Empisteutiko.gr
25.12.25 || 08:24
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Lamda Development- Ελληνικό: Παρουσίαση του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στη χώρα

07.07.2021
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδια του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη, στη μαρίνα του Άγιου Κοσμά. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου υπογράφει το διεθνούς κύρους, βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

  

Η Lamda Development παρουσίασε σήμερα τα σχέδια του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά.

Ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Καιρός: Κάλαντα με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές -Η πρόγνωση για τα Χριστούγεννα

24.12.2025
Βόμβες από Milliyet για Πρέσπες του Αιγαίου: Συνάντηση Erdogan – Μητσοτάκη για συνεκμετάλλευση – Ύποπτος ρόλος ΗΠΑ και Kimberly

Βόμβες από Milliyet για Πρέσπες του Αιγαίου: Συνάντηση Erdogan – Μητσοτάκη για συνεκμετάλλευση – Ύποπτος ρόλος ΗΠΑ και Kimberly

23.12.2025
Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του.
Διαδικτυακή Παρουσίαση Σχεδίων του Marina Tower (GR)

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του Marina Tower

Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Lamda Development

Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

«Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

«To Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους», συνέχισε ο Chief Development Officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, κ. Ζήσιμος Δανηλάτος.

«Το masterplan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο – έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρόταση μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα» δήλωσε η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, κα Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, κατά την παρουσίαση του Marina Tower

 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξετε για ασφαλή αγορά και αποθήκευση των τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξετε για ασφαλή αγορά και αποθήκευση των τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

24.12.2025
Σοκ: ΙΧ χτύπησε 14χρονη που έλεγε τα κάλαντα και την εγκατέλειψε αναίσθητη
Ελλάδα

Σοκ: ΙΧ χτύπησε 14χρονη που έλεγε τα κάλαντα και την εγκατέλειψε αναίσθητη

24.12.2025
Next Post

Αϊτή: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τη δολοφονία του προέδρου -Κλείνει τα σύνορά της η Δομινικανή Δημοκρατία

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στη Θεσσαλονίκη(Βίντεο)

01.12.2020
Θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές: Λύση για το καθεστώς έρχεται να δώσει τροπολογία της κυβέρνησης

Θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές: Λύση για το καθεστώς έρχεται να δώσει τροπολογία της κυβέρνησης

12.12.2022

Πέτσας: «Όχι νέα μέτρα και ανοικτά εστιατόρια έως τη 1 π.μ.»

09.10.2020

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό

Eurovision 2026: Αυτή είναι η 5η χώρα που αποχωρεί λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

10.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved