Empisteutiko.gr
08.01.26 || 01:50
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Lamda Development- Ελληνικό: Παρουσίαση του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στη χώρα

07.07.2021
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδια του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη, στη μαρίνα του Άγιου Κοσμά. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου υπογράφει το διεθνούς κύρους, βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

  

Η Lamda Development παρουσίασε σήμερα τα σχέδια του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά.

Ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Έρχεται η «Δωροθέα»: Με καταιγίδες κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος – Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού από αύριο

Σε αυτές τις περιοχές θα έχει ισχυρές καταιγίδες σήμερα -Από ποια ώρα θα βρέχει στην Αττική

07.01.2026
Ανατροπή στον καιρό από σήμερα με βροχές και καταιγίδες -Η πρόγνωση ανά περιοχή

Πρόβλεψη για ισχυρές καταιγίδες σήμερα, σε αυτές τις τρεις περιοχές -«Βλέπουν» βροχές και στην Αττική

05.01.2026
Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του.
Διαδικτυακή Παρουσίαση Σχεδίων του Marina Tower (GR)

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του Marina Tower

Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Lamda Development

Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

«Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

«To Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους», συνέχισε ο Chief Development Officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, κ. Ζήσιμος Δανηλάτος.

«Το masterplan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο – έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρόταση μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα» δήλωσε η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, κα Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, κατά την παρουσίαση του Marina Tower

 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Βαρουφάκης: Έχω πάρει ecstasy και χόρευα επί 16 ώρες, πιο ευχάριστο είναι το χόρτο αλλά δεν μου δίνουν
Ελλάδα

Στον εισαγγελέα το βίντεο με τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το ecstasy

07.01.2026
Ασλανίδης κατά Καρυστιανού: Περιμέναμε να παραιτηθεί, δεν κάναμε τον σύλλογο για να γίνει κόμμα – Κανείς συγγενής δεν είναι μαζί της
Ελλάδα

Ασλανίδης κατά Καρυστιανού: Περιμέναμε να παραιτηθεί, δεν κάναμε τον σύλλογο για να γίνει κόμμα – Κανείς συγγενής δεν είναι μαζί της

07.01.2026
Next Post

Αϊτή: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τη δολοφονία του προέδρου -Κλείνει τα σύνορά της η Δομινικανή Δημοκρατία

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σπείρα «μαϊμού» λογιστών εξαπατούσαν γιατρούς και ηλικιωμένες -Μέσα σε 9 μήνες έβγαλαν 630.000 ευρώ.

Άλιμος: Νέο περιστατικό «Γρίβα» – Είπαν σε γυναίκα «πάρτε το λεωφορείο» όταν ζήτησε περιπολικό

22.10.2025

Κορονοϊός: Μόνο στην Αττική τα κρούσματα άγγιξαν τις 10.000 – 2665 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

28.12.2021

Τραγωδία στην Αταλάντη: 34χρονος παρέσυρε και σκότωσε 6χρονο με ποδήλατο

29.05.2022

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved