα” της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων, από το περασμένο Σάββατο. Το βλέμμα είναι στραμμένο στα λεγόμενα “σκληρά νούμερα” της πανδημίας (διασωληνωμένοι, θάνατοι, βαθμός θετικότητας) και στην πίεση στο ΕΣΥ.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν ως το βράδυ της Πέμπτης, με βάση την κινητικότητα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων το Σαββατοκύριακο, θα είναι καταλυτικά για τον “οδικό χάρτη” στον οποίο θα βαδίσει η χώρα τις επόμενες 40 ημέρες… Ως δηλαδή την 14η Μαΐου, οπότε και θα ανοίξει επίσημα ο τουρισμός.

Όλα από εδώ και πέρα θα σχεδιάζονται έτσι ώστε “να μην τεθεί σε κίνδυνο αυτός ο εθνικός”, όπως τον χαρακτηρίζει κυβερνητικό στέλεχος, “στόχος”… Και πως αλλιώς, αφού, όπως εξηγεί στο newsit.gr,

σε επίπεδο εσόδων για τη φετινή τουριστική σεζόν, ο πήχης μπαίνει περίπου στα 7,5 με 8 δισ. δισεκατομμύρια ευρώ. Νούμερο – “ανάσα’ σε μια πρωτόγνωρης δυσκολίας, χρονιά.

Κυβέρνηση: “πιθανή η αυστηροποίηση των μέτρων”

Το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου θα πρέπει να βρει όλες τις δραστηριότητες ανοιχτές… Προϋποθέτει να βρίσκεται σε λειτουργία το λιανεμπόριο, η εστίαση, να έχουν ανοίξει οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όπως και οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις, με κανόνες και όρους κ.ο.κ.

Προκειμένου να συμβεί αυτό, η κυβέρνηση δεν αποκλείει ακόμη και να κλείσει ξανά το λιανεμπόριο, αν και εφόσον τις επόμενες ημέρες διαπιστωθεί ότι η κινητικότητα, σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα…

“Εξαρτάται από όλους εμάς, από  τη στάση που θα τηρήσουμε ποια θα είναι και η εξέλιξη, ώστε να μην χρειαστεί να πάμε σε αυστηροποίηση των μέτρων” διεμήνυσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όλα τα σενάρια ανοιχτά…

Το επιδημιολογικό φορτίο τις επόμενες ημέρες θα κρίνει αν καταστήματα, στις περιοχές που έχουν ήδη ανοίξει, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με δειλά έστω βήματα…

Τυχόν πισωγύρισμα θα θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία του λιανεμπορίου τη Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία όλοι οι επιχειρηματίες περιμένουν να “πάρουν ανάσα”.

Το καλό σενάριο θα ήταν το Πάσχα τα καταστήματα να λειτουργήσουν με φυσική παρουσία στο εσωτερικό τους, χωρίς τη μέθοδο με click away ή click in shop.

Επίσης ως την Παρασκευή, θα κριθεί αν θα μπορέσει να ανοίξει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη.

Τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα πάντως είναι στην κόψη του ξυραφιού και η κατάσταση στα νοσοκομεία οριακή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συμπρωτεύουσα τις τελευταίες 5 ημέρες καταγράφεται αύξηση 84% του ιικού φορτίου στα λύματα.

Η επιδημιολογική εικόνα ως το τέλος της εβδομάδας θα κρίνει επίσης:

– Αν τη Δευτέρα θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές του Λυκείου.

Υπό την προϋπόθεση ότι η γενική επιδημιολογική εικόνα δεν θα χειροτερέψει, και με σύμμαχο τα self test που έχουν φτάσει ήδη στη χώρα μας, δρομολογείται η επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα καταρχήν της Γ’ Λυκείου.

Ο σχεδιασμός είναι να ακολουθήσουν σε μια βδομάδα και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Καλά πληροφορημένες πηγές ωστόσο δεν αποκλείουν να δούμε σε “βαθιά κόκκινες” περιοχές άνοιγμα όλων των τάξεων του Λυκείου και σε κάποιες άλλες, με καλύτερη εικόνα, και των τάξεων του Γυμνασίου.

Τα self test θα βρίσκονται προς διάθεση στους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς – οι οποίοι έχουν προτεραιότητα – την Τετάρτη στα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και ως την Παρασκευή σε όλη τη χώρα.

– Όσον αφορά στην εστίαση, όλα δείχνουν πως θα ανοίξει κοντά στην ημερομηνία που θα ανοίξουμε τις πύλες μας στους τουρίστες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει εκτιμήσει πως δεν θα λειτουργήσει πριν από τις 10 Μαΐου, και οπωσδήποτε σε εξωτερικό χώρο.

– Η συζήτηση δε για το αν το Πάσχα θα μπορέσουμε να πάμε στα χωριά μας ή στο νησί μας, αυτή τη στιγμή θεωρείται πολύ πρόωρη…

“Πράσινο φως” το Πάσχα για όσους έχουν εμβολιαστεί;

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι υπάρχει η συζήτηση, εφόσον η χώρα παραμένει σε κατάσταση συναγερμού, να μπορέσουν να επισκεφτούν τον τόπο τους, από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά, όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Το σενάριο αυτό ενισχύει και η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου (ΣΚΑΪ) ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει και ότι θα εξεταστεί μαζί με το ελεγχόμενο άνοιγμα του τουρισμού γιατί…  “πρέπει να υπάρχουν κοινοί κανόνες τόσο για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα και είναι εμβολιασμένοι, όσο και για τους Έλληνες πολίτες που έχουν εμβολιαστεί… Χρειαζόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: LOCKDOWNΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΠΑΣΧΑΣΧΟΛΕΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 54χρονος που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και έπαθε ανακοπή στο κέντρο της πόλης
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 54χρονος που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και έπαθε ανακοπή στο κέντρο της πόλης

18 Αυγούστου 2022
Συναγερμός για την απάτη με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού -Σε ποιες περιοχές γίνονται έλεγχοι
Επιλογές Συντακτών

Πειραματικό εμβόλιο mRNA κατά του καρκίνου εξάλειψε όγκους σε ποντίκια

18 Αυγούστου 2022
Next Post
Αντί για τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ερντογάν, κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Αντί για τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ερντογάν, κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Lockdown: «Γρίφος» το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες

Lockdown: «Γρίφος» το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες

26 Μαρτίου 2021

Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα

24 Ιανουαρίου 2021

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική και η δυτική Αττική

23 Ιουλίου 2018

TRENDING_

Σέρρες: «Θα κλείσουμε την εκκλησία» -Έντονες αντιδράσεις στο Ροδολίβος για τον ιερέα(Βίντεο)

Tραγική στιγμή για 50χρονο Ιερέα: Τον τσίμπησε Σκούρκος, νοσηλεύεται σε προθανάτια κατάσταση

25 Ιουλίου 2022
Εθελοντής δασοπυροσβέστης: «Μπήκα σε σπίτια μέσα στα δάση με πισίνα και κανείς δεν έχει αντλία που κάνει 350 ευρώ» (vid)

Εθελοντής δασοπυροσβέστης: «Μπήκα σε σπίτια μέσα στα δάση με πισίνα και κανείς δεν έχει αντλία που κάνει 350 ευρώ» (vid)

20 Ιουλίου 2022
Σέρρες: Ξεσπά η μάνα του φοιτητή που σκοτώθηκε στο ασανσέρ – «Θα ψάξουμε τα πάντα»

Σέρρες: Ξεσπά η μάνα του φοιτητή που σκοτώθηκε στο ασανσέρ – «Θα ψάξουμε τα πάντα»

1 Αυγούστου 2022
Ξέσπασε η μητέρα της 14χρονης όταν είδε τον αστυνομικό-βιαστή: «Μ@^οσκυλο, τι σου έκανε το μωρό μου;»(Βίντεο)

Ξέσπασε η μητέρα της 14χρονης όταν είδε τον αστυνομικό-βιαστή: «Μ@^οσκυλο, τι σου έκανε το μωρό μου;»(Βίντεο)

1 Αυγούστου 2022
Τζανάκης: Οδεύουμε προς αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας το Πάσχα

Τέλος εποχής για τον κορωνοϊό – Η μεγάλη αλλαγή για όσους είδαν θετικό κρούσμα

12 Αυγούστου 2022

ffffffffffff

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.
Empisteutiko.gr

  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε στο #empisteutiko
  • Επικοινωνία

© 2021 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΕΡΡΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • SHOWBIZ
  • E TRAVEL
  • ΥΓΕΙΑ
  • VIRAL
    • LIFESTYLE
    • Check-in
    • Animal News
    • Συνταγές
    • Ε Faces

© 2021 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com